Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
Connect with us

Οικονομία

H INTERAMERICAN συνεργάζεται με την Analytical View για την αναβάθμιση διαχείρισης και ανάλυσης των ασφαλιστικών δεδομένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η INTERAMERICAN προχωρεί σε αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών της με τη συνεργασία της Analytical View, ανεξάρτητη εταιρεία συμβουλευτικής με εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα business & data analytics.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και στην βέλτιστη αξιοποίηση των ασφαλιστικών δεδομένων, η ασφαλιστική εταιρεία αναβαθμίζει τις ψηφιακές υποδομές της με την πλατφόρμα SAS Viya, που ενσωματώνει προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligents) και μηχανικής μάθησης (machine learning). Την αναβάθμιση υλοποίησε η Analytical View, μακροχρόνιος συνεργάτης της INTERAMERICAN, προσφέροντας στον ασφαλιστικό οργανισμό αυξημένες δυνατότητες διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων με μια σύγχρονη, επεκτάσιμη και cloud-native αρχιτεκτονική.

Οι νέες τάσεις «εξατομίκευσης» των ασφαλιστικών προϊόντων με στόχο τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών κάθε ασφαλιζόμενου, καθώς και οι αυξημένες απαιτήσεις για διαφάνεια και συμμόρφωση με τα νέα κανονιστικά πλαίσια που διέπουν την ασφαλιστική αγορά, διευρύνουν τις προσδοκίες που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες από τις μηχανογραφικές υποδομές τους. Δεδομένου ότι αυξάνεται η ζήτηση για εξειδικευμένες ασφαλιστικές πολιτικές και προϊόντα, για την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών -με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών στόχων των ασφαλιστικών εταιρειών- αναδεικνύεται σε «κλειδί» η τμηματοποίηση και συστηματική ανάλυση δεδομένων, σε ολοένα και μεγαλύτερο βάθος.

Η INTERAMERICAN αντλεί έναν πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων από τις πελατειακές σχέσεις και τις συναλλαγές της. Για την ανάλυση των δεδομένων αυτών, η εταιρεία έχει εμπιστευτεί εδώ και χρόνια τις λύσεις προηγμένης τεχνολογίας που της παρέχει η SAS. Σε μια προσπάθεια για ακόμη πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων που διαθέτει, η καινοτόμος ασφαλιστική εταιρεία έχει αναθέσει στην Analytical View το migration στην πλατφόρμα SAS Viya, με ενσωμάτωση επίσης των modules SAS Visual Analytics και SAS Visual Text Analytics.

 

Δυνατότητες στην αιχμή της τεχνολογίας ανάλυσης

Οι δυνατότητες της πλατφόρμας SAS Viya επιτρέπουν την εξαγωγή χρήσιμων -αλλά αφανών- πληροφοριών από ανεπεξέργαστα δεδομένα. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν την INTERAMERICAN να εστιάζει στις πιο προσοδοφόρες επιχειρησιακές της δυνατότητες και στον εντοπισμό των σημείων που χρήζουν βελτίωσης. Οι προηγμένες τεχνικές ανάλυσης που βασίζονται σε μηχανική μάθηση, βαθιά μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη, μέσα από μια ποικιλία μοντελοποιημένων προσεγγίσεων βελτιώνουν θεματικά τις δυνατότητες του προσωπικού, αποκλείοντας λάθη και παραλείψεις  που οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Το SAS Visual Analytics, μέσα από μια ενιαία εφαρμογή παρέχει αναφορές, εξερεύνηση δεδομένων και analytics, διευκολύνοντας την κατανόηση των συμπερασμάτων κάθε ανάλυσης, μέσω της οπτικοποίησης των διαθέσιμων στοιχειών. Αντιστοίχως, το SAS Visual Text Analytics δίνει εντυπωσιακές δυνατότητες εξαγωγής πληροφοριών από την επεξεργασία κειμένου φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), αφού αναγνωρίζει υποκειμενικές πληροφορίες σε μη δομημένα κείμενα (ακόμη και σε greeklish) και τις χαρακτηρίζει ως θετικές, αρνητικές ή ουδέτερες.

 

Βελτίωση συνεργασίας και επιχειρησιακής λειτουργίας

Με αυτόν τον τρόπο, τα στελέχη και το προσωπικό πρώτης γραμμής της INTERAMERICAN  μπορούν να συνεργαστούν εύκολα και γρήγορα, λαμβάνοντας τις αναγκαίες αποφάσεις  για τη βελτίωση της επιχειρηματικής απόδοσης. Επιπλέον, η εύχρηστη προγνωστική ανάλυση επιτρέπει στους αναλυτές να εκτιμήσουν πιθανά αποτελέσματα και να λάβουν πιο εμπεριστατωμένες αποφάσεις. Όλα αυτά, επιτυγχάνονται με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση προγραμματιστών.

Επιπροσθέτως, η επεξεργασία και η ανάλυση αδόμητου κειμένου από το feedback που δίνουν οι πελάτες της INTERAMERICAN στις διάφορες μορφές της επικοινωνίας τους με την εταιρεία προσφέρουν το συγκριτικό πλεονέκτημα για άμεση ανάκτηση, έλεγχο και βελτίωση του Customer Experience, αύξηση των δεικτών σύστασης-προώθησης από πελάτες και τη σημαντική ενίσχυση του Customer Loyalty.

«Με την μετάβαση στην πλατφόρμα SAS Viya και την προσθήκη των modules SAS Visual Analytics και SAS Visual Text Analytics, έχουμε δει σημαντική βελτίωση στις λειτουργίες μας και θεαματική αξιοποίηση της πληροφορίας που προκύπτει από την advanced χρήση των δεδομένων. Τα επιχειρησιακά οφέλη που αποκομίζει πλέον η εταιρεία, είναι πολλά και μεγάλα, έχοντας πάντα ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη»  τονίζει  ο Χαράλαμπος Μπαμπίλης, Data & Analytics Leader της INTERAMERICAN.

«Με το έργο της μετάβασης στην πλατφόρμα SAS Viya διευρύνεται περαιτέρω η στρατηγική μας συνεργασία με την INTERAMERICAN, υποστηρίζοντας τις ενέργειες της εταιρείας για να αποκτήσει ένα ακόμη εργαλείο στη φαρέτρα του ψηφιακού της μετασχηματισμού, με γνώμονα πάντα την καινοτομία και την προσήλωση στην αποδοτικότερη εκμετάλλευση και εξέλιξη του Voice of the Customer» συμπληρώνει η Βάσω Στούμπου, Sales Manager της Analytical View.

Η συνεργασία της INTERAMERICAN με την Analytical View, εταιρεία με πολυετή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία σε υλοποιήσεις λύσεων ανάλυσης δεδομένων, cloud, microservices και advanced analytics με τη χρήση τεχνολογιών machine learning, deep learning, NLP, AI κ.λπ., έχει βοηθήσει την ασφαλιστική εταιρεία να διατηρεί τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα της πρωτοπόρου σε λειτουργικές επιλογές.

 

 

 

Σχετικά με την Analytical View

Η Analytical View είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία συμβουλευτικής και παροχής υπηρεσιών σε θέματα business & data analytics, business intelligence, artificial intelligence, predictive modelling, application development, big data & cloud και IT Security.

Αξιοποιώντας λύσεις κορυφαίων κατασκευαστών όπως οι SAS Institute, Microsoft, Cloudera, Veritas, Symantec αλλά και τεχνολογίες open source, βοηθά τους πελάτες της να ανακαλύψουν τις αφανείς δυνατότητες των μηχανογραφικών δεδομένων που διαθέτουν, παρέχοντας υπηρεσίες και λύσεις, που στοχεύουν στην υποστήριξη της ανάπτυξης και της επιτυχίας των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Η Analytical View είναι SAS Alliance Silver Member Consulting Partner και Microsoft Expert in Cloud Solutions.

 

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται οι κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, βιομηχανικές και εμπορικές εταιρείες κ.λπ.

Μάθετε περισσότερα για την εταιρεία στο www.analyticalview.com.

 

Σχετικά με την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN, με 52 χρόνια ηγετικής και δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, οδηγεί σήμερα τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο με ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο. Αποστολή της είναι «να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα». Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης: ζωής και επενδύσεων, υγείας και γενικών ασφαλίσεων, ενώ στην ψηφιακή διανομή είναι leader στη direct ασφάλιση με την Anytime.

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του σύγχρονου μετασχηματισμού της στην οργάνωση και τις λειτουργίες, έχει ως στόχο να αποτελεί τον πρώτο απόλυτα «Ψηφιακό Ασφαλιστή» στην Ελλάδα. Ο Οργανισμός παρουσίασε κατά το 2020 κέρδη προ φόρων 28 εκατ. ευρώ προ φόρων και διαθέτει σήμερα πάνω από 1 εκατ. πελάτες. Αποτελεί μέλος της ACHMEA, ολλανδικού ομίλου εταιρειών με συνεταιριστικό χαρακτήρα και εμπειρία 210 ετών, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών Υγείας στην Ευρώπη.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Analytical View

Τηλ.  210 – 68 95 100

Email: [email protected]

Πληροφορίες για τον Τύπο:

RED Communications

Τηλ. 210 – 62 62 100

Email: [email protected]

 

 

 

 

 

 

Οικονομία

Η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Ζητούνται για άμεση πρόσληψη και πλήρης απασχόληση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητούνται για άμεση πρόσληψη και πλήρης απασχόληση, καθαρίστριες και άντρες γενικών καθηκόντων για εργασία στο Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς, με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ.

Ώρες επικοινωνίας 11:00-20:00,  Τηλ. Επικοινωνίας: 6979007722

Email: [email protected]

Περισσότερα

Οικονομία

Deloitte Τech Career Event στην Πάτρα Connecting you to your Future

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι η τεχνολογία το πάθος σας;

Αναζητάτε θέση εργασίας που θα σας εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο επαγγελματικό μέλλον;

Θέλετε να έρθετε σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς εργασίας και να πάρετε πολύτιμες συμβουλές;

Θέλετε να μάθετε από τους ειδικούς ποιες είναι οι δεξιότητες του μέλλοντος;

Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά νέους και πρωτοπόρους entrepreneurs της Πάτρας να μιλούν για την εμπειρία τους στην κορυφή;

Eίστε γυναίκα και αναρωτιέστε για το μέλλον σας στο χώρο της τεχνολογίας;

Το tech Career event της Deloitte Connecting you to your Futureστην Πάτρα, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στις επαγγελματικές σας αναζητήσεις, σε insights, σε tips και απαντήσεις για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο του επαγγελματικού χώρου της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια του event θα έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντές σας πάνω σε θέματα που αφορούν τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον επαγγελματικό τομέα της τεχνολογίας.

Θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά, τον κόσμο, ττη διοίκηση, την εταιρική κουλτούρα και τη συνεργατική φιλοσοφία της Deloitte.

Θα παρακολουθήσετε panels συζήτησης για το «Πώς χτίζεται μια σταδιοδρομία στην τεχνολογία και Oι δεξιότητες του μέλλοντος» με τη συμμετοχή ορισμένων από τους πλέον έμπειρους Tech Experts και HR Executives της Deloitte.

Οι ομιλητές θα μοιραστούν την εμπειρία τους ως εργαζόμενοι σε μία από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως, ενώ νέοι επιχειρηματίες της Πάτρας και ιδρυτές ελληνικών startups θα μιλήσουν για την πορεία τους από το ξεκίνημα μέχρι την επιτυχία, και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ο CEO της Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος και ο Νίκος Χριστοδούλου, Partner, Consulting Leader της Deloitte Greece θα συνομιλήσουν με τον Σταύρο Τσομπανίδη, Founder της PHEE και τον Γιώργο Σιδηρόπουλο, CEO της Think Silicon S.A., an Applied Materials Company για τις εμπειρίες τους και τις προοπτικές του κλάδου και του ανθρώπινου δυναμικού.

Με θεματική Οι γυναίκες στον κλάδο της Τεχνολογίας θα αναλυθεί η παρουσία των γυναικών σε επαγγέλματα που αφορούν τον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τις γυναίκες που επιθυμούν να εισέλθουν σε επαγγέλματα STEM. Την πολύτιμη εμπειρία τους θα μοιραστούν οι Γιούλη Μπονάρου, Senior Product Manager στο Project Agora και η Μαριάννα Παντέλη, Software Engineer της PaperGo.

Μια θέση στην Deloitte σας περιμένει

Όσοι ενδιαφέρεστε για μια θέση στην Deloitte, θα έχετε την ευκαιρία και να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους της αλλά και να συμμετάσχετε σε workshop για να λάβετε πρακτικές συμβουλές για το πώς θα βελτιώσετε τις προοπτικές σας στην αγορά εργασίας, με χρήσιμες τεχνικές για να συντάξετε το βιογραφικό σας, να αναπτύξετε δεξιότητες για επιτυχημένα job interviews, αλλά και για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό προφίλ στο LinkedIn.

Ανάλια Κόκκορη, People & Purpose Leader

Ειρήνη Παναγιωτακοπούλου, Chief Human Resources Officer

«Στην Deloitte επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Mε το Connecting you to your future, προσκαλούμε ανοιχτά τα νέα ταλέντα της Πάτρας να έρθουν και γνωρίσουν τον κόσμο της Deloitte από κοντά. Είναι ένας κόσμος που θα τους ανοίξει το δρόμο για μια σημαντική καριέρα στην τεχνολογία, σε έναν παγκόσμιο οργανισμό που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και βοηθάει τους νέους να είναι ο εαυτός τους και να ξεδιπλώσουν αλλά κυρίως να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, μέσα από learning & development opportunities».

Ελάτε ένα βήμα πιο κοντά στο επαγγελματικό σας μέλλον. Connect to your future.

Μπείτε εδώ για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε δωρεάν στο Connecting to your Future.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα