Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Οικονομία

H INTERAMERICAN συνεργάζεται με την Analytical View για την αναβάθμιση διαχείρισης και ανάλυσης των ασφαλιστικών δεδομένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η INTERAMERICAN προχωρεί σε αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών της με τη συνεργασία της Analytical View, ανεξάρτητη εταιρεία συμβουλευτικής με εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα business & data analytics.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και στην βέλτιστη αξιοποίηση των ασφαλιστικών δεδομένων, η ασφαλιστική εταιρεία αναβαθμίζει τις ψηφιακές υποδομές της με την πλατφόρμα SAS Viya, που ενσωματώνει προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligents) και μηχανικής μάθησης (machine learning). Την αναβάθμιση υλοποίησε η Analytical View, μακροχρόνιος συνεργάτης της INTERAMERICAN, προσφέροντας στον ασφαλιστικό οργανισμό αυξημένες δυνατότητες διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων με μια σύγχρονη, επεκτάσιμη και cloud-native αρχιτεκτονική.

Οι νέες τάσεις «εξατομίκευσης» των ασφαλιστικών προϊόντων με στόχο τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών κάθε ασφαλιζόμενου, καθώς και οι αυξημένες απαιτήσεις για διαφάνεια και συμμόρφωση με τα νέα κανονιστικά πλαίσια που διέπουν την ασφαλιστική αγορά, διευρύνουν τις προσδοκίες που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες από τις μηχανογραφικές υποδομές τους. Δεδομένου ότι αυξάνεται η ζήτηση για εξειδικευμένες ασφαλιστικές πολιτικές και προϊόντα, για την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών -με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών στόχων των ασφαλιστικών εταιρειών- αναδεικνύεται σε «κλειδί» η τμηματοποίηση και συστηματική ανάλυση δεδομένων, σε ολοένα και μεγαλύτερο βάθος.

Η INTERAMERICAN αντλεί έναν πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων από τις πελατειακές σχέσεις και τις συναλλαγές της. Για την ανάλυση των δεδομένων αυτών, η εταιρεία έχει εμπιστευτεί εδώ και χρόνια τις λύσεις προηγμένης τεχνολογίας που της παρέχει η SAS. Σε μια προσπάθεια για ακόμη πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων που διαθέτει, η καινοτόμος ασφαλιστική εταιρεία έχει αναθέσει στην Analytical View το migration στην πλατφόρμα SAS Viya, με ενσωμάτωση επίσης των modules SAS Visual Analytics και SAS Visual Text Analytics.

 

Δυνατότητες στην αιχμή της τεχνολογίας ανάλυσης

Οι δυνατότητες της πλατφόρμας SAS Viya επιτρέπουν την εξαγωγή χρήσιμων -αλλά αφανών- πληροφοριών από ανεπεξέργαστα δεδομένα. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν την INTERAMERICAN να εστιάζει στις πιο προσοδοφόρες επιχειρησιακές της δυνατότητες και στον εντοπισμό των σημείων που χρήζουν βελτίωσης. Οι προηγμένες τεχνικές ανάλυσης που βασίζονται σε μηχανική μάθηση, βαθιά μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη, μέσα από μια ποικιλία μοντελοποιημένων προσεγγίσεων βελτιώνουν θεματικά τις δυνατότητες του προσωπικού, αποκλείοντας λάθη και παραλείψεις  που οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Το SAS Visual Analytics, μέσα από μια ενιαία εφαρμογή παρέχει αναφορές, εξερεύνηση δεδομένων και analytics, διευκολύνοντας την κατανόηση των συμπερασμάτων κάθε ανάλυσης, μέσω της οπτικοποίησης των διαθέσιμων στοιχειών. Αντιστοίχως, το SAS Visual Text Analytics δίνει εντυπωσιακές δυνατότητες εξαγωγής πληροφοριών από την επεξεργασία κειμένου φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), αφού αναγνωρίζει υποκειμενικές πληροφορίες σε μη δομημένα κείμενα (ακόμη και σε greeklish) και τις χαρακτηρίζει ως θετικές, αρνητικές ή ουδέτερες.

 

Βελτίωση συνεργασίας και επιχειρησιακής λειτουργίας

Με αυτόν τον τρόπο, τα στελέχη και το προσωπικό πρώτης γραμμής της INTERAMERICAN  μπορούν να συνεργαστούν εύκολα και γρήγορα, λαμβάνοντας τις αναγκαίες αποφάσεις  για τη βελτίωση της επιχειρηματικής απόδοσης. Επιπλέον, η εύχρηστη προγνωστική ανάλυση επιτρέπει στους αναλυτές να εκτιμήσουν πιθανά αποτελέσματα και να λάβουν πιο εμπεριστατωμένες αποφάσεις. Όλα αυτά, επιτυγχάνονται με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση προγραμματιστών.

Επιπροσθέτως, η επεξεργασία και η ανάλυση αδόμητου κειμένου από το feedback που δίνουν οι πελάτες της INTERAMERICAN στις διάφορες μορφές της επικοινωνίας τους με την εταιρεία προσφέρουν το συγκριτικό πλεονέκτημα για άμεση ανάκτηση, έλεγχο και βελτίωση του Customer Experience, αύξηση των δεικτών σύστασης-προώθησης από πελάτες και τη σημαντική ενίσχυση του Customer Loyalty.

«Με την μετάβαση στην πλατφόρμα SAS Viya και την προσθήκη των modules SAS Visual Analytics και SAS Visual Text Analytics, έχουμε δει σημαντική βελτίωση στις λειτουργίες μας και θεαματική αξιοποίηση της πληροφορίας που προκύπτει από την advanced χρήση των δεδομένων. Τα επιχειρησιακά οφέλη που αποκομίζει πλέον η εταιρεία, είναι πολλά και μεγάλα, έχοντας πάντα ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη»  τονίζει  ο Χαράλαμπος Μπαμπίλης, Data & Analytics Leader της INTERAMERICAN.

«Με το έργο της μετάβασης στην πλατφόρμα SAS Viya διευρύνεται περαιτέρω η στρατηγική μας συνεργασία με την INTERAMERICAN, υποστηρίζοντας τις ενέργειες της εταιρείας για να αποκτήσει ένα ακόμη εργαλείο στη φαρέτρα του ψηφιακού της μετασχηματισμού, με γνώμονα πάντα την καινοτομία και την προσήλωση στην αποδοτικότερη εκμετάλλευση και εξέλιξη του Voice of the Customer» συμπληρώνει η Βάσω Στούμπου, Sales Manager της Analytical View.

Η συνεργασία της INTERAMERICAN με την Analytical View, εταιρεία με πολυετή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία σε υλοποιήσεις λύσεων ανάλυσης δεδομένων, cloud, microservices και advanced analytics με τη χρήση τεχνολογιών machine learning, deep learning, NLP, AI κ.λπ., έχει βοηθήσει την ασφαλιστική εταιρεία να διατηρεί τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα της πρωτοπόρου σε λειτουργικές επιλογές.

 

 

 

Σχετικά με την Analytical View

Η Analytical View είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία συμβουλευτικής και παροχής υπηρεσιών σε θέματα business & data analytics, business intelligence, artificial intelligence, predictive modelling, application development, big data & cloud και IT Security.

Αξιοποιώντας λύσεις κορυφαίων κατασκευαστών όπως οι SAS Institute, Microsoft, Cloudera, Veritas, Symantec αλλά και τεχνολογίες open source, βοηθά τους πελάτες της να ανακαλύψουν τις αφανείς δυνατότητες των μηχανογραφικών δεδομένων που διαθέτουν, παρέχοντας υπηρεσίες και λύσεις, που στοχεύουν στην υποστήριξη της ανάπτυξης και της επιτυχίας των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Η Analytical View είναι SAS Alliance Silver Member Consulting Partner και Microsoft Expert in Cloud Solutions.

 

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται οι κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, βιομηχανικές και εμπορικές εταιρείες κ.λπ.

Μάθετε περισσότερα για την εταιρεία στο www.analyticalview.com.

 

Σχετικά με την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN, με 52 χρόνια ηγετικής και δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, οδηγεί σήμερα τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο με ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο. Αποστολή της είναι «να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα». Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης: ζωής και επενδύσεων, υγείας και γενικών ασφαλίσεων, ενώ στην ψηφιακή διανομή είναι leader στη direct ασφάλιση με την Anytime.

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του σύγχρονου μετασχηματισμού της στην οργάνωση και τις λειτουργίες, έχει ως στόχο να αποτελεί τον πρώτο απόλυτα «Ψηφιακό Ασφαλιστή» στην Ελλάδα. Ο Οργανισμός παρουσίασε κατά το 2020 κέρδη προ φόρων 28 εκατ. ευρώ προ φόρων και διαθέτει σήμερα πάνω από 1 εκατ. πελάτες. Αποτελεί μέλος της ACHMEA, ολλανδικού ομίλου εταιρειών με συνεταιριστικό χαρακτήρα και εμπειρία 210 ετών, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών Υγείας στην Ευρώπη.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Analytical View

Τηλ.  210 – 68 95 100

Email: [email protected]

Πληροφορίες για τον Τύπο:

RED Communications

Τηλ. 210 – 62 62 100

Email: [email protected]

 

 

 

 

 

 

Οικονομία

Η Anytime της INTERAMERICAN παρουσιάζει το πρώτο έντυπο ασφάλισης σε μορφή Βraille, σε συνεργασία με την Κωτσόβολος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Anytime της INTERAMERICAN, η πρώτη direct ασφάλιση στη χώρα μας, μαζί με την Κωτσόβολος, τη Νο1 εταιρεία ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα, με σταθερό στόχο να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες ολοένα και περισσότερων ανθρώπων και στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς εμπόδια και διακρίσεις, δημιούργησαν και διαθέτουν το πρώτο ενημερωτικό έντυπο ασφάλισης σε γραφή Βraille.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της εταιρείας Κωτσόβολος, δημιουργήθηκε το ενημερωτικό έντυπο για την Ασφάλιση Περιεχομένου Σπιτιού σε γραφή Braille, το οποίο επιμελήθηκε και εκτύπωσε η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.
Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από το τετρασέλιδο έντυπο σε γραφή Braille για τα προγράμματα Ασφάλισης Περιεχομένου Σπιτιού της Anytime, που διατίθενται αποκλειστικά από την Κωτσόβολος.
Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί την πολιτική υποστήριξης των ίσων δικαιωμάτων όλων των πολιτών σε κάθε έκφανση της ζωής – φυσικά και στην επικοινωνία και ενημέρωση, που χαρακτηρίζει την κοινωνική ευθύνη του οργανισμού της INTERAMERICAN. Ως ενέργεια, κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους τους ανθρώπους της Anytime, αφού έτσι ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Περισσότερα

Οικονομία

ΕΝΦΙΑ 2021: Συνολικός φόρος 2,588 δισ– Πόσοι είδαν μειώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Το συνολικό ύψος του ΕΝΦΙΑ για το 2021 έφτασε στα 2,588 δισ. ευρώ, τα οποία καλούνται να πληρώσουν 6.214.444 φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Παράλληλα, πάνω από 1,3 εκατ. φορολογούμενοι είδαν μειώσεις του Φόρου από 50% έως 100%.

Ειδικότερα:

Αθροιστικά 7.248.551 φορολογούμενοι έλαβαν εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το έτος 2021. Φόρος – πάνω από 1 ευρώ – βεβαιώθηκε σε 6.214.444 ιδιοκτήτες, από τους οποίους οι 6.155.209 είναι φυσικά πρόσωπα που καλούνται να καταβάλουν 2,093 δισ. ευρώ και 59.235 είναι νομικά πρόσωπα που θα πληρώσουν 494,19 εκατ. ευρώ.
Ο κύριος φόρος που βεβαιώθηκε ανήλθε σε 2,672 δισ. ευρώ
Ο συμπληρωματικός φόρος διαμορφώθηκε στα 646,418 εκατ. ευρώ.
Οι μειώσεις και οι απαλλαγές ανήλθαν σε 88,762 εκατ. ευρώ και αφορά 1.335.071 ιδιοκτήτες ακινήτων που το εκκαθαριστικό τους είχε μείωση φόρου 50% ή 100%.
Οι μειώσεις 10%-30% ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας διαμορφώθηκαν σε 578,930 εκατ. ευρώ
Το τελικό ποσό της εκκαθάρισης διαμορφώθηκε σε 2,588 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα

Οικονομία

ΕΝΦΙΑ – Έτσι θα δείτε τα εκκαθαριστικά: Βήμα – βήμα η διαδικασία για να πληρώσετε

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον «αέρα» της νέας πλατφόρμας My AADE βρίσκονται από χθες το βράδυ τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αφορά 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και θα πληρωθεί σε έξι δόσεις.

Η πρώτη και η δεύτερη δόση πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα στο τέλος Οκτωβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 ανά μήνα. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν αυτό το χρονοδιάγραμμα, μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δύο εναλλακτικές που υπάρχουν προκειμένου να “σπάσει” η πληρωμή σε 12 ή και 24 δόσεις.

Τα έξι βήματα για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ:

1. Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE (κάντε κλικ ΕΔΩ)

2. Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»

3. Κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες»

4. Πηγαίνετε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»

5. Στη σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 θα βάλετε τους προσωπικούς κωδικούς για το ΤΑΧΙS και μπαίνετε στην εφαρμογή.

6. Κάνετε επιλογή έτους 2021 και εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021.

Πώς θα γίνει η πληρωμή

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν στο τέλος κάθε μήνα το ποσό της δόσης, με την τελευταία να πληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη δόση μπορούν να πληρωθούν έως τις 29 Οκτωβρίου 2021. Η τρίτη δόση λήγει στις 30/11/2021, η τέταρτη στις 31/12/2021, η πέμπτη στις 31/1/2022 και η έκτη στις 28/2/2022.

Για να πληρώσετε θα πρέπει, όντας συνδεδεμένοι, να επιλέξετε στο εικονίδιο «Οφειλές, Πληρωμές και Επιστροφές».

aade-5

Στην συνέχεια στο πλαίσιο «Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών εκτός Ρύθμισης» θα δείτε τις συνολικές οφειλές σας ανά κατηγορία, όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος. Εκεί επιλέγετε «Εξόφληση».

Τι πρέπει να προσέξετε

Μόλις βρείτε το εκκαθαριστικό, το πρώτο που πρέπει να ελέγξετε είναι το ύψος του φόρου. Αν σας φαίνεται υπερβολικά υψηλό θα πρέπει να ανατρέξετε στις αντικειμενικές και να εξετάσετε ο ίδιος ή ο λογιστής αν ο φόρος που σας χρεώθηκε αντιστοιχεί με την αξία της ακίνητης περιουσίας και το είδος ιδιοκτησίας ή εμπράγματων δικαιωμάτων που έχετε σε ακίνητα.

Αν είναι υψηλότερος θα πρέπει αναζητήσετε λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Ε9.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες αφορά τον όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, παράμετρος η οποία είναι ικανή να φουσκώσει σημαντικά τον φόρο, ενώ δεν λείπουν και αυτά στη δήλωση βοηθητικών χώρων ως κύριων ή σε θέματα που αφορούν την ψιλή κυριότητα και την επικαρπία του ακινήτου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα