Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Mαρτύριο διαρκείας-Σε εξέλιξη το κύμα καύσωνα και στην Αχαΐα τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου

Published

on

Τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου θα παραμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες και στην Αχαΐα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα,
1.Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καθώς θα έχει μεγάλη, διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
2.Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα
προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που
προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.
Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική
Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement