Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Καυτό» διήμερο στην Πάτρα- Έως και 44ο η θερμοκρασία το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης, πότε θα ξεκινήσει η πτώση

Published

on

 

Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα, προβλέπεται και για σήμερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα χαρακτηρίζονται οι επόμενες ημέρες, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να σημειώνει πως ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και τους 46 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμη και στη βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς Κελσίου.

Ο καθηγητής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για το πώς θα επηρεάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες του επόμενου τριημέρου τη θερμοκρασία στα κτίρια και την άσφαλτο και για το κλίμα δυσφορίας που θα δημιουργηθεί ειδικά στα αστικά κέντρα. Όπως ανέφερε: «Πρέπει να προσέξουμε γιατί έχει αυξηθεί και η τιμή του όζοντος στα μεγάλα αστικά κέντρα τις τελευταίες μέρες με τη ζέστη. Θα είναι πολύ δύσκολο να εργάζεται κάποιος στους εξωτερικούς χώρους όπως σε μια οικοδομή».

Καθώς το κύμα καύσωνα επιμένει, ιδιαίτερα θερμά καθίστανται τα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υλικών όσο και λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας.

Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος δυσφορίας, προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες για τους κατοίκους.

“KAYTO” ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην Πάτρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης θα είναι το πιο καυτό, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 44ο, ιδίως τις μεσημβρινές ώρες.

Σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 39ο.

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ

Θυμίζουμε ότι στην Πάτρα λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι στο κτίριο των Δομών Αστέγων (Μπουκαούρη 100 και Γούναρη) για τις ώρες 10:00 έως 20:00, στο Β’ ΚΑΠΗ (Αγυιά), Καζαντζάκη 21, και στο Γ’ ΚΑΠΗ (Ζαρουχλέικα) Αιδηψού 2 και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα.

Αντίστοιχα, στο Αίγιο είναι ανοικτός για το κοινό από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ, Μελετοπούλων 7, Ψηλαλώνια Αιγίου.

Τέλος, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας  είναι ανοικτό και κλιματιζόμενο το κτίριο «Μελίνα Μερκούρη» στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας, καθημερινά από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement