Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φωτιά Αρχαίας Ολυμπίας: Αναζωπύρωση στη Νεμούτα- Μάχη πυροσβεστών και εθελοντών

Published

on

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας. Η εστία κοντά στη περιοχή της Νεμούτας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της μάχης των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr οι πυροσβεστικες δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις αναζοπυρώσεις ενώ εθελοντές με σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

“Αν φεύγαμε θα καιγόντουσαν τα σπίτια μας». Είναι τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα των κατοίκων της Νεμούτας που ήρθαν αντιμέτωποι με τις αδηφάγες γλώσσες της πύρινης λαίλαπας την Παρασκευή το βράδυ αλλά και το Σάββατο το μεσημέρι, όταν σημειώθηκε αναζωπύρωση μικρής έκτασης…

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News, αναζητείται από τις αρχές ένα αυτοκίνητο χρώματος κόκκινο που φέρεται να έβαλε φωτιά στο δρόμο προς Λαμπεία.Οι έρευνες συνεχίζονται!

Ωστόσο, στη Γορτυνία κάηκε παρθένο δάσος, με την καταστροφή να είναι τεράστια.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα βγει εργολαβία οδικού δικτύου για έργα αποκατάστασης των ζημιών. Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν, τόσο στο μέτωπο της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, της Μεσσηνίας, όσο και σε γειτονικό μέτωπο στην περιοχή της Μεγαλόπολης, που πέρασε στην Αρκαδία από την Μέλπεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement