Connect with us

Εκπαίδευση

Κάντε τα παιδιά σας εξυπνότερα με την πρωτοποριακή μέθοδο UCMAS-Αποκλειστικά στο Κέντρο Γλωσσών Μπόζα

Published

on

Θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να γίνουν πιο έξυπνα, καθώς και να βελτιώσουν τη μνήμη και την αυτοσυγκέντρωσή τους;
Το gnomip.gr σάς παρουσιάζει τη λύση με το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης εγκεφάλου για όλους τους μαθητές Δημοτικού UCMAS (Universal Concepts of Mental Arithmetic Systems).
Γνωρίστε το αποκλειστικά στο Κέντρο Γλωσσών Μπόζα, το οποίο, θέλοντας να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών στους μαθητές του, πρώτο σε όλη την Ελλάδα διαθέτει το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τα πρώτα εγκεκριμένα κέντρα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Αμπελόκηποι και Καλαμαριά) και στη Λάρισα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ UCMAS
Κατά το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές καλούνται να κάνουν αριθμητικές πράξεις αξιοποιώντας το εργαλείο του κινεζικού άβακα, ο οποίος διακρίνεται για την απλότητα χρήσης του και τη δυνατότητα που προσφέρει για γρήγορες υπολογιστικές μεθόδους. Η επαφή των δαχτύλων με τον άβακα διεγείρει τους νευρώνες του εγκεφάλου, απογειώνοντας διά βίου τη νοημοσύνη των παιδιών.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ
Η επανάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε το 1993 από τον δρ. Dino Wong στη Μαλαισία. Ο δρ. Wong επηρεασμένος από τα δικά του παιδικά χρόνια, αλλά κι από τους προγόνους του, εμπνεύστηκε το UCMAS. Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα νοερής αριθμητικής ανά τον κόσμο, αφού από το 1993 έχει εφαρμοστεί σε 78 χώρες παγκοσμίως και σε πάνω από 3.000 εκπαιδευτικά κέντρα. Επιπλέον, είναι πολλές οι χώρες που έχουν ενσωματώσει το UCMAS στο εκπαιδευτικό τους σύστημα βασιζόμενες στα οφέλη που αυτό προσφέρει στα παιδιά Δημοτικού.
ΣΤΟΧΟΙ-ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ
Ο σκοπός του πενταετούς προγράμματος UCMAS δεν είναι να δημιουργήσει ανθρώπους-υπολογιστικές μηχανές (άλλωστε εν έτει 2019 κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο, όταν οι περισσότερες οικογένειες διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά smartphone και αριθμομηχανές), αλλά βαθύτερος και πιο ουσιαστικός. Αποσκοπεί στο να καλλιεργήσει την έμφυτη νοημοσύνη του παιδιού, ώστε να γίνει ακόμα εξυπνότερο.
Ειδικότεροι στόχοι είναι:
-Η ανάπτυξη της μνήμης και της αυτοσυγκέντρωσης του παιδιού.
-Η βελτίωση της μαθηματικής του σκέψης και εμμέσως της επίδοσής του σε όλα τα μαθήματα του σχολείου.
-Η ανάπτυξη της δεξιότητας της πολυπραγμοσύνης (multi-tasking), της ταχύτητας απόδοσης και της εγρήγορσης της σκέψης του.

ΟΦΕΛΗ
-Ενίσχυση της αντίληψης, της μνήμης, της παρατηρητικότητας, της ταχύτητας σκέψης, της αυτοσυγκέντρωσης, των αισθητηριακών δεξιοτήτων.
-Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας και συντομισμού κινήσεων.
-Θεαματική βελτίωση της σχολικής επίδοσης.
-Τόνωση της αυτοπεποίθησης.
ΜΕΘΟΔΟΣ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μαθήματα που περιλαμβάνουν επίλυση αριθμητικών πράξεων με οπτικό και ακουστικό τρόπο, με ασκήσεις αυτοβελτίωσης, ταχύτητας και οπτικής αντίληψης, αλλά και με την εξάσκηση των παιδιών στο σπίτι.
Το μέσο που χρησιμοποιείται είναι η αριθμητική, ενώ τα εργαλεία μάθησης που αξιοποιούνται είναι τα ειδικά διαμορφωμένα βιβλία του UCMAS, ο κινεζικός άβακας, ένα χρονόμετρο και διασκεδαστικά παιχνίδια αριθμητικής.
Τα μαθήματα του UCMAS χωρίζονται σε επίπεδα και απευθύνονται σε παιδιά από Α’ έως και Στ’ Δημοτικού. Στα πέντε πρώτα επίπεδα αξιοποιείται ο κινεζικός άβακας για την εξάσκηση των αριθμητικών πράξεων. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευόμενος δεν τον χρειάζεται πλέον, καθώς έχει οπτικοποιήσει το εργαλείο στον νου του, πραγματοποιώντας με νοερό τρόπο τις αριθμητικές πράξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.boza.gr ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2310 736 524 (Αμπελόκηποι), 2314 008 711 (Καλαμαριά), 2414 000 515 (Λάρισα). Τα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά. 

Ροή ειδήσεων

Advertisement