Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αξίες και ιδανικά ηρώων- Τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα χθες το πρωί στη Ρακίτα «Η Μάχη της Καυκαριάς»

Published

on

Την οφειλόμενη τιμή στη Μάχη της Καυκαριάς η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Αυγούστου 1827 σε έναν απόκρημνο και δύσβατο λόφο, τον Καυκαριά, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Άνω Μαζαράκι και Λαπαναγοί απέδωσαν με ξεχωριστή λαμπρότητα και συγκίνηση, οι Δήμοι Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας σε κοινή εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής στη Ρακίτα, στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ ακολούθησε εκδήλωση στον προαύλιο της εκκλησίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Άγγελος Τσιγκρής, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής και εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Κουνάβης. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο συγγραφέας- ιστορικός ερευνητής, Αθανάσιος Τζώρτζης, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης Βοτσίτσας παρουσιάζοντας την παραδοσιακή φορεσιά, αλλά και όπλα της εποχής. Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα Χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γομοστού Αχαΐας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, στην οποία αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της Μάχης της Καυκαριάς για την μετέπειτα πορεία του αγώνα, καθώς και η συμβολή των Μαζαρακιωτών στην Επανάσταση του 1821, εκτός από τους δύο Δήμους ήταν και οι Κοινότητες Μαζαρακίου και Λεοντίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement