Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Η -ξεχωριστή-πρόταση του Αναστασόπουλου για τον Ολυμπιονίκη Χρ. Κολόμβο

Published

on

Μια πολύ όμορφη πρόταση έκανε ο γνωστός προπονητής πόλο και πρόεδρος του ΣΕΠΥ Λάμπρος Αναστασόπουλος με αφορμή την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες από τον Πατρινό Χριστόδουλο Κολόμβο.

 

Η πρόταση είναι  η πολιτεία να δώσει στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο στη περιοχή της Αγυιάς, το όνομα Χριστόδουλος Κολόμβος ώστε να τιμήσει τον πολίστα του Ολυμπιακού που έφερε μετάλλιο στη πόλη μας μετά από 125 χρόνια!

Η ανακοίνωση που έκανε στα social media, αναφέρει:

Η Πάτρα έχει μετά απο 125 χρόνια Αργυρό Ολυμπιονίκη !

Ένας αθλητής κόσμημα για την παγκόσμια υδατοσφαίριση , γέννημα-θρέμμα πατρινός, που μαζί με τους συμπαίκτες του απογείωσε τον ελληνικό ναυταθλητισμό στα υψηλότερα σκαλοπάτια των επιτυχιών για την χώρα μας.

Είχα την τιμή να αποτελέσω προπονητής του στις ακαδημίες και ανδρική ομάδα του ΝΟΠ στα νεανικά του χρόνια. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και χαίρομαι διπλά γιατι τα όνειρά του με σκληρή δουλειά γίναν πράξη. Η πορεία του αποτελεί πυξίδα και κίνητρο όντας ίνδαλμα για κάθε νέο αθλητή που ξεκινάει έχοντας όνειρα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης.

O Christodoulos Kolomvos βρέθηκε στην Πάτρα το προηγούμενο τριήμερο και είχαν οι φίλοι του και απλός κόσμος την ευκαιρία να τον συγχαρούν απο κοντά για το σπουδαίο κατόρθωμά του.

Θεωρώ πως θα πρέπει να τιμήθει απο τις αρχές της πόλης μας, Δήμο, Περιφέρεια, τοπικούς φορείς όπως του αρμόζει… Το έχουν κάνει ήδη για αυτόν, άλλοι δήμοι , άλλες αρχές, αλλά όχι ακόμα η πόλη και περιφέρεια του, κάτι που είμαι σίγουρος οτι θα γίνει σύντομα…

Χριστόδουλε είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για εσένα !

ΠΡΟΤΑΣΗ: Το υπο ανέγερση νέο κολυμβητήριο της Αγυιάς που έχει δεσμευθεί η πολιτεία να φέρει το όνομα του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ , εκεί όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως αθλητής.

ΥΓ. Τελευταίος μεταλλιούχος Ολυμπιονίκης στον ναυταθλητισμό της Πάτρας, Αντώνιος Πεπανός, κολύμβηση , Αθήνα 1896».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement