Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο Νοσοκομείο 20χρονος με-Πόσοι νοσηλεύονται

Published

on

Αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας στην περιοχή της Πάτρας καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλειών των περιστατικών με λοίμωξη Covid -19.

Στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας χθες νοσηλεύονταν 158 επιβεβαιωμένα περιστατικά εκ των οποίων τα 19 στις ΜΕΘ Covid -19 (13 στο ΠΓΝΠ και 6 στον «Άγιο Ανδρέα»).

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυξάνονται οι εισαγωγές στις Κλινικές, οι οι οποίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έφθασαν τις 73 και μάλιστα τρία περιστατικά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν χθες 63 ασθενείς. Μάλιστα, χθες εισήχθη για νοσηλεία ένας 20χρονος!

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι νοσηλείες αυξάνονται και πως οι ηλικίες «κατεβαίνουν», γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες και υγειονομικούς, καθώς χθες εισήχθη για νοσηλεία ένα παιδί 20 ετών.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Το θέμα απασχόλησε το Συντονιστικό Όργανο Covid που συνεδρίασε χθες στο ΠΓΝΠ με τους επιστήμονες να εκφράζουν την ανησυχία τους για περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών το επόμενο διάστημα. Το γεγονός ότι ήδη η Αχαΐα βρίσκεται ψηλά σε αριθμό κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για αύξηση νοσηλειών.

«Προετοιμαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα», ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από την «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος συμμετείχε στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού στο ΠΓΝΠ. Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που βρισκόμαστε και προειτοιμασία για το επόμενο διάστημα, με άνοιγμα και 5ης Κλινικής εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

.22 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

Προβληματισμό προκαλεί και ο υψηλός αριθμός των θετικών rapid test που εντοπίζονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά τους ελέγχους στο ευρύ κοινό. Χθες εντοπίστηκαν συνολικά 22 θετικά δείγματα ως εξής: Στο Επιμελητήριο από τα 513 τα 11, στα Βραχναίικα από τα 193 τα 5, ενώ στο ΚΥ Βορείου Τομέα από τα 46 τα 6.

Σήμερα, προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 ως τις 20:30) και στην πλατεία των Ταμπαχάνων, πλησίον της λαϊκής αγοράς (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement