Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Προβληματισμός για τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας και των διασωληνωμένων-Θύματα του κορωνοϊού δύο άνθρωποι κάτω των 50 ετών

Published

on

Δύο άνθρωποι, κάτω των 50 ετών άφησαν την τελευταία τους πνοή με διαφορά λίγων ωρών, στα νοσοκομεία της Πάτρας «χτυπημένοι» από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για μία 40χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς και για τον 48χρονο Παναγιώτη Λάζαρη από την Αιγιάλεια, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος έχασε τη μάχη στη Μονάδα κορωνοϊού του Γ.Ν. Πατρών «Αγ. Ανδρέας».

Μάλιστα, η είδηση του θανάτου του 48χρονου βύθισε στο πένθος την περιοχή της Αιγιάλειας, καθώς ήταν πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας «Αχαιός» της Αιγιάλειας. Ο Παναγιώτης Λάζαρης, πατέρας του Χρήστου και της Κατερίνας και σύζυγος της Μαρίας, για εννέα ημέρες δεν είχε συμπτώματα και παρέμενε στο σπίτι. Μετά την 9η μέρα όμως, πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με χαμηλό οξυγόνο. Νοσηλεύτηκε για περίπου δέκα ημέρες, αλλά δυστυχώς η κατάστασή του δεν μπόρεσε να βελτιωθεί.

Στην ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας αναφέρεται: «Μαύρη ημέρα για την οικογένεια του Αχαιού. Έφυγε για το αιώνιο ταξίδι ο πρόεδρος της ομάδας Παναγιώτης Λάζαρης. Η καρδιά και η ψυχή της ομάδας θα μας προσέχει από εκεί ψηλά, παρέα με τον πατέρα της ομάδας, Αντώνη. Φίλε Πάνο, θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας. Μαρία, Χρηστάρα, Κατερινάκι μας, τα μέλη της ομάδας θα είναι πάντα δίπλα στην οικογένειά σας. Καλό κουράγιο και δύναμη».

16 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Αυτό, πάντως, που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι έχει μειωθεί αρκετά και ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό. Στις ΜΕΘ κορωνοϊού των δύο νοσοκομείων της Πάτρας νοσηλεύονται 16 ασθενείς, εκ των οποίων 11 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και πέντε στο Γ.Ν. Πατρών «Αγ. Ανδρέας». Όπως έχει γράψει η «Γ», όλοι οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Αντίστοιχα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 60 ασθενείς στις κλινικές και δύο περιστατικά στην Παιδιατρική και στον «Αγ. Ανδρέα» 54.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement