Connect with us

Αθλητισμός

Να μην χαθεί η ευκαιρία

Published

on

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟΕ Κυριάκου Γιαννόπουλου κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων πόλο

 

Πραγματοποιήθηκαν χθες σε ξενοδοχείο της Αθήνας οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών της περιόδου 2021-22, η έναρξη των οποίων έχει προγραμματιστεί στις 2 Οκτωβρίου και τις 6 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς όλη την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ για την απώλεια του προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναφέρθηκε στα νέα πρωταθλήματα:

«Ξεκινώντας θα ήθελα να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό και τον Άρη Θεσσαλονίκης για την άνοδό τους στην Α1 Ανδρών, αλλά και τον ΠΑΟΚ και τον Ηλυσιακό για την άνοδό τους στην Α1 Γυναικών. Η χρονική συγκυρία είναι ευνοϊκή και δεν πρέπει να πάει χαμένη από κανέναν μας. Η μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών στο Τόκιο, το γεγονός ότι κορυφαίες ομάδες συναντώνται ιστορικά για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, αλλά και η συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών του Παγκοσμίου στερεώματος, μας βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο σχεδιασμός των πρωταθλημάτων ήταν μια δύσκολη εξίσωση, λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουν οι Εθνικές μας ομάδες, όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φουκουόκα τον Μάιο, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Σπλιτ στο τέλος Αυγούστου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ19 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, τους Μεσογειακούς αγώνες, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16 στην Ελλάδα, αλλά και διάφορες ακόμη διοργανώσεις.

Καταφέραμε να ετοιμάσουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα, με 20 προκηρύξεις πρωταθλημάτων και με διάρκεια στο πρωτάθλημα της Α1, σχεδόν 8 μήνες, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Η αύξηση των αγώνων θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την επικράτεια δίνοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του στον γενικό διευθυντή της ΚΟΕ  Γιάννη Γιαννουρή για την συνολική προσφορά του».

Στην τοποθέτησή του ανέφερε: “Θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά. Να μπορέσουμε να αρχίσουμε και να τελειώσουμε ομαλά τα πρωταθλήματα και οι ομάδες να έχουν τα αγωνιστικά κίνητρα που χρειάζονται για να διεξαχθούν πολύ ωραίες διοργανώσεις σε άνδρες και γυναίκες.

Αναφορικά με το πρωτάθλημα των ανδρών, το συγκεκριμένο σύστημα των 16 ομάδων, λανσάρεται για πρώτη φορά. Βέβαια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι και πιστεύω ότι θα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες μέχρι το τέλος”.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement