Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ- Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα στους αγώνες καρτ-Διασωληνώθηκε ο 6χρονος, κρίσιμες οι πρώτες 48 ώρες-Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη ενημέρωση: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές που έγιναν νωρίς το μεσημέρι μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στο κέντρο της Πάτρας κατά τη διάρκεια των αγώνων κάρτ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα πέντε άτομα, εκ των οποίων ο οδηγός του οχήματος, οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι ασφαλείας των αγώνων.

Νεότερη ενημέρωση: Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ νοσηλεύεται ο 6χρονος που τραυματίστηκε το πρωί της Κυριακής στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, όταν όχημα που συμμετείχε στους αγώνες έχασε τον έλεγχο και χτύπησε απότομα στα προστατευτικά. Ο 6χρονος που παρακολουθούσε δέχτηκε σφοδρό χτύπημα από το καρτ (οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τον καταπλάκωσε), φέρει κρανιοεγεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΠ, Δημήτρη Μπάκο “ο 6χρονος μεταφέρθηκε από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται στην ΜΕΘ Παίδων διασωληνωμένος. Η ειδική ομάδα γιατρών που έχει επιληφθεί χρειάζεται 48 ώρες ώστε με βεβαιότητα να αποφανθεί για το ότι έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος”. Πάντως, από την πρώτη αξονική εξέταση στην οποία υπεβλήθη πριν από λίγο, προέκυψε ότι δεν υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο Καραμανδάνειο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ένα αγοράκι ηλικίας 6 ετών, το οποίο τραυματίστηκε, ενώ παρακολουθούσε τους αγώνες καρτ που διεξάγονται στην Πλατεία Γεωργίου.

Δύο εκ των διαγωνιζομένων οχημάτων συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το ένα να εκτιναχθεί και να προσκρούσει στα κιγκλιδώματα.

Το παιδί που βρισκόταν στο σημείο, τραυματίστηκε στο κεφάλι και αρχικά μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο και εν συνεχεία στη Μονάδα Παίδων του ΠΓΝΠ, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Να σημειωθεί πως οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν για να δώσουν κατάθεση στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, το οποίο διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, για το οποίο ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο Εισαγγελέας υπηρεσίας.

 

Μετά το περιστατικό οι αγώνες διακόπηκαν.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές των αγώνων καρτ, για το ατύχημα που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, έχοντας ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανήλικου.

Αναλυτικά αναφέρεται:

“Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη
το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Λόγω της
εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας”.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement