Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε αχαρτογράφητα νερά τα σχολικά κυλικεία

Published

on

 

«Για ακόμα μία φορά τα σχολικά κυλικεία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, πανδημία και καταλήψεις μας οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό. Δύο χρόνια χωρίς μεροκάματο. – Δύο χρόνια χωρίς δουλειά. Σεπτέμβριος και άνοιγμα σχολείων το μόνο που θυμίζει κανονικότητα, Αλλά…».

Με τις φράσεις αυτές το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Πάτρας, παρουσιάζει την εικόνα που επικρατεί παρά τις γεγονός ότι εξελίσσεται κανονικά η χρονιά.

«Η εμφανής μείωση της αγοραστικής δύναμης και η αδυναμία πειθούς για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμούς απ’ τους εμπλεκόμενους μας δείχνουν την πόρτα εξόδου», αναφέρουν και σημειώνουν:  « Υποχρεώσεις εν’ ισχύ, μα από που θα πληρωθούν;;; Όλο αυτό τον καιρό ένα υγιές επάγγελμα που δεν είχε χρέη σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και κράτος  χρεώθηκε!  Και το ερώτημα παραμένει… πώς θα πληρωθούν όλα αυτά με κλειστά σχολεία πώς θα ζήσουν οι οικογένειές μας; Απάντηση καμία…Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…Από το  κράτος, από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στο νομό; Από τον δήμο; Από την περιφέρεια; Μηδέν εις το πηλίκο».

Το Σωματείο αναφέρει ότι ο κλάδος πλέει σε αχαρτογράφητα νερά και ζητά  παράταση της νομοθετικής ρύθμισης για τη σχολική περίοδο 21/22».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement