Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας φιλοξενείται το 8ο Run Greece

Published

on

Το ιστορικό κέντρο της Πάτρας θα ντυθεί σήμερα το πρωί στα κόκκινα για τον 8ο αγώνα Run Greece, με τα μπλουζάκια του χορηγού «ergo Ασφαλιστική» ενώ  αποτελεί απόδειξη επιτυχίας του θεσμού μαζικού αθλητισμού.

Ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζει και την ανάγκη που έχει η κοινωνία για συμμετοχή σε «γιορτές ζωής» όπως ο συγκεκριμένος λαϊκός αγώνας δρόμου.

Σε αυτόν τον αγώνα η πρωτιά δεν είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή και μόνο αρκεί για σταλεί το μήνυμα του μαζικού αθλητισμού στην κοινωνία. Παράλληλα, το “Run Greece” της Πάτρας συνιστά μία δράση εξωστρέφειας, η οποία συνεισφέρει στην προσπάθεια που όλοι οφείλουμε να καταβάλλουμε προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή μας σε πανελλαδικό κέντρο, πολιτισμού και αθλητισμού. Ιδιαίτερα αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί τη γενέτειρα του Ολυμπισμού και του παγκοσμίου αθλητικού κινήματος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί διαρκή και σταθερό αρωγό κάθε πρωτοβουλίας που διαθέτει δυναμισμό, μαζικότητα και εξωστρέφεια, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ενότητας και της συμμετοχής των πολιτών της περιοχής μας στην κοινή προσπάθεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος επισημαίνει: «Οι φίλοι του δρομικού κινήματος επιστρέφουν στη δράση, μέσα από την συμμετοχή τους στον 8ο αγώνα “Run Greece” που διοργανώνεται στην Πάτρα και βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του μαζικού αθλητισμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζει την αξία του μαζικού αθλητισμού, στηρίζει το δρομικό κίνημα, τη συμμετοχή των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών καλλιεργώντας αθλητικές συνήθειες που έχουν ευεργετικά οφέλη τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην ευζωία».

Οι αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ., έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Γεωργίου.

Α΄. Διαδρομή: Εκκίνηση από πλατεία Γεωργίου Α΄, έξοδος από

πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου. Ακολούθως οι δρομείς στρίβουν αριστερά στην Αγίας Σοφίας, εισέρχονται στην Κωνσταντινουπόλεως, συνεχίζουν στη Μαιζώνος και πάλι, στροφή αριστερά στην Παπαφλέσσα και πάλι στροφή αριστερά στην Κορίνθου, περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου Α΄ και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας (μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο).Οι δρομείς του Αγώνα 10 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή δύο φορές. Οι δρομείς του Αγώνα 5 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή μία φορά. Οι

διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές. Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του αγώνα, με δικά τους μέσα και χρήση των ΜΜΜ που δίνουν τη δυνατότητα προσέγγισης προς το χώρο των εκκινήσεων με επιπρόσθετο βάδισμα προς αυτόν, για να επιτευχθεί ο διαχωρισμός – διασπορά της προσέλευσης των δρομέων και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης, του αγώνα 10χλμ. από τις 09:00 π.μ. έως τις 09:30 π.μ. και του αγώνα 5χλμ. από τις 10:45 π.μ. έως τις 11:15 π.μ. Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς πρέπει  να φορούν προστατευτική μάσκα από την άφιξή τους στο χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνησή, δηλαδή μέχρι να λάβουν θέση στις ειδικές ενδείξεις σταθερής θέσης. Για την απόρριψη της προστατευτικής μάσκας θα υπάρχει μεγάλος αριθμός κάδων απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία στα blocks προς την εκκίνηση. Οι δρομείς δεν επιτρέπεται  να έχουν μαζί τους κατά την άφιξη τους και γενικά την παραμονή τους στους χώρους των αγώνων συνοδευτικά πρόσωπα –θεατές.

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ Ι.Χ. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από το τμήμα τροχαίας της αστυνομικής διεύθυνσης σταδιακά θα κλείσουν οι δρόμοι κατά την διάρκεια της διαδρομής για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και των θεατών. Επίσης, συνιστάται η μη χρησιμοποίηση των Ι.Χ. κατά την διάρκεια του αγώνα. Η εκκίνηση του αγώνα των 10.000 μ. έχει προγραμματισθεί στις 10 π.μ. και του αγώνα των 5.000 μ. στις 11.30 το πρωί

Ροή ειδήσεων

Advertisement