Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

H Πάτρα και η καθαριότητα

Published

on

THΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΡ. ΣΟΛΩΜΟΥ (*)

Η επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά τη θερινή περίοδο, επαναφέρει στο προσκήνιο μείζονα ζητήματα, που αφορούν την Πάτρα.

Πάνω απ΄ όλα και κυρίαρχο, ασφαλώς, η καθαριότητα όχι μόνο στους κεντρικούς δρόμους, αλλά και στις συνοικίες μας και στους πρώην καποδιστριακούς δήμους.

Η εικόνα, σε πολλές περιπτώσεις, θυμίζει τριτοκοσμική πόλη, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της.

Η πόλη μας βρίσκεται σε κακή κατάσταση όσον αφορά την καθαριότητα και μάρτυρες αυτού γινόμαστε καθημερινά όλοι μας, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση της δημοτικής αρχής  που θα επιφέρει μια καθαρή και όμορφη εικόνα στην πόλη.

Πολλοί συμπολίτες, με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά, εκφράζουν την άποψη ότι τα ωράρια αποκομιδής των απορριμμάτων ίσως να ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση που δημιουργείται και ίσως πρέπει να διαφοροποιηθούν.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι  υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είναι ανταποδοτικές και οφείλουν να είναι πάντα δημόσιες, παρεχόμενες από τους Δήμους και μόνο, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρώνονται από δημοτικά έσοδα, δηλαδή από χρήματα που πληρώνει ο καθένας από μας.

Συνεπώς ο Δήμαρχος Πατρέων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οφείλουν άμεσα ν΄ αναζητήσουν  λύσεις, προκειμένου να εκλείψει αυτή η κατάσταση και να μπορεί να υπάρχει καθηµερινή καθαριότητα στην πόλη µε σεβασµό στα δικαιώµατα και τις υποχρεώσεις των εργαζοµένων, αλλά και των πολιτών, ώστε να υπάρχει οργανωμένη αποκομιδή, οδοκαθαρισµός και πλύσιμο δρόμων και πεζοδρομίων, πλύσιµο των κάδων, κ.α.

(*) Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων,  δημ. σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά»

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement