Connect with us

Παναχαϊκή

Το «Σίτι» στον δρόμο της… (Όλο το ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της “Γ”)

Published

on

Το Αιγάλεω θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της Παναχαϊκής μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στην κληρωτίδα μπήκαν συνολικά 23 ομάδες, 15 από τη Σούπερ Λιγκ 2 και 8 από τη Γ’ Εθνική.

Να θυμίσουμε ότι το Αιγάλεω είναι ομάδα Σούπερ Λιγκ 2 και προχθές επικράτησε των Χανιών με 2-1 για την 3η φάση του θεσμού.

Ευνοημένες από την κλήρωση ήταν δύο ομάδες της Super League 2 (Καλλιθέα, ΑΕ Κηφισιάς) αλλά και τρεις από τη Γ’ Εθνική (ΑΕ Λευκίμμης, ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου, ΓΣ Ηλιούπολης), ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των οκτώ ζευγαριών, από τα οποία προέκυψαν σπουδαία ντέρμπι. Όλες οι αναμετρήσεις έχουν οριστεί την προσεχή Τετάρτη (6/10).

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Παναχαϊκή-Αιγάλεω, Διαγόρας Ρόδου-ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας-Αλμωπός Αριδαίας, Προοδευτική-Ξάνθη, Νίκη Βόλου-Εργοτέλης, Κοζάνη-ΑΟ Αγίου Νικολάου, ΑΟ Υπάτου-Τρίκαλα, Πανσερραϊκός-Ηρακλής, Λεβαδειακός-Καλαμάτα.

Ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του Ζέλικο

Η Παναχαϊκή κληρώθηκε με ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα εντός έδρας οπότε και έπρεπε να βρει γήπεδο (της Αγυιάς είναι κλειστό λόγω επανασποράς) που να πληροί τις προϋποθέσεις της διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα όπως αναφέραμε και στο χθεσινό φύλλο.

Όπως πολλάκις έχουμε σημειώσει ο Σέρβος τεχνικός Ζέλικο Κάλαϊτζιτς στάζει… μέλι για το «Φ. Αραβαντινός». Οπότε η Παναχαϊκή που κληρώθηκε με ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 θα ήθελε να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω γήπεδο. Οι διοικήσεις των δύο συλλόγων λοιπόν συμφώνησαν το παιχνίδι της Τετάρτης (6/10) να διεξαχθεί στο “Φ. Αραβαντινός” και φυσικά σε καμία περίπτωση η οικογένεια Θανόπουλου δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το Αιγάλεω θα βρει μπροστά της η Παναχαϊκή στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, παιχνίδι που διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου, με την κοκκινόμαυρη ομάδα να ορίζεται ως γηπεδούχος απέναντι στο «Σίτι». Ένα ματς, που ξυπνά μνήμες του παρελθόντος, καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν αντίπαλοι αρκετές φορές στην παλαιά Α΄ Εθνική κατηγορία, ενώ πέρυσι έδωσαν φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Θύελλας, το οποίο και είχε πολλή ένταση.

Ο επικεφαλής της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης, μιλώντας στη «Γ» για την κλήρωση που έφερε τους δύο ιστορικούς συλλόγους αντιμέτωπους στη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας τόνισε: «Είναι κρίμα που ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, όπως είναι αυτό με το Αιγάλεω δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε ένα άλλο γήπεδο. Ωστόσο ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Θανόπουλου και το φίλο σωματείο της Θύελλας». Στο μεταξύ, ερωτώμενος εάν η Παναχαϊκή ζητούσε να της δοθεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, θα έμπαινε στη διαδικασία να εξοφλήσει την παλαιά οφειλή, απάντησε: «Σαφώς και ναι, όμως θα το λύσουμε και αυτό…».

ΝΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ «ΣΙΤΙ»

Στο μεγάλο παιχνίδι με το Αιγάλεω έχουμε και αρκετά κοινά πρόσωπα, που είχαν αγωνιστεί στο παρελθόν. Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο Άγγελος Χαντί αλλά και ο Γιάννης Μπουρλάκης φόρεσαν την φανέλα του «Σίτι» ενώ πιο παλιά πέρασαν και οι Λεωνίδας Κυβελίδης, Κώστας Τεγούσης.

Ουδείς γνωρίζει… για τη σέντρα

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Όπως είχαμε αναφέρει ούτε στις 3 Οκτωβρίου θα υπάρξει σέντρα αφού ακόμα δεν έχουν γίνει ο καταρτισμός των ομίλων και η κλήρωση.

Αυτό που καθυστερεί τις όλες διαδικασίες είναι η μη χορήγηση του πιστοποιητικού των Π.Α.Ε. που θα συμμετέχουν στην επαγγελματική κατηγορία της Super League 2 και αυτό συνεπάγεται την απαγόρευση συμμετοχής των Π.Α.Ε. στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα οι ομάδες που θα απορριφθούν από την SL2 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αμέσως επόμενη κατηγορία που είναι η Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και πάει λέγοντας.

Οπότε όλοι βρίσκονται σε αναμονή για το πότε τελικά θα οριστούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement