Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγωνιστής και υπηρέτης της Αυτοδιοίκησης-Κηδεύεται σήμερα ο Απόστολος Βγενόπουλος

Published

on

Φτωχότερη είναι από χθες η τοπική αυτοδιοίκηση στην Αχαΐα, μετά την απώλεια του πρώην Δημάρχου Τριταίας, Αποστόλη Βγενόπουλου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, μετά από άνιση μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια με ανίατη ασθένεια.

Μαχητικός και διεκδικητικός υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος και της προσφοράς αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του, τόσο στον καποδιστριακό Δήμο Τριταίας, όσο και στον καλλικρατικό Δήμο Ερυμάνθου, τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση του αντιδημάρχου.
Ο Αποστόλης Βγενόπουλος έχοντας όραμα για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία αγαπούσε υπήρξε ο πρώτος Δήμαρχος του νεοσύστατου καποδιστριακού Δήμου Τριταίας, το 1998, ενώ εξελέγη επί δύο συνεχείς τετραετίες, ως απόδειξη της εκτίμησης, της εμπιστοσύνης και του σεβασμού των συνδημοτών του. Υπήρξε πρωτοπόρος, εστιάζοντας όχι μόνο στα έργα της καθημερινότητας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, αλλά και σε έργα και δράσεις εξωστρέφειας με σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής και των φυσικών, θρησκευτικών και αρχαιολογικών θησαυρών της.
Ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης, κληροδότησε στην περιοχή μια σημαντική παρακαταθήκη, πορευόμενος με ήθος, υψηλό φρόνημα και πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ενώ η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ως μέλος του τότε Αναπτυξιακού Συμβουλίου της περιοχής.
Ως μηχανικός, επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των κατασκευών και των δημόσιων έργων, ενώ το 2010 στήριξε την υποψηφιότητα του Θάνου Καρπή για τον νεοσύστατο τότε, καλλικρατικό Δήμο Ερυμάνθου, εξελέγη και ανέλαβε χρέη αντιδημάρχου κατά τόπου αρμόδιου για τη Δ.Ε. Τριταίας και καθ’ ύλη αρμόδιου Τεχνικών Έργων – Μελετών, Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Ποιότητας Ζωής και Παιδείας.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και της Λήδας ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και δύο εγγονάκια.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Βαρβάρα Τριταίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement