Connect with us

Ελλάδα

Σκρέκας: Επιδότηση για όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων

Published

on

Για τα μέτρα που αφορούν την ενεργειακή στήριξη των νοικοκυριών μίλησε ο Κώστας Σκρέκας.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγησε ότι το ποσοστό επιδότησης θα αφορά όλους τους καταναλωτές χαμηλής τασης, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.

«Επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος ώστε οι καταναλωτές να μη δουν μεγάλες αυξήσεις. Ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KW το μήνα δεν θα δει αύξηση πάνω από 1 – 2 ευρώ. Είχαμε ζητήσει από τη ΔΕΗ και από άλλους παρόχους για τους καταναλωτές που καταναλώνουν ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις 600 KW, δηλαδή το 80% των νοικοκυριών, δεν θα έβλεπαν ανατίμηση στους λογαριασμούς πάνω από 1 – 2 ευρώ. Αυτό άλλαξε χθες και από 30 ευρώ επιδότηση ανέβηκε στα 60 ευρώ η ΜW. Επιπλέον αυτοί που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου ανέβηκε η επιδότηση στα 80 ευρώ η ΜW», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Έξι φορές πάνω η τιμή του φυσικού αερίου

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική πια. Έχουμε και τις τιμές στις τιμές του φυσικού αερίου που έχει αυξηθεί σχεδόν 6 φορές σε σχέση με πέρυσι», γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει χθες τον υπερδιπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης που από τα 70 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, τώρα θα ανέβει στα 170 εκατ. ευρώ. άρα θα έχουμε ένα επίδομα θέρμανσης που θα είναι δύο με δυόμιση φορές μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Οι δικαιούχοι ενίσχυσης θα πάρουν ένα επίδομα το οποίο θα απαλύνει αυτή την τεράστια αύξηση στο φυσικό αέριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement