Connect with us

Αθλητισμός

Πυγμαχία: Η Αντωνία Γιαννακοπούλου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

Published

on

Συγκλόνισε η Αντωνία – Φιλίππα Γιαννακοπούλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων – νεανίδων που ολοκληρώνεται (24/120) στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου καθώς στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η νεαρή πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής πέτυχε την μεγαλύτερη διεθνή διάκριση στην ιστορία της πατραϊκής πυγμαχίας!

Το μεσημέρι του Σαββάτου (23/10) στο πλαίσιο του δ’ γύρου των 54κ. πέτυχε την τρίτη της νίκη στη διοργάνωση. Μετά την Ιταλίδα Μικέλα Κακάμο και την Ρωσίδα Αναστάζια Κιριένκο νίκησε στον μεγάλο τελικό την Τουρκάλα Κεβσέρ Τουτουνσού με χαρακτηριστική ευκολία (5-0 στα σημεία, 20 χτυπήματα διαφορά!!).

Η έξι φορές (χρυσή) πρωταθλήτρια Ελλάδας δικαιώθηκε για την πολύχρονη και πολύμοχθη προσπάθειά της. Θυμίζουμε πως ήταν 9η στο ευρωπαϊκό κορασίδων το 2018 στην Ανάπα Ρωσίας, και 17η στο ευρωπαϊκό κορασίδων το 2019 στο Γαλάτι της Ρουμανίας.

Έκανε έτσι ευτυχισμένη την οικογένειά της, τους συναθλητές της, την ΠΓΕ, την ΕΟΠ και φυσικά …τους προπονητές της. Τον προπονητή της στην ΠΓΕ και ομοσπονδιακό τεχνικό στο πρωτάθλημα, Νίκο Πλέα, και τον τον θείο της και προπονητή της ΠΥΓΜΗ, Λάμπρο Μιχαλόπουλο, που ήταν στη γωνία της.

Ροή ειδήσεων

Advertisement