Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκλεισε τμήμα του 40ου Νηπιαγωγείου- Κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε πολλά σχολεία της Αχαϊας

Published

on

Κλειστό θα παραμείνει ένα από τα τμήματα του 40ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στην Εγλυκάδα  μετά το μπαράζ κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αδυναμία στελέχωσης των τμημάτων, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Η κατάσταση πάντως στα σχολεία παραμένει ανησυχητική.

Μόνο χθες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ενημερώθηκε για εννέα «θετικούς» στον κορωνοϊό εκπαιδευτικούς, καθώς και για εξήντα μαθητές σε 48 τμήματα σχολικών μονάδων σε όλη την Αχαΐα.

Η νόσηση των εκπαιδευτικών δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των σχολείων, καθώς είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η αναπλήρωσή της, ώστε να μην διακόπτονται τα μαθήματα.

«Διπλό» συλλαλητήριο για τις συγχωνεύσεις

Δύο συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων στην Αχαΐα. Το πρώτο διοργανώνεται από το γονεϊκό κίνημα στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου και θα ακολουθήσει και παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Αχαΐας, ενώ το δεύτερο θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, επίσης στην πλατεία Γεωργίου από την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Οι γονείς σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησαν συμφώνησαν πως «οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων με τη δημιουργία τμημάτων 27 και πλέον μαθητών υποβαθμίζουν κατάφορα την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι έξω και πέρα από κάθε καλή εκπαιδευτική πρακτική σταθερού σχολικού περιβάλλοντος, διαταράσσουν την ομαλή επανένταξη στο σχολείο μετά από σχεδόν 2 χρόνια

τηλε-εκπαίδευσης και συνιστούν υγειονομικές βόμβες εν μέσω πανδημίας».

Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη παρέστη και εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής, ο οποίος ανακοίνωσε πως το θέμα των συγχωνεύσεων θα συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement