Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πολιτισμός

Τεταμένο το κλίμα στη Δραματική

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τη λέξη «Ντροπή σας» έγραψαν άγνωστοι με σπρέι στην είσοδο του κτιρίου της Δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στις παλιές σταφιδαποθήκες Μπάρυ επί της Όθωνος Αμαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα το κλίμα στη Δραματική σχολή είναι τεταμένο, καθώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις έξι καθηγητών. Προφανώς και θα έχουν βρεθεί οι αντικαταστάτες τους, ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των αποχωρήσεων δεν μπορεί να είναι τυχαίος…

Πολιτισμός

Πρεμιέρα με τον «Καρυοθραύστη» στις 18 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Απόλλων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Καρυοθραύστης, ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα, αγαπημένο μικρών και
μεγάλων, είναι η πρώτη παραγωγή του νεοσύστατου Μπαλέτου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Λουκά Θάνου.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30, στο Δημοτικό
Θέατρο Απόλλων της Πάτρας.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας
Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892, σε χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ, λιμπρέτο
του Μαριούς Πετιπά και μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Η υπόθεση του
μπαλέτου βασίζεται στο διήγημα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν Ο καρυοθραύστης και ο
βασιλιάς των ποντικιών, το οποίο διασκεύασε ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος
Δουμάς.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Παραμονή Χριστουγέννων. Η μικρή Κλάρα παίρνει δώρο από τον νονό της
Ντροσελμάγιερ, τον τρομερό εφευρέτη, ένα μικρό, ξύλινο στρατιωτάκι που
χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Τη νύχτα, όταν όλοι κοιμούνται, η Κλάρα πηγαίνει
στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να κοιμίσει το αγαπημένο της στρατιωτάκι. Το
ρολόι χτυπά μεσάνυχτα και η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα μυστηριώδη, φανταστικό
κόσμο. Εκεί, σ’ ένα εφιαλτικό πεδίο μάχης, ο Kαρυοθραύστης καλείται ν’
αντιμετωπίσει τους μοχθηρούς ποντικούς και τη Βασίλισσά τους.
Ο Kαρυοθραύστης αναδεικνύεται σε νικητή της μάχης και μεταμορφώνεται σε
γοητευτικό πρίγκιπα. Μαζί με τη μικρή Κλάρα ξεκινάνε ένα μαγευτικό, ονειρικό
ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις!
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Λιμπρέτο-Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου. Βοηθός χορογράφου: Όλγα Θάνου.
Χορεύουν: Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη, Αγγελική Αναργύρου, Μαρία Καμπανού, Ανναθαλία Καράμπελα, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Μαρία Κίκινα, Ιωάννα Λουπέτη, Νόνη Μπούφη, Errik Nour, Αγγελική Πετράκη, Αλεξία Τσουρεκά, Άννα Φυτιλά, Ορφέας Χατζησπύρου.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 19:00
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:00
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στις 19:00
Σάββατο 25 Δεκεμβρίου στις 19:00
Κυριακή 26 στις 12:00 και στις 19:00
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στις 19:00
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 19:00
Σάββατο 1 Ιανουαρίου στις 19:00
Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 19:00
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου στις 19:00
Σάββατο 8 Ιανουαρίου στις 19:00
Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Ταμείο θεάτρου: τηλ. 2610 273613. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8
ευρώ, Οικογενειακό 20 ευρώ (2 γονείς και παιδιά). Με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Περισσότερα

Πολιτισμός

Πολύτιμη έκδοση τής Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ναυμαχία τού Ναβαρίνου, με την σφραγίδα τού Παναγιώτη Νίκα «Η Συλλογή τού Αντώνη Τάντουλου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των λαμπρών εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει και εξακολουθεί να πραγματοποιεί για τα 200 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, προχώρησε σε μιαν πολύτιμη συλλεκτική έκδοση που αφορά στην περιώνυμη Ναυμαχία τού Ναβαρίνου.

Πρόκειται για το επετειακό λεύκωμα με τίτλο: «Η ναυμαχία τού Ναβαρίνου – Η Συλλογή τού Αντώνη Τάντουλου», το οποίο εξεδόθη με την φροντίδα τής Περιφέρειας Πελοποννήσου, εντασσόμενο σε μιαν εξαίρετη σειρά εκδόσεων που έχει επιμεληθεί η Περιφέρεια με αφορμή την εφετινή επέτειο τής διακοσιετηρίδας.

Στις 256 σελίδες τού συλλεκτικού λευκώματος παρουσιάζεται η μοναδική συλλογή τού φιλίστορα ιατρού Αντώνη Τάντουλου για την νίκη τού συμμαχικού στόλου στο Ναβαρίνο, η οποία σήμανε την ίδρυση τού ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.
Τα αντίτυπα τής έκδοσης (εκδεδομένα στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα) θα προωθηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε βιβλιοθήκες, σχολεία, δήμους, οργανισμούς, φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, όπως επίσης και στις πρεσβείες τής Γαλλίας, τού Ηνωμένου Βασιλείου και τής Ρωσίας και αλλού, με στόχο να ωφεληθεί το ερευνητικό αλλά και το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα σημειώνει στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:
«Η νίκη τού συμμαχικού στόλου στο Ναβαρίνο, η οποία σήμανε την ίδρυση τού ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, ενέπνευσε μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Σκηνές από την ναυμαχία, αλλά και από τον όρμο τού Ναβαρίνου απεικονίστηκαν σε ζωγραφικούς πίνακες, λιθογραφίες, χαλκογραφίες, ατσαλογραφίες, χαρακτικά, αλλά και σε νομίσματα, μετάλλια, γραμματόσημα και αναμνηστικά είδη.
Επίσης η καθοριστική αυτή ναυμαχία υμνήθηκε μέσα από τους στίχους και τα έργα καταξιωμένων ποιητών και μουσικών, αλλά και αποτέλεσε την πρώτη είδηση σε αρκετές ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Τα τεκμήρια που φωτίζουν αυτό το σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα και την ιστορική μνήμη της συγκεντρώθηκαν, με περίσσιο συλλεκτικό πάθος, από τον φιλίστορα ιατρό Αντώνη Τάντουλο, ο οποίος υπηρετεί για πολλά χρόνια την λακωνική γη και τους ανθρώπους της. Ο συλλέκτης κατάφερε να δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή, για την οποία δεν νοιώθει πως έχει σχέση ιδιοκτησιακή, γιατί ο ίδιος ανήκει στους εραστές τής τέχνης και πιστεύει πως αυτή πρέπει να αφορά το ευρύ κοινό και την κοινωνία. Όπως, δηλαδή, γινόταν και στην αρχαία Ελλάδα όπου η τέχνη ήταν δημόσια και τα έργα της ήταν δώρα προς τους θεούς και στόλιζαν τις δημόσιες πλατείες και τους ιερούς τόπους.
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τού 1821 η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύοντας πως «όλβιος όστις τής ιστορίας έσχε μάθησιν», δίνει ιδιαίτερο βάρος στην έκδοση ιστορικών συγγραμμάτων και λευκωμάτων, τα οποία φωτίζουν την ηρωική εκείνη περίοδο τής ελληνικής ιστορίας. Ανάμεσά τους ξεχωριστή θέση θα έχει, στις ιδιωτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες, ο εθνικός θησαυρός τής κορυφαίας συλλογής τού Αντώνη Τάντουλου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την μακροχρόνια συλλεκτική του προσπάθεια αλλά και για την γενναιόδωρη παραχώρηση των έργων του, τα οποία γίνονται πλέον πολύτιμα αποκτήματα όλων».
Εξ άλλου σε συνάντηση που είχε ο κ. Νίκας την περασμένη εβδομάδα στην έδρα τής Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον γιατρό – ερευνητή Αντώνη Τάντουλο, στο υλικό τού οποίου βασίστηκε το εν λόγω επετειακό λεύκωμα, συζητήθηκε και η δυνατότητα να αξιοποιηθεί η ευρύτατη συλλογή τού κ. Τάντουλου μέσα από την ίδρυση και λειτουργία, πιθανότατα στην Νεάπολη Βοιών, ενός Ναυτικού Μουσείου Πελοποννήσου.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τύχη αγαθή για τους Πελοποννησίους ότι σε αυτήν την δύσκολη εποχή, στα ηνία τής Περιφέρειας βρίσκεται ένας κορυφαίος αυτοδιοικητικός ηγέτης με την γνώση και την εμπειρία τού Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν και αγογγύστως για την ανάπτυξη τής Πελοποννήσου και την ανάδειξή της σε όλα τα επίπεδα, καθώς και την αποκατάσταση τής τάξης στην διοίκηση, που είχε διασαλευθεί την περασμένη δεκαετία από τις εσφαλμένες επιλογές τής προηγούμενης περιφερειακής αρχής…
Είναι εξ άλλου γνωστό ότι ο Παναγιώτης Νίκας, ως Δήμαρχος Καλαμάτας κατ’ επανάληψιν εκλεγείς, είναι ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε την Καλαμάτα σε πόλη πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα, ένα κόσμημα αστικό, πολιτισμικό, αναπτυξιακό και τουριστικό, που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον ως προορισμός! Ήλθε η ώρα λοιπόν ως Περιφερειάρχης να δώσει παρόμοια ώθηση σε ολόκληρη την ιστορική Περιφέρεια τής Πελοποννήσου, με τα δεδομένα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις πλέον ευοίωνες προοπτικές.
Βεβαίως στην περίπτωση τού Παναγιώτη Νίκα, παράλληλα με τις εγνωσμένες αυτοδιοικητικές αρετές και ικανότητες, συνυπάρχει και η διάσταση τής πνευματικής προσωπικότητας, αφού διακρίνεται για τις ανθρωπιστικές του σπουδές στην Φιλολογία και την Νομική, καθώς μάλιστα είναι γνωστό ότι προ τής ενασχόλησής του με τα κοινά καταξιώθηκε και ως εκλεκτός εκπαιδευτικός στην κοινωνία τής Καλαμάτας.
Επομένως εύλογη είναι η ευαισθησία του στα ιστορικά θέματα για τα οποία εξαιρέτως διακρίνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού πέρα των άλλων, ο ηρωοτόκος Μοριάς πρώτος των άλλων κίνησε τον Αγώνα τής Ανεξαρτησίας. Γι’ αυτό ο Περιφερειάρχης στηρίζει αυτές τις επετειακές εκδηλώσεις και ιδιαιτέρως τις αξιόλογες ιστορικές εκδόσεις που φωτίζουν και αναδεικνύουν την σημασία τού παρελθόντος για την συνέχεια και το αύριο τού Ελληνισμού.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Περισσότερα

Πολιτισμός

«Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης μιλά στη «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ο φετινός προγραμματισμός θα συνενώσει και πάλι τις τέχνες θεάτρου-χορού-μουσικής. Ένα άλλο επίπεδο τέχνης του θεάτρου θα δούμε τα αμέσως επόμενα χρόνια στην πόλη μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παρεχώρησε στη «Γ».

Ο κ. Βάης λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος του θεάτρου, βασικές κατευθύνσεις του οποίου είναι η διεύρυνση παλιότερων συνεργασιών, η οικοδόμηση νέων καθώς και ο πλουτισμός των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με άλλα είδη τέχνης όπως το μπαλέτο, η όπερα, το παραμύθι, μίλησε για την πορεία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, για τις δυσκολίες της πανδημίας, αλλά και της διαχρονικής ελλιπούς χρηματοδότησης, για τη συνεργασία με το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, αλλά και για το «Άρμα Θέσπιδος», τον επιτυχημένο θεσμό που συνεχίζει το ταξίδι του. Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σχολιάζει επίσης, το «αντιεμβολιστικό κίνημα» που άγγιξε και τον καλλιτεχνικό χώρο, αναφέροντας πως «ο αγώνας για άλλον πολιτισμό περνάει και από την άλλη, κοινωνικά δίκαια κοινωνία».

ΕΡ.: Κύριε Βάη είστε περισσότερο από μία διετία πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας επομένως είναι μία καλή στιγμή για την αποτίμηση του έργου σας

Αυτά τα δύο χρόνια συνεχίστηκε η δυναμική πορεία του ΔΗΠΕΘΕ ώστε να επιτελεί
απόλυτα τον σκοπό της δημιουργίας του και να θεωρείται σήμερα ότι δεν το αγγίζει
η κρίση που βιώνουν τα ΔΗΠΕΘΕ από τη δραματική μείωση της κρατικής
επιχορήγησης. Ο Δήμος, από το υστέρημα των πολιτών, στηρίζει το θέατρο και τον
πολιτισμό, ως αποκούμπι και χαμόγελο στις καθημερινές δυσκολίες του κόσμου.
Συνετά διαχειριστήκαμε τα οικονομικά μας, κάναμε παραγωγές με μέτρο, χωρίς
ματαιώσεις, οργανώσαμε καλύτερα τις δομές μας, συντηρήσαμε τον εξοπλισμό μας,
καλύψαμε ανάγκες που είχαν καθυστερήσει, υλοποιήσαμε ευρωπαϊκό πρόγραμμα
και διαμορφώσαμε το ΜΠΑΡΡΥ σε χώρο προβολής της ιστορίας του ΔΗΠΕΘΕ.
Υποδειγματική ήταν η πολύμηνη διαδικασία επιλογής του νέου Καλλιτεχνικού
Διευθυντή από 29 υποψηφιότητες. Τα οικονομικά μας είναι καθαρά, χωρίς καμία
οφειλή σε τρίτους, ισολογισμοί παλιοί καταρτίστηκαν και υπάρχει καθημερινή
εικόνα του ταμείου μας.

ΕΡ.: Πως αντιμετωπίσατε τις δυσκολίες που επέβαλλαν κατά κάποιον τρόπο τα μέτρα λόγω πανδημίας;

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Τη δύσκολη αυτή περίοδο των κλειστών θεάτρων λειτουργήσαμε με υπευθυνότητα. Δεν κάναμε παραστάσεις που θα ματαιώνονταν και θα μας έφερναν σε δύσκολη οικονομική θέση. Οργανώσαμε όμως παραγωγές για προβολή στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και το διαδίκτυο με θεατρικά αναλόγια, αυθεντικά κείμενα της επανάστασης του 1821. Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι είχαμε έτοιμη τη θεατρική παράσταση, Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων, με το θεατρικό σχήμα ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ που περιόδευσε σε όλη την Περιφέρεια Δ.Ε. Δεν αδρανήσαμε θεατρικά, το Θεατρικό Εργαστήρι λειτούργησε πλήρως με τηλεδιάσκεψη, η Δραματική Σχολή είχε κανονικό πρόγραμμα και την στηρίξαμε απαλλάσσοντας από τα δίδακτρα αλλά αμείβοντας τους καθηγητές πλήρως.

ΕΡ.: Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Λουκά Θάνου επαναπροσδιορίστηκαν οι στόχοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας;

Σε βασικές κατευθύνσεις, στόχους και φιλοσοφία διαπιστώνεται κοινή αντίληψη με τον κ. Λουκά Θάνο και είναι η ποιότητα και η προσφορά στους συμπολίτες μας.
Ωστόσο, νέες δραστηριότητες και αξιοποίηση όλων των μορφών της τέχνης, του
θεάτρου, της όπερας, του χορού, της μουσικής, όπως και η ανανέωση του
προγράμματος της Δραματικής Σχολής, είναι δράσεις που θα πλουτίζουν το
πρόγραμμά μας και ανεβάζουν την ποιότητά μας. Οι πολύπλευρες και πιο
διευρυμένες συνεργασίες εξάλλου, με όλες τις πολιτιστικές δομές του Δήμου και
άλλους φορείς πολιτισμού, Εθνικό θέατρο, Λυρική, άλλα ΔΗΠΕΘΕ κ.ά., δημιουργούν
νέες προοπτικές. Παραστάσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,
παραστάσεις που θα τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη και για τα 100 χρόνια από τη
γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλη, είναι στις προθέσεις μας.

ΕΡ.: Πως βλέπετε τον νέο προγραμματισμό;

Ο φετινός προγραμματισμός θα συνενώσει και πάλι τις τέχνες θεάτρου-χορού-
μουσικής, θα αναπτύξει το μπαλέτο, θα ξαναφέρει την όπερα στο Δημοτικό μας
θέατρο. Ένα άλλο επίπεδο τέχνης του θεάτρου θα δούμε τα αμέσως επόμενα χρόνια
στην πόλη μας.

ΕΡ.: Τι ετοιμάζετε με το Άρμα Θέσπιδος και ποια θα είναι η πολιτική των
παραστάσεων λόγω των νέων μέτρων

Ανακοινώσαμε το έργο του Σαίξπηρ, ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, έργο κλασικό,
λαϊκού θεάτρου υψηλού επιπέδου. Όπως πάντα, με το ΑΡΜΑ στοχεύουμε στο να μη
χαμηλώνουμε τον πήχη της ποιότητας που προσφέρουμε στον λαό. Παίρνοντας
υπόψη τις δυσκολίες των υγειονομικών μέτρων, θα ξεκινήσουμε την Άνοιξη και με
σιγουριά, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, θα ολοκληρώσουμε όλον τον
προγραμματισμό και των καλοκαιρινών περιοδειών μας.

ΕΡ.: Αξιοσημείωτη είναι και η διευρυμένη συνεργασία του θεάτρου με όλους τους φορείς πολιτισμού στην πόλη

Η πόλη μας διαθέτει και άλλες δομές πολιτισμού με πανελλήνια φήμη, Δημοτικό
Ωδείο, την ΟΝΕ, τμήμα παραδοσιακής μουσικής, χορευτικά. Η συνένωση δυνάμεων
θα φέρει και καλύτερο αποτέλεσμα, είμαστε τμήματα του ίδιου Δήμου, έχουμε
κοινούς στόχους. Η συνεργασία μας έχει ήδη ξεκινήσει.
Όλες οι δράσεις μας γίνονται για να φτάσουν σε όλους τους συμπολίτες μας και,
όπως μέχρι τώρα γίνεται σε όλον τον Δήμο, η πολιτική εισιτηρίων ξεκινά γενικά με
το χαμηλότερο δυνατό εισιτήριο που θα μειώνεται για κάθε ευαίσθητη κοινωνική
ομάδα.

ΕΡ.: Πως σχολιάζετε το κίνημα των αντιεμβολιαστών και το κλίμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στον καλλιτεχνικό χώρο

Δεν μπορεί να μπαίνει σε καμιά αμφισβήτηση η επιστήμη. Δεχόμαστε τα
επιστημονικά πορίσματα και το ιστορικό δεδομένο ότι η επιστήμη και τα εμβόλια
έσωσαν τον πλανήτη από τις θανατηφόρες επιδημίες. Όσο για τα δυσάρεστα
φαινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο, θεωρούμε ότι μόνο το ήθος, η καλλιέργεια και η
ισότιμη συνεργασία αρμόζουν στις δομές του πολιτισμού. Όμως σε μία
ανταγωνιστική και εκμεταλλευτική κοινωνία και ο πολιτισμός είναι ένα αντίγραφό
της. Ο αγώνας για άλλον πολιτισμό περνάει και από την άλλη, κοινωνικά δίκαια
κοινωνία.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα