Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έσβησε» ξαφνικά ο δάσκαλος Βασίλης Χρηστιάς- Άφησε το στίγμα του στο πατραϊκό Βόλεϊ

Published

on

 

Συγκίνηση σκόρπισε στην Πάτρα η απώλεια του Βασίλη Χρηστιά, συνταξιούχου καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ο οποίος άφησε τη σφραγίδα του στο Πατραϊκό βόλεϊ ως προπονητής.

Μύησε τους μαθητές του στο άθλημα της πετοσφαίρισης. Υπηρέτησε στο 2ο και το 4ο Λύκειο της Πάτρας από το 1976 – 1996, ενώ διετέλεσε νομαρχιακός επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής Αχαΐας ΝΕΦΑ μέχρι το 2004, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Με καταγωγή από τα Ιωάννινα είχε συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξή του δίνοντας στην συνέχεια την σκυτάλη στους Ράπτη, Χριστόπουλο, Αγγελόπουλο, Αντωνόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1976 πριν από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς είχε δημιουργήσει την ομάδα βόλεϊ του 2ου Λυκείου με βασικά στελέχη τους Τάκη Αντωνόπουλο, Νίκο Βερναδή, Ανδρέα Χαροκόπο, Ανδρέα Καρβέλα, Νίκο Μπατιστάτο. Εργάστηκε, επίσης, ως προπονητής στον Απόλλωνα και την Παναχαϊκή, ενώ με τη γυναικεία ομάδα της Ολυμπιάδας είχε πανηγυρίσει την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Επίσης, για χρόνια ήταν προπονητής στο Κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ήταν παντρεμένος με την Ευσταθία Χρονοπούλου, καθηγήτρια – φιλόλογο και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, οικονομολόγο (είχε αγωνισθεί σε ΕΑΠ, Παναχαϊκή, Ολυμπιάδα), την Σωτηρία (Οικονομολόγος) και τον Αλέξανδρο (εργάζεται στην Αγγλία).

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΠ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «το βόλεϊ της Πελοποννήσου και ειδικότερα της Πάτρας, αποχαιρετά έναν δάσκαλο και προπονητή του βόλεϊ. Η προσφορά του Βασίλη Χρηστιά στη κοινωνία και στον αθλητισμό, από οποιαδήποτε θέση και εάν βρέθηκε, υπήρξε πολύ μεγάλη. Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ροή ειδήσεων

Advertisement