Connect with us

Μαγειρική

Γιαουρτόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού

Published

on

 

Υλικά (1 ταψί διαμέτρου 30 εκ.)

5 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

225 γρ. ζάχαρη

625 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

180 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

85 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

λίγο βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού

Για το σιρόπι

650 ml νερό

600 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Σε μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μίξερ χειρός. Σε άλλο χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε το γιαούρτι, τη σκόνη αμυγδάλου, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά με μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Βουτυρώνετε καλά το ταψί και αδειάζετε εκεί το μείγμα ισιώνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα. Ψήνετε για 50 λεπτά να ροδίσει. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζετε όλα τα υλικά σε μέτρια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας με σπάτουλα. Περιχύνετε την κρύα γιαουρτόπιτα με το σιρόπι, ρίχνοντας μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Αφήνετε για 2 ώρες, να απορροφήσει το σιρόπι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement