Connect with us

Μαγειρική

Κότσι μόσχου με μανιτάρια       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ – 2 κιλά κότσι μοσχαρίσιο σε χοντρές φέτες (οσομπούκο)

2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, ξυσμένο στον τρίφτη

3 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

1 κλαράκι κανέλα

1 κλαράκι θυμάρι

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού

1 νεροπότηρο χυμό τομάτας

½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα

1½ νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. σούπας πελτέ

800γρ. πατάτες

4 καρότα καθαρισμένα

3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

1 κουτ. γλυκού κύμινο

λίγο φρέσκο γάλα ζεστό

1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

λίγο αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση:

Ρίχνετε σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος λίγα-λίγα να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το τριμμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου, τα φέρνετε μια βόλτα και ξαναβάζετε όλο το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την κανέλλα, το θυμάρι, το μπαχάρι και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 1 ώρα. Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε στη κατσαρόλα, προσθέτετε τα μανιτάρια και το χυμό τομάτας, αλατίζετε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμη και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο νερό για 60 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερές. Σε άλλη, μικρότερη κατσαρόλα βράζετε τα καθαρισμένα καρότα, μέχρι και αυτά να γίνουν κι αυτά τρυφερά. Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα και τα μαύρα στίγματα, χονδροκόβετε τα καρότα και τα περνάτε όλα από το μύλο του πουρέ. Αδειάζετε τον πουρέ σε λεκάνη. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά, βάζετε μέσα το κύμινο και, μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτετε τον πουρέ. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και προσθέτετε σιγά-σιγά φρέσκο γάλα καλά ζεσταμένο κι ανακατεύετε, να αποκτήσει ο πουρές την υφή που επιθυμείτε. Ρίχνετε την παρμεζάνα, άφθονο λευκό πιπέρι, δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, ρίχνετε στο φαγητό το φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα. Συνοδεύετε με τον πουρέ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement