Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

«Όλα γίνονται με θέληση και πείσμα»-Ο 43χρονος Πατρινός αθλητής Δημήτρης Καριωτέλλης που έτρεξε στον 38o Aυθεντικό Μαραθώνιο μιλάει στη «Γνώμη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλοί εξ ημών λέμε όταν παρακολουθούμε αγώνες στίβου ή ακόμη και μαραθωνίου ή άλλο άθλημα που είναι εξίσου δύσκολο ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί μας φαίνεται αδύνατο. Όμως τίποτα δεν θεωρείται αδύνατο, εάν μέσα σου έχεις πίστη, θέληση, αποφασιστικότητα και δύναμη για να το επιτύχεις.

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Και ο 43χρονος αθλητής Δημήτρης Καριωτέλλης τα είχε όλα αυτά, καθώς είχε την τύχη και την τιμή να συμμετάσχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, πραγματοποιώντας ένα όνειρό του, το οποίο άρχισε το 2019, όταν πήρε «γεύση» στην διαδρομή των 42.195 χιλιομέτρων με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τότε είχε κάνει χρόνο 4 ώρες και 26 λεπτά, όταν πήρε την απόφαση να συμμετάσχει. Φέτος για τον ίδιο τα πράγματα άλλαξαν άρδην, καθώς κατάφερε να τερματίσει κάνοντας χρόνο 3 ώρες και 36 λεπτά, «σπάζοντας» το ατομικό του ρεκόρ και συνάμα πάτησε το Καλλιμάρμαρο μια ώρα αργότερα από τον μαραθωνοδρόμο Κώστα Γκελαούζο.

Θα πείτε πώς τα καταφέρνει ο Δημήτρης Καριωτέλλης με επτά παιδιά με το τελευταίο να είναι πέντε μηνών; Ο ίδιος δίνει τις δικές του απαντήσεις, μέσω της «Γνώμης». Σε μίνι συνέντευξη άνοιξε την καρδιά του και παράλληλα αναφέρθηκε στην οικογένειά του, αλλά και στον επόμενο στόχο του.

-Δημήτρη, τι σε ώθησε να αρχίσεις το τρέξιμο και πότε συνέβη αυτό;

«Η πρώτη μου επαφή με το τρέξιμο έγινε το 2018, όταν μέσω του ΣΔΥΠ είδα μια ανάρτηση που αφορούσε τον αγώνα Ρίου-Αντιρρίου, συμμετείχα και από τότε κόλλησα το μικρόβιο, ακολούθησαν κι άλλες διαδρομές, συμμετείχα σε ορεινή διαδρομή όπως ήταν αυτή της Δίβρης, του Μετσόβου, του Τειχίου Φωκίδας και τώρα έχω ως στόχο να τρέξω στην διαδρομή του Ολύμπου».

-Εκτός από το τρέξιμο, υπάρχει κάποιο άλλο σπορ με το οποίο ασχολείσαι;

«Κάνω Τρίαθλο αλλά και crossfit. Για κάποιους που δε γνωρίζουν το άθλημα αυτό, το πλούσιο ασκησιολόγιο αυτού δεν εκτελείται σε στατικά μηχανήματα γυμναστηρίων. Οι ασκήσεις μιμούνται καθημερινές, λειτουργικές κινήσεις, καθώς και ασκήσεις που χρησιμοποιούνται σε αθλήματα όπως η ενόργανη, η άρση βαρών και ο στίβος».

-Πώς καταφέρνεις και εκτός της εργασίας σου μπορείς και τα φέρνεις «βόλτα», έχοντας επτά παιδιά με το τελευταίο να είναι πέντε μηνών;

«Όλα είναι μια συνήθεια, εάν θέλεις κάτι, σου αρέσει και το κάνεις με την καρδιά σου, όλα τα πετυχαίνεις. Κλέβω λοιπόν πολύ χρόνο, προκειμένου να βλέπω τα παιδιά μου. Σηκώνομαι από τα ξημερώματα, κάνω προπόνηση, βλέπω για λίγο τα παιδιά μου και έπειτα πηγαίνω στη δουλειά. Αυτό το κάνω καθημερινά. Παράλληλα ως χειμερινός κολυμβητής που είμαι τα παίρνω όλα μαζί μου. Έχουν σκληραγωγηθεί, κάνοντας κι αυτά μαζί μου προπόνηση».

-Πώς σου ήρθε η ιδέα να πάρεις μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας;

«Δεν ήταν η πρώτη μου φορά, είχα πάρει μέρος στον μαραθώνιο εντελώς απροετοίμαστος το 2019, όπου όλοι όσοι με γνώριζαν μου έλεγαν πως είναι «θάνατος». Όμως τους διέψευσα όλους, καθώς έκανα χρόνο 4 ώρες και 26 λεπτά κι όλα αυτά έχοντας πείσμα και θέληση μέσα μου».

-Από τη συμμετοχή σου στον δεύτερο Μαραθώνιο, ποιες ήταν οι εμπειρίες σου;

«Από τη συμμετοχή μου στον γύρο της Αθήνας κατάλαβα πάρα πολλά, αγωνιζόμουν με κομμένο τον δικέφαλο και πολλοί που το γνώριζαν μου έλεγαν ότι δε θα τα καταφέρω, πείσμωσα μέσα μου, όταν είχα φτάσει στα 35 χιλιόμετρα διαδρομής. Εκεί δεν με πήγαιναν τα πόδια μου, με πήγαινε η ψυχή μου. Κι πριν μπω στο Παναθηναϊκό Στάδιο δε θα ξεχάσω την παρότρυνση του κόσμου, που μου έλεγε τρέξε, μπορείς, μη σταματάς. Όλο αυτό δεν ξεχνιέται».

-Κι ήρθε η στιγμή του τερματισμού. Πώς ένιωσες, ποια ήταν τα συναισθήματα;

«Δεν σου κρύβω ότι λύγισα, έτρεχα και τα δάκρυα χαράς έβγαιναν από τα μάτια μου. Όμως δε θα ξεχάσω τη στιγμή που άκουσα σε κάποια γωνιά, τη λέξη μπαμπά, πίστεψα ότι φώναζαν άλλους γονείς που συμμετείχαν, όμως ήταν τα δικά μου, καθώς όλοι είχαν έρθουν χωρίς να το ξέρω να με υποδεχτούν. Ένιωσα υπέροχα μέσα μου, για αυτά και για τη σύζυγο που με στηρίζει όλα τα χρόνια».

-Τέλος ποιο είναι το επόμενο βήμα σου;

«Στόχος μου να συμμετάσχω στην ορεινή διαδρομή του Ολύμπου που είναι τα πολλά χιλιόμετρα, (120 χλμ.) αλλά και του Μετσόβου που επίσης είναι αρκετά. Όλα θα γίνουν αφού πρώτα έχουμε υγεία και χρειάζεται στη ζωή μας να κάνουμε θυσίες. Κι εδώ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φάνη Αρκουμάνη, που με στήριξε και με στηρίζει».

Στη φωτό της «Γ» ποζάρει ευτυχισμένη όλη η οικογένεια Καριωτέλλη. Από αριστερά προς τα δεξιά, Μαρκέλλα, Δημήτρης, μπέμπης με Αναστασία, Σωτήρης, Μάριος, Ραφαέλα, Μαργαρίτα και πίσω η σύζυγος Παρασκευή.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement