Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πατρινά χέρια το ιστορικό “Μινιόν” της Πατησίων-Ποιος είναι ο νέος κάτοχος

Published

on

Στην Dimand, της οποίας ηγείται ο Πατρινός Δημήτρης Ανδριόπουλος κατοχυρώνεται το ιστορικό Μινιόν, το εμβληματικό ακίνητο της οδού Πατησίων, που κάποτε μεσουρανούσε στον εμπορικό κόσμο της πρωτεύουσας, αποτελώντας το κορυφαίο και πλέον πρωτοποριακό εμπορικό κατάστημα στην Ελλάδα.

Το τίμημα για τα περίπου 16.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι προς αξιοποίηση στο Μινιόν πλησίασε τα 26 εκατ. ευρώ. Το ιστορικό αυτό κτίριο είναι 16.000 τετραγωνικών μέτρων και καταλαμβάνει το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου και Δώρου στην «καρδιά» της Αθήνας.

Σημειώνεται πως η Dimand, ήδη αναπτύσσει μεγάλο ξενοδοχειακό ακίνητο στην γωνία πλ. Ομονοίας και Σταδίου, ενώ από το 2008 όπου και ιδρύθηκε, έχει κάνει τεράστια άλματα, συμμετέχοντας σε μερικά από τα πλέον φιλόδοξα projects στην Αττική.

Η τεχνογνωσία του κ. Ανδριόπουλου είναι πολύ μεγάλη, καθώς συμμετείχε ως διευθύνων σύμβουλος της Reds στην κατασκευή του γηπέδου Καραϊσκάκη αλλά και σε άλλα έργα. Ως Dimand τα τελευταία χρόνια υλοποίησε το φιλόδοξο project της ανακαίνισης των ιστορικών εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στον Πειραιά, ανακαινίσει τον Πύργο του Πειραιά σε συνεργασία με την Prodea Investments, ενώ έχτισε και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το Μινιόν στα χρόνια της ακμής του και έως το 1980 που κάηκε ολοσχερώς απασχολούσε 1.000 εργαζόμενους, ενώ εμπορεύονταν πάνω από 120.000 εμπορικά είδη, φτάνοντας να πουλάει ακόμη και κατοικίδια (πουλιά κ.λπ.). Μετά τον εμπρησμό του 1980, το κτήριο επανήλθε σχετικά σύντομα, όμως δεν κατάφερε να ανακτήσει ξανά την αίγλη του.

Παράλληλα, για τις εργασίες επανόδου χορηγήθηκαν μεγάλα δάνεια, που η τότε διοίκηση δεν μπόρεσε να «σηκώσει» με την εταιρεία να παρακμάζει, οδηγώντας σε μαρασμό ένα από τα καλύτερα ακίνητα της χώρας.

Κατόπιν πέρασε στην Elmec Sports, η οποία εξαγοράστηκε από τη Folli Follie η οποία όμως, πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει το χρηματιστηριακό σκάνδαλο το Μάιο του 2018, κρατούσε το κτίριο «νεκρό», χωρίς καμιά αξιοποίηση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement