Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάμε θέατρο στην Πάτρα

Όλες οι παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα

Published

on

Εξαιρετικό ενδιαφέρον από πλευράς θεάματος έχει και η σημερινή Κυριακή, για μικρούς και μεγάλους, καθώς αρκετές παραστάσεις ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές της πόλης.

Συγκεκριμένα,

Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Τελευταία παράσταση σήμερα στις 20.30 στο «Πάνθεον» για τον  «Μανδραγόρα», το έργο του Μακιαβέλλι που ανεβάζει το «Ρεφενέ».

Πρόκειται για μία από τις αρτιότερες δουλειές του «Ρεφενέ», μια παράσταση φροντισμένη κυριολεκτικά στη κάθε της λεπτομέρεια, απόλαυσε το πατρινό κοινό τη προηγούμενη εβδομάδα. Η ερωτική-λόγια κωμωδία του Μακιαβέλλι, αποδόθηκε στην εποχή της με τη βοήθεια των σκηνικών, των κοστουμιών και της μουσικής. Όλα, πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα. Ακόμα και ο λόγος των ηθοποιών είχε φράσεις της ιταλικής διαλέκτου, προσεγγίζοντας καλύτερα τους ρόλους, χωρίς να γίνεται δυσνόητος για τους θεατές. Πολλοί είπαν πως είδαν ένα πιπεράτο παραμύθι, άλλοι πως δεν κατάλαβαν πότε πέρασε η ώρα, παρακολουθώντας τη πλοκή και τη κορύφωση του έργου. Όλοι όμως ζήτησαν από τους «Ρεφενέδες», να κάμουν ότι είναι μπορετό για να το μάθει περισσότερος κόσμος. Για να το δει περισσότερος κόσμος.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι, Ελένη Αγγελοπούλου, Ευάγγελος Μιχάλης, Θοδωρής Σίδερης, Νίκος Πραγιάννης, Κατερίνα Λειβαδά, Ειρήνη Γαλιατσάτου, Θεόδωρος Στεφανίδης, Χρύσλα Μελλά, Λίλη Κουτρούκη, Ελίνα Δημητριάδη

Πληροφορίες στο 2610-221429 και στο 6989-651091.

Εισιτήριο: 10€ (8€ ομαδικό, φοιτητικό, ανέργων).

STAND UP COMEDY

Ο Δημήτρης Δημόπουλος επιστρέφει στην Πάτρα με την Καφρόκρεμα, για μια τελευταία παρουσίαση στην πόλη του τρίτου σταντ-απ μονολόγου του στο πλαίσιο του τελευταίου κύκλου παραστάσεων. Η Καφρόκρεμα ανεβαίνει σήμερα στο Θέατρο Act στις 20:30.

Γενική είσοδος: 10 €. Πληροφορίες: 2610272037.

«ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΣΕΧΩΦ»

Η «Μετακίνηση Τσέχωφ» ανεβαίνει και σήμερα στις 20.00 στο Επίκεντρο +  σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Γιάννη Τσάκωνα.

Ο Τσέχωφ αντλεί τη θεματολογία των έργων του από ιστορίες ανθρώπων που ζουν στην ρώσικη επαρχία. Ο ίδιος ως έμπειρος μαέστρος, πότε τραγικός και πότε σατυρικός, αποκαλύπτει άλλοτε με τρυφερότητα και άλλοτε με χιουμοριστική διάθεση τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της ανθρώπινης φύσης.

Στα διηγήματα στα οποία βασίζεται η παράσταση “Μετακίνηση Τσέχωφ” είναι “Το πορτοφόλι”, “Το τυχερό λαχείο”, “75.000”, “Ένα σκυλί αξίας”, “Ένας αριθμός”, “Ο παχύς και ο αδύνατος”.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γεώργιος Κομνηνόγλου, Γιάννης Τσάκωνας, νΜαίρη Χρυσανθακοπούλου. Μουσική: Δημήτρης Τζαβάρας

Τιμές εισιτηρίων:  Κανονικό 12 ευρώ και μειωμένο 10 ευρώ (Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ). Πληροφορίες  στο τηλ. 2610 46 10 50.

«Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ»

Και σήμερα στις 20.00 στο θέατρο «Λιθογραφείον» ανεβαίνει η παράσταση «Ο Καλλιτέχνης της Πείνας» σε κείμενο-σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Παίζουν: Φάνης Δίπλας, Θεοδώρα Κόρδα, Αλέξανδρος Κουκιάς και Νικόλας Τσίχλας. Πρόκειται για την ιστορία ενός καλλιτέχνη που, χάρη στη μοναδική ικανότητά του να απέχει από την τροφή για μεγάλα διαστήματα, προσελκύει τα πλήθη και γίνεται διάσημος. Όμως, οι καιροί και τα γούστα του κοινού αλλάζουν…

Τιμές Εισιτηρίων: 13€ (κανονικό), 11€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ). Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610 328394, lithografeion.gr

«Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ»

Το ταξίδι συνεχίζεται τη παιδικής θεατρικής παράστασης «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» συνεχίζεται και σήμερα στις 11.30 το πρωί στο θέατρο «Όροφως». Το ταξίδι στη γνώση και οι περιπέτειες του Ιππότη για να καταφέρει να απαλλαγεί από την πανοπλία του είναι το θέμα της παιδικής παράστασης με στοιχεία όπερας. Το χιούμορ, η φαντασία, το παιχνίδι, η μουσική, ο χορός, το κέφι και τα διαδραστικά σκηνικά, μεταφέρουν τους θεατές σε έναν παραμυθένιο κόσμο! Ηθοποιοί: Γεωργία Αντωνοπούλου, Έφη Κεραμίδα, Μαριέττα Σαρρή.

Γενική είσοδος: 7€ παιδικό, 9€ ενήλικες. Κρατήσεις / Πληροφορίες: 2611810983, 6939835990.

«Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟ’ ΣΚΑΣΕ»

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Act παρουσιάζει την ολοκαίνουργια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη τό ‘σκασε!» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των Αδερφών Γκρίμ. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, ενώ προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές. Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού παραμυθιού.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου, το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη, η κινησιολογία και οι χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και οι θεατρικοί φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου.

Παίζουν και τραγουδούν: Άννα Ζιάκκα, Γιώργος Κομνηνόγλου, Νικόλας Τσίχλας, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου

Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων). Πληροφορίες: 2610272037 – 6936122263.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement