Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θέλει ο… καιρός αλλά όχι -ακόμη- οι αρμόδιοι!- Στρωμένες με 20 πόντους χιόνι από χθες η βάση και οι πίστες του Χιονοδρομικού στα Καλάβρυτα

Δυστοκία για τα πρωτόκολλα του Covid στα Καλάβρυτα παρά την ετοιμότητα και τις προτάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου

Published

on

 

Ποδαρικό με το δεξί ημερολογιακά αλλά και όσον αφορά στην τυπική έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου 2021-’22 για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπου από τη βάση έως και την κορυφή το έστρωσε κανονικά από χθες τα ξημερώματα.

Η διοίκηση του Χιονοδρομικού και βέβαια οι λάτρεις του χιονιού, επισκέπτες αλλά και σκιέρ, αναμένουν εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού, την έκδοση των αποφάσεων που σχετίζονται με τα μέτρα αλλά και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των εγκαταστάσεων, τόσο στο Σαλέ όσο και τις πίστες (αναμονή, αναβατήρες).

Παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, από την έναρξη της πανδημίας το Μάρτιο του 2020, τα χιονοδρομικά παραμένουν κλειστά, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική υπουργική απόφαση, επιτείνοντας την ανασφάλεια τόσο για το Χιονοδρομικό όσο και για τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής που αναμένουν με αδημονία την επιστροφή της χιονοδρομίας.

«Τα νέα είναι καλά, όσον αφορά το χιόνι που είναι η βάση για τη λειτουργία και την προσέλευση του κόσμου. Από τη Δευτέρα 1η του μηνός (σ.σ. χθες) έχουμε μια καλή βάση με πάνω 20 πόντους χιόνι στις πίστες και αναμένουμε την επόμενη χιονόπτωση, η οποία μπορεί να έρθει από την επόμενη κιόλας εβδομάδα για να ξεκινήσουμε» αναφέρει στη «Γ» ο διευθυντής του Χ.Κ.Κ. Αλέξης Άγριος.

Εξαιτίας του 5ου κύματος της πανδημίας αλλά και της νέας μετάλλαξης-παραλλαγής του Covid, η οποία μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα ίσως και μετά τις γιορτές, τα περισσότερα Χιονοδρομικά, με τη συνδρομή του… καιρού, θέλουν να επισπεύσουν.

Το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, αν και έχει ανακοινώσει ότι οι εγκαταστάσεις θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους από το μεθεπόμενο Σάββατο 18/12/21, ετοιμάζεται να επισπεύσει, ξεκινώντας τη λειτουργία του νωρίτερα, από την μεθεπόμενη Δευτέρα 13 του μηνός καθώς η ζήτηση είναι ήδη μεγάλη! «Οι εγκαταστάσεις μας θα είναι έτοιμες μετά την επόμενη χιονόπτωση ώστε να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με ανοιχτά και τα 2 καταστήματα εστίασης στις θέσεις «Ξερόκαμπος» (βάση) αλλά και Βαθειά Λάκκα και τον Αναβατήρα «Αχιλλέα» για βόλτα. H διοίκηση και το προσωπικό προετοιμάστηκαν ήδη εντατικά όλο αυτό το διάστημα για την επερχόμενη χιονοδρομική περίοδο με στρατηγική για τον Covid που στόχο έχει την ασφαλή λειτουργία του κέντρου για όλους, εργαζόμενους, επισκέπτες, χιονοδρόμους. Αναμένεται όμως, όπως μας έχουν υποσχεθεί και η κεντρική κυβερνητική οδηγία και ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία όλων των κέντρων της χώρας ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα με αλλαγές στις σχετικές προδιαγραφές» σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ενήμερο εδώ και ένα χρόνο περίπου για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιθυμεί να εφαρμόσει το Χιονοδρομικό αλλά δεν έχει δώσει «πράσινο φως» ούτε για τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει το ίδιο, ούτε αν αποδέχεται τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις.

 

 

Ο διευθυντής του Χ.Κ.Κ. Αλέξης Άγριος

ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κατά τα άλλα, για τη φετινή χρονιά στον Χελμό η πρόσβαση θα είναι πιο άνετη καθώς ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η πλήρης ανακατασκευή του οδικού δικτύου που οδηγεί από τα Καλάβρυτα στο Κέντρο. «Το νέο οδόστρωμα εξασφαλίζει την άνετη και ασφαλή επίσκεψη όλων. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στην σηματοδότηση οι οποίες εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση αλλά και ευκολότερη πρόσβαση. Με το έργο αυτό το Χιονοδρομικό καθίσταται πλέον το ταχύτερα προσβάσιμο από τα περισσότερα αστικά κέντρα!» σύμφωνα με τον κ. Άγριο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement