Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιπλέον 14 γιατροί στο Νοσοκομείο του Αιγίου

«Επιστράτευση» από το Κέντρο Υγείας Ακράτας από χθες προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας

Published

on

 

 

Από χθες το σύνολο σχεδόν των γιατρών από το Κέντρο Υγείας Ακράτας θα συνδράμει προκειμένου να καλυφθούν, τουλάχιστον για το μήνα Δεκέμβρη, οι εφημερίες (Επείγοντα, Παθολογική, Χειρουργική, Ορθοπαιδική και Καρδιολογική κλινική) του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας.

Για τη σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα αδυναμίας κάλυψης εκτάκτων περιστατικών σε ώρα εφημερίας, τα οποία είχαμε κατά το περασμένο δίμηνο (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2021) ενημέρωσε πρόσφατα προσωπικά τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ο Γιάννης Καρβέλης.

Στη συνάντηση του Δημάρχου με τον διοικητή της 6ης ΥΠε, το πρωί της περασμένης Δευτέρας στην Πάτρα, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα αιτήματα του Δήμου σχετικά με τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου. Όπως αυτά εκφράστηκαν βέβαια και ψηφίστηκαν ομόφωνα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, παρουσία βουλευτών και φορέων.

Την απόφαση για την ενίσχυση στις απογευματινές βάρδιες από 1η Δεκεμβρίου με τη μετακίνηση 14 γιατρών από την Ακράτα είχε προαναγγείλει στη «Γ» ο διευθυντής του Κ.Υ. Σπύρος Μάρκου. Μέχρι και τον Νοέμβριο στο Νοσοκομείο για τις εφημερίες μετακινούνταν τρεις γιατροί από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Σχετική ενημέρωση, εκ μέρους του κ. Καρβέλη αναμένεται και κατά τη συνάντηση εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας του νοσοκομείου, όπου θα αναλυθούν και θέματα που αφορούν την ενίσχυση του νοσοκομείου σε επιστημονικό και γενικό προσωπικό, για τη στελέχωση των υπηρεσιών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου εφημερεύει καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση καλύπτοντας Αιγιάλεια-Καλάβρυτα. Εξετάζονται σε ετήσια βάση πάνω από 12.000 περιπτώσεις ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων του Χειρουργικού τομέα, 15.000 στο Τμήμα Επειγόντων του Παθολογικού και 13.000 άτομα στο σύνολο των τακτικών ιατρείων.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη επισπεύδονται και οι διαδικασίες πρόσκλησης επικουρικών ιατρών καθώς στις σχετικές προκηρύξεις παρατηρείται δυστοκία ανταπόκρισης και συμμετοχής από νέους κυρίως γιατρούς. Το ζήτημα επείγει καθώς κατά την επόμενη περίοδο οι ειδικευμένοι ιατροί στην Παθολογική από πέντε θα μείνουν δύο, στην Ορθοπαιδική επίσης θα παραμείνουν δύο ενώ στο Νοσοκομείο παραμένει μόνο ένας μόνιμος καρδιολόγος και τρεις γιατροί στη Χειρουργική. Οι εφημερίες στην Καρδιολογική καλύπτονται καθημερινά με την μετακίνηση γιατρού από το Γ.Ν. Καλαβρύτων.

Από χθες καλύπτονται με «δάνειες δυνάμεις» οι 30 από τις 50 περίπου εφημερίες ενώ

γενικοί γιατροί από το Κ.Υ. Ακράτας θα καλύπτουν και τις συχνές ανάγκες του Νοσοκομείου για διακομιδές ασθενών σε άλλα όμορα νοσοκομεία, ως εφημερεύοντες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement