Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΚΙΝ.ΑΛ-H ώρα της τελικής κρίσης-Αποχή δείχνουν τα πρώτα στοιχεία στην Αχαΐα

Published

on

Ή ώρα της τελικής αναμέτρησης και της εκλογής του νέου Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, έφτασε.

Το ΚΙΝΑΛ προσέρχεται στις σημερινές εκλογές μετά από μία εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους, σκληρή αντιπαράθεση, αλλά και καταγγελίες για παρατυπίες από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, γι’ αυτό και τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στο ποσοστό συμμετοχής και στον βαθμό που το πολωτικό κλίμα θα επηρεάσει την εκλογική μάχη. Μέχρι τις 10.30 σύμφωνα με τους εκλογικούς αντιπροσώπους στην Αχαΐα,  συγκριτικά με τον πρώτο γύρο της διαδικασίας, η αποχή είναι αξιοσημειώτη και με την κακοκαιρία να είναι σε πλήρη εξέλιξη, δεν αποκλείεται οι ψηφοφόροι να είναι αισθητά μειωμένοι σε σχέση με την περασμένη Κυριακή
Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο έκοψε πρώτος το «νήμα» ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος συγκέντρωσε το 36,88% των ψήφων, ενώ ο συνυποψήφιός του Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 27,97%. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, προχώρησε ανοιχτά σε δήλωση στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ οι έτεροι τρεις υποψήφιοι του πρώτου γύρου Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης δεν πήραν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου.

ΤΟ «ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ» ΤΩΝ «300» ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Υπενθυμίζεται ότι στην Αχαΐα, προχθές έγινε γνωστό ότι η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε τον αποκλεισμό 300 μελών και φίλων του Κινήματος από το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, επειδή από την εξέταση των παραστατικών που έγινε, φάνηκε πως ψήφισαν στον α’ γύρο χωρίς να καταβάλλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο των 3 ευρώ. Οι 300 «εντοπίστηκαν» στην κάλπη 296-03 στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών, στην οποία προσήλθαν κυρίως, μέλη της ΠΑΣΠ και μάλιστα, ήταν από αυτές με τη μαζικότερη συμμετοχή, καθώς κατεγράφησαν 784 ψηφοδέλτια. Ωστόσο, εύλογα γεννάται το ερώτημα πόσο εύκολο είναι να πιστοποιηθούν τα στοιχεία όσων δεν κατέβαλαν τα 3 ευρώ από τη στιγμή που τους επετράπη να ψηφίσουν.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Παράλληλα, η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εσωκομματικές εκλογές εξέδωσε και εγκύκλιο με οδηγίες για τη σημερινή διαδικασία, υπενθυμίζοντας ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων θα γίνει αποκλειστικά με το ΑΜΚΑ τους και ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνοι όσοι ψήφισαν στις 5 Δεκεμβρίου.

Οι κάλπες στην Αχαΐα
Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν και σήμερα 23 Εκλογικά Τμήματα τα οποία είναι:
-11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου (4 τμήματα)
-2ο Γυμνάσιο Πατρών, Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων (3 τμήματα)
-Ρίο. Δημοτικό Κατάστημα Ρίου (2 τμήματα)
-Νότιο Διαμέρισμα. Εργατικές Κατοικίες, πλατεία Ταραμπούρα (2 τμήματα)
-Αρκτικό Διαμέρισμα. Εργατικές Κατοικίες, Νέος Δρόμος (ένα τμήμα)
-Οβρυά. Δημοτικό Κατάστημα Οβρυάς (ένα τμήμα)
-Ακράτα. ΚΕΠ Ακράτας (ένα τμήμα)
-Αίγιο: Αίθουσα «Αλέκος Μέγαρης» του Πολιτιστικού Κέντρου (παλιό Νοσοκομείο) (3 τμήματα)
-Κάτω Αχαΐα, Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (ένα τμήμα), Σαγέικα, πρώην Δημαρχείο (ένα τμήμα)
-Καλάβρυτα: ΚΕΠ (ένα τμήμα), Κλειτορία ΚΕΠ (ένα τμήμα).
-Χαλανδρίτσα: Δημαρχείο Ερυμάνθου (ένα τμήμα), Σταυροδρόμι πρώην Δημαρχείο (ένα τμήμα).

Ροή ειδήσεων

Advertisement