Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παράλλαξη “Ομικρον”: Tρία κρούσματα στην Σπάρτη – Δεν έχουν σχέση με ταξίδι, ανέφερε ο Γ. Καρβέλης

Published

on

Τρία είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκαν στην Σπάρτη, ενώ ευτυχώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί κανένα στην Δυτική Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ μαζί με την επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακού Ελέγχου, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας – Αιμοδοσίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημίου Πατρών,Αθανασία Μουζάκη.
Πρόκειται για τρεις άνθρώπους που δεν έχουν σχέση με ταξίδι ή μεταξύ τους και βρίσκονται σπίτι τους υπό στενή παρακολούθηση, όπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης.
Σήμερα, ένας εκ αυτών μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης, προκειμένου να ληφθεί νεότερο δείγμα προς εξέταση. “Σε όλη αυτή τη διαδικασία, συμμετέχει ενεργά ο ΕΟΔΥ για αυστηρή ιχνηλάτιση όλων των επαφών”, κατέληξε ο κ. Καρβέλης.
6.000 δείγματα προς εξέταση

Μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε η κ. Μουζάκη έχουν σταλεί στο εργαστήριο 6.000 δείγματα προς εξέταση – αλληλούχιση.

Παράλληλα το 2020 έχουν γίνει 38,335 εργαστηριακοί έλεγχοι με ποσοστό θετικότητας 4%, ενώ από τους 47.000 ελέγχους που έγιναν το 2021 το ποσοστό των θετικών δειγμάτων στον κορονοϊό έφτασε το 22%. Μάλιστα το ποσοστό αυτό για τον Δεκέμβριο έχει “αγγίξει” το 59Σχετικά με τις μεταλλάξεις, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, εκτός από την Λακωνία δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη περιοχή, ενώ τον Αύγουστο (2021) μπήκε “τέλος” στην Α και Β μετάλλαξη. Βάσει των στοιχείων επίσης που παρουσιάστηκαν, φάνηκε ότι τον Σεπτέμβριο (2021) επικράτησε κατά 100% η μετάλλαξη Δ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement