Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο μέτωπο… για το Πειραματικό

 

Η φθορά στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Πανεπιστημίου ανακίνησε την κόντρα Πρύτανη με τη Δημοτική αρχή της Πάτρας για την ευθύνη του Δημοτικού Σχολείου  στο Κάτω Καστρίτσι

Published

on

 

 

 

 

 

 

Νέο μέτωπο στις σχέσεις της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Δημοτικής αρχής της Πάτρας άνοιξε μετά την αποκάλυψη της «Γνώμης» για την σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πανεπιστημιούπολης μέσα στον αύλειο χώρο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με εντολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, αύριο Τρίτη καλούνται οι Διευθυντές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Α΄ βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, παράλληλα με την διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να διευθετήσουν το θέμα της μεταβίβασης της ευθύνης συντήρησης και διαχείρισης του 8θέσιου συγκροτήματος, στον δήμο Πατρών.

Το θέμα μπαίνει μετ’ επιτάσεως μετά από μια τριετία περίπου από τον ίδιο τον κ. Μπούρα, ο οποίος αρχικά ως αντιπρύτανης και σήμερα ως πρύτανης, καλεί τη Δημοτική αρχή της Πάτρας να το παραλάβει άμεσα!

Οι σχετικές διαβουλεύσεις είχαν ξεκινήσει με τον πρώην αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλο και τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τον Απρίλιο του 2019.

Με αφορμή το πρόβλημα στεγάνωσης και μόνωσης που είχε ανακύψει. Με αφορμή το γεγονός εκείνης της περιόδου, όταν το σχολείο έμεινε κλειστό για μέρες λόγω των φθορών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, ο κ. Μπούρας ζήτησε να μεταφερθεί η ευθύνη στον δήμο, όπως συμβαίνει με όλα τα σχολεία της πόλης.

Έκτοτε δεν είχε υπάρξει συμφωνία. Σήμερα, με αφορμή ένα νέο πρόβλημα που αναστατώνει τη ζωή στη σχολική κοινότητα, η Πρυτανεία επανέρχεται. Στο μεσοδιάστημα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε η θερμομόνωση και στεγάνωση του κτιρίου, υπό την ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης θεωρεί πλέον αδικαιολόγητη την συνεχιζόμενη άρνηση του Δήμου να παραλάβει το οίκημα, παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει οι παρεμβάσεις που αφορούν και την στατική επάρκεια του κτιρίου και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

ΠΑΝ.ΣΑΚ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement