Connect with us

Μαγειρική

Ρεβιθάδα με κοτόπουλο στο φούρνο

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)


1 συσκευασία ρεβίθια, μουλιασμένα τουλάχιστον για 6 ώρες σε νερό

4 μπούτια κοτόπουλο

3 κρεμμύδια, σε φέτες

7 κουτ. σούπας κρέμα ξίδι βαλσάμικo

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 κλωναράκια δεντρολίβανο

4-5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κρεμμύδια, 3 κουτ. σούπας από το ξίδι και μαγειρεύετε για περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτετε τα σουρωμένα ρεβίθια, το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο και τον ζωμό και δίνετε μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύετε με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου μιάμιση ώρα. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Σε ένα ταψί φούρνου ή σε μια γάστρα αδειάζετε τα ρεβίθια με όλα τα υγρά. Μαρινάρετε κάθε μπούτι κοτόπουλου με 1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικο και αλατοπιπερώνετε. Βυθίζετε τα μπούτια από κοτόπουλο μέσα στη ρεβιθάδα και ψήνετε στο φούρνο για 55-60 λεπτά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement