Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ερώτηση Τσιγκρή στον Υπουργό Υγείας για πρόσληψη αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο

Published

on

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την πρόσληψη αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: To Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναγκαστεί να λειτουργεί μόνο με τρεις αναισθησιολόγους.
Ειδικότερα, η προγραμματισμένη συνταξιοδότηση των δύο εκ των συνολικά πέντε αναισθησιολόγων, θα προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο, σε βαθμό που θα καταστεί αναπόφευκτη η αναβολή πολλών προγραμματισμένων χειρουργείων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου -με βάση τα σημερινά δεδομένα- οι εφημερίες διασφαλίζονται μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, ενώ το επόμενο διάστημα η μείωση των τακτικών χειρουργείων θα αποβεί μοιραία, σε περίπτωση που δεν προσληφθούν έγκαιρα οι απαραίτητοι αναισθησιολόγοι.
Συνεπώς, είναι απαραίτητη η άμεση πρόσληψη παιδο-αναισθησιολόγων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Πάτρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα αποτελεί το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας”.
Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την άμεση πρόσληψη παιδο-αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών και β) πότε αναμένεται η πρόσληψή τους._

Ροή ειδήσεων

Advertisement