Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«H θερμοκρασία του νερού έπρεπε να είχε λυθεί χθες»

Η Πατρινή διεθνής κολυμβήτρια Νόρα Δράκου επέστρεψε στην Πάτρα και προπονείται με τον Λευτέρη Μήτρακα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για την Πατρινή διεθνή κολυμβήτρια Νόρα Δράκου με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιάδες και πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Πλέον η Πατρινή κολυμβήτρια προπονείται με τον Λευτέρη Μήτρακα στο «Α. Πεπανός» και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στο μείζον θέμα σχετικά με τη θερμοκρασία του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός»: «Η θερμοκρασία στο «Πεπανός» μπορεί εύκολα να γίνει σίριαλ ή βιβλίο. Για κάποιο λόγο που λογικά είναι οικονομικός αυτή η πισίνα έχει αποφασίσει να λειτουργεί με 25 βαθμούς το ανώτερο τη στιγμή που οι περισσότερες πισίνες στην Ελλάδα λειτουργούν το χειμώνα με 27 βαθμούς. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η καταπόνηση που δέχεται το σώμα σε μια θερμοκρασία μη εγκεκριμένη είναι δεκαπλάσια από το κανονικό. Όταν παράγεις μέγιστη προσπάθεια σε μια κρύα πισίνα είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα τραυματιστείς. Επιπρόσθετα πρέπει να σκεφτούμε και τα παιδάκια που έρχονται να κολυμπήσουν και φεύγουν με μελανά χείλη. Αυτά τα παιδιά δεν αγαπούν το άθλημα γιατί υποφέρουν και έτσι καταφεύγουν σε άλλα αθλήματα. Δεν ξέρω πραγματικά τι πρέπει να γίνει αλλά είναι αδιανόητο από το 2008 που κολυμπώ εγώ να μην μπορεί να βρεθεί μια λύση και η πισίνα να λειτουργεί αυστηρά και συνέχεια στους 26 βαθμούς. Όχι στους 27. Όπως επίσης είναι αδιανόητο κάθε μέρα που πηγαίνεις στην πισίνα να μην ξέρεις τι θερμοκρασία θα συναντήσεις. Είναι ένα θέμα που έπρεπε να είχε λυθεί χθες».

Για τους στόχους το επόμενο διάστημα αναφέρει :

«Είναι μια πολύ μεταβατική χρονιά για εμένα. Προείχε η ξεκούρασή μου από τις προπονήσεις και ο προσανατολισμός μου σε άλλα πράγματα και κυρίως στην ολοκλήρωση των σπουδών μου. Φέτος υπάρχουν τρία μεγάλα event, το παγκόσμιο τον Μάιο, οι μεσογειακοί τον Ιούνιο και το πανευρωπαϊκό τον Αύγουστο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δώσω το παρών σε όλα τα μεγάλα event με μεγαλύτερό μου στόχο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο. Θέλω αυτή τη χρονιά αρχικά να απολαύσω το ταξίδι, να δουλέψω χωρίς άγχος και να κρατήσω ήρεμο το μυαλό μου. Συν την επιστροφή μου στην Πάτρα όλος αυτός ο συνδυασμός νομίζω θα με βοηθήσει όλη τη χρονιά αλλά και στο αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου».

Κλείνοντας την συζήτησή μας αναφέρει για το νέο προπονητή της: «Η επιστροφή μου στην Πάτρα έπρεπε να συνδυαστεί και με αλλαγή προπονητή. Θα ήταν πολύ δύσκολη μια συνεργασία από απόσταση και δεν θα ήταν λειτουργική. Με τον Οικονόμου έχουμε κρατήσει άριστες σχέσεις και ακόμα τον συμβουλεύομαι. Η συνεργασία μου με τον Λευτέρη Μήτρακα ήταν μονόδρομος. Ήξερα ότι είναι πολύ καλός προπονητής με γνώσεις, ένας άνθρωπος πολύ διαλλακτικός, αλλά και σίγουρος για το πρόγραμμά του. Για κάποιο λόγο ήξερα ότι θα ταιριάξουμε και μέχρι στιγμής όντως η συνεργασία μας κυλά πολύ ομαλά. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα κρίνει πόσο καλά συνεργαστήκαμε αλλά τα μέχρι στιγμής δείγματα είναι πολύ θετικά. Και ο Λευτέρης και ο Ν.Ο.Π. με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και αυτό τους το αναγνωρίζω και τους ευχαριστώ».

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement