Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O κύβος ερρίφθη-Σήμερα η μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία του Δήμου Πατρέων, συλλόγων, σωματείων και φορέων με προορισμό το Σύνταγμα

Published

on

«Ασυγκράτητοι» ακόμη κι εν μέσω χιονιά οι Πατρινοί θα πραγματοποιήσουν σήμερα… απόβαση στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στη μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων και το Εργατικό Κέντρο.

Εργατικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς που λαμβάνουν μέρος στην πορεία από την Πάτρα, θα ενώσουν τις φωνές τους στο Σύνταγμα με τη συγκέντρωση που οργανώνουν εργατικά συνδικάτα και φορείς της Αττικής, σε μια μεγάλη αγωνιστική συνάντηση, για την ικανοποίηση μίας σειράς από αιτήματα.

Στόχος, να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης.

Η αναχώρηση των φορέων της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 π.μ. έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Στην Ομόνοια θα γίνει αγωνιστική «υποδοχή» από μαζικούς φορείς του Δήμου Αθήνας και φοιτητικούς Συλλόγους. Θα ακολουθήσει κοινή πορεία ως το Σύνταγμα, όπου θα βρίσκονται Συνδικάτα και φορείς της Αττικής.

ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΒΟΙ

Στην κινητοποίηση με σύνθημα «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτούνται! Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!» αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερα από 40 τουριστικά λεωφορεία που έχουν μισθώσει σύλλογοι και φορείς με σκοπό τη μεταφορά των μελών τους και όσων επιθυμούν να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα, ιδιώτες με Ι.Χ., ακόμη και απορριμματοφόρα του Δήμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών του Δήμου, Βασίλη Παπανδριανό, «Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Όχι μόνο συμφωνούμε με αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της». Συμπληρώνει ότι «οι ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, συνολικά του λαού της Πάτρας, εκφράζονται μέσα από την κινητοποίηση», χαιρετίζει τη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αθήνας στο Σύνταγμα και υπογραμμίζει πως «μόνο μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα».

Χθες, πάντως συνεχίστηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών φορέων, συλλόγων, αλλά και μεμονωμένων πολιτών.

Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τη συμμετοχή τους στην πορεία αποφάσισαν επίσης οι φορείς:

  1. Η Πρόεδρος, Σοφία Μητρούλια και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας

Αραχωβιτίκων

  1. Η πρόεδρος, Ελένη Τζίφα και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του

Αλιευτικού Καταφυγίου Πατρών

  1. Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων
  2. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων
  3. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αραχωβιτίκων
  4. Ο Αθλητικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων-Ακταίου «Αίαντας»
  5. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Σουλίου Πάτρας “Η Πρόοδος”
  6. Ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας

Τη συμπόρευση τους, τέλος, στη μεγάλη πορεία, ανακοίνωσαν, επίσης σήμερα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Υπολογιστών, ΣΕΥΠ και Μεταπτυχιακών & Υποψηφίων Διδακτόρων Φυσικού “Γαλιλαίος”.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΕ ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της στηρίζει την απόφαση των Συλλόγων – Μελών της στην Αχαΐα για συμμετοχή τους στη μεγάλη, με όλα τα μέσα πορεία αγώνα και διεκδίκησης.

ΑΝ. ΤΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ: XΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε δήλωσή της σχετικά με την κινητοποίηση η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δ.Ε., Αναστασία Τογιοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «για το έτος 2022 οι Δήμοι όλης της χώρας θα πάρουν 244 εκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν στο Δήμο Πατρέων πάνω από 60 άτομα χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.

Χωρίς λεφτά και χωρίς προσωπικό που πάνε τα πράγματα; Η απάντηση είναι αυτονόητη, στην ιδιωτικοποίηση. Είναι η ώρα να απαιτήσουμε όλοι μαζί για τους νέους που ζητάνε ζωή με αξιοπρέπεια, για τους ανέργους που δεν αξίζουν ζωή με το σταγονόμετρο, για τους  συνταξιούχους που δεν αξίζουν την απαξίωση και τον παραγκωνισμό».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement