Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο κλοιό της «Όμικρον»-Ένας στους τρεις covid που προσφεύγει στο ΤΕΠ του ΠΓΝΠ εισάγεται, συρροή και παθολογικών ασθενών

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Συνεχίζεται άκαμπτη η προσέλευση στα νοσοκομεία της χώρας.

Αμείωτο και το ποσοστό των ημερησίων θανάτων: 107 σε εβδομαδιαίο μέσο όρο με ελαφρά μείωση των διασωληνώσεων. Μηδέ εξαιρουμένων των δύο Νοσοκομείων της Πάτρας όπου παρατηρείται αθρόα προσέλευση ασθενών covid και non covid.

Ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας το Τμήμα Επειγόντων κατακλύζεται από ασθενείς covid αλλά και παθολογικούς ασθενείς. «Ένας στους τρεις από τους προσερχόμενους στα ΤΕΠ covid ασθενείς εισάγεται» δηλώνει στην «Γ» η Διευθύντρια του ΤΕΠ του ΠΓΝΠ Ελένη Παυλίδη.

Η ίδια επισημαίνει, ότι κατά πλειοψηφία οι βαριές νοσηλείες ασθενών covid αφορούν ανεμβολίαστους, ανοσοκατασταλμένους ή μερικώς εμβολιασμένους για αυτό είναι επιτακτικά αναγκαία η 3η δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα που προέκυψε με την υπερφόρτιση λόγω της εισαγωγής μεγάλου αριθμού παθολογικών ασθενών «λύθηκε» χάριν συντονισμένων προσπαθειών και των λεπτών χειρισμών του Διευθυντή της Παθολογικής Καθηγητή Παθολογίας/ Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκου Μαραγκού.

Επίσης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ» το 80% των πρόσφατων νοσηλευομένων με covid είναι προσβεβλημένοι από την Όμικρον ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για την Όμικρον 2.

Υπό αυτές τις συνθήκες φαίνεται έωλη η άμεση αποκλιμάκωση της πανδημίας και η άμεση μετατροπή της σε ενδημική νόσο. Οι απαντήσεις δυο έγκριτων Μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των Καθηγητών Μικροβιολογίας Άλκη Βατόπουλου και του Καθηγητή Επιδημιολογίας Τάκη Παναγιωτόπουλου, που εποπτεύουν την εξέλιξη της πανδημίας, σίγουρα ρίχνουν φως και αποτελούν χρηστικό πιλότο ατομικής διαχείρισης της πανδημίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement