Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 30 εισαγωγές στην εφημερία!

Έκτακτη σύσκεψη χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ λόγω της πιεστικής κατάστασης

 

Published

on

 

 

Χτύπησαν… κόκκινο οι εισαγωγές αλλά και οι νοσηλείες των περιστατικών Covid χθες στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας».

Η κατάσταση λόγω της πανδημίας συνεχίζει να προκαλεί ασφυξία στο σύστημα υγείας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό να σηκώνει ένα τεράστιο βάρος.

Η προχθεσινή νύχτα στον «Άγιο Ανδρέα» θύμιζε… «εφιάλτη» με τις προσελεύσεις των επιβεβαιωμένων περιστατικών να φθάνουν τις 65 ενώ κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή για νοσηλεία των 30 εξ αυτών.

Οι κλινικές γέμισαν με ασθενείς με την αγωνία να κορυφώνεται καθώς η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της και στην περιοχή μας, μετρώντας αυξημένο αριθμό περιστατικών.

Λόγω της άκρως πιεστικής κατάστασης που προκλήθηκε στον δεύτερο πυλώνα υγείας της Πάτρας στην προχθεσινή εφημερία, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μετέβη εκτάκτως στο Νοσοκομείο για να δει από κοντά την κατάσταση.

Εκεί, στον προθάλαμο της Κλινικής Covid έγινε μια άτυπη σύσκεψη όπου καταγράφηκε η υπάρχουσα κατάσταση και επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης.

Στη σύσκεψη εκτός από τον διοικητή του Νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον αναπληρωτή του συμμετείχαν οι διευθυντές των Kλινικών Covid Λεωνίδας Στέλλας και Ντέμη Δημητροπούλου, ο δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Κούκιος, η διευθύντρια των ΤΕΠ Αγλαϊα Σταυροθανασοπούλου και ο διευθυντής της ΜΕΘ Kώστας Δραγώτης, οι οποίοι κατέγραψαν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν από την εντεινόμενη αύξηση των νοσηλειών.

 

Γ. Καρβέλης:  «Ο αριθμός των νοσηλειών είναι πολύ υψηλός»

«Δεν υπάρχει αποκλιμάκωση της πανδημίας στην περιοχή μας» δήλωσε στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, τονίζοντας πως η κατάσταση εξακολουθεί και παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία μας.

«Ο αριθμός των νοσηλειών και στα δύο νοσοκομεία είναι πάρα πολύ υψηλός. Εξακολουθεί και είναι μεγάλη η επισκεψιμότητα που δεχόμαστε στα ΤΕΠ των νοσοκομείων και πολλά από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά καθίστανται εισακτέα.

Γίνεται ό,τι είναι απολύτως αναγκαίο από την πλευρά του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να φροντίσουμε όλους τους ασθενείς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων η κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την αύξηση των νοσηλειών, σε συνδυασμό βεβαίως με το γεγονός ότι αρκετοί εξ αυτών είτε παραμένουν ανεμβολίαστοι είτε δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι», σημειώνει.

216 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Χθες στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 94 ασθενείς στις Κλινικές και 8 στην ΜΕΘ, παίρνοντας την σκυτάλη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο οποίο χθες νοσηλεύονταν 91 ασθενείς με Covid στις Κλινικές, 7 παιδιά στην Παιδιατρική, 4 στην ΜΑΦ και 12 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού. Ωστόσο, χθες το ΠΓΝΠ είχε μεγάλη εφημερία με την προσέλευση επίσης να προκαλεί «πονοκέφαλο» στους υγειονομικούς.

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ροή ειδήσεων

Advertisement