Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

«Πυρά» Μητροπολίτη Πειραιώς κατά Τατσόπουλου για τα περί «αποβλάκωσης» με τη σειρά για τον Άγιο Παΐσιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δική του απάντηση στον πρώην βουλευτή και συγγραφέα, Πέτρο Τατσόπουλο, σχετικά με τα σχόλια του στα κοινωνικά δίκτυα για τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος», έδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Πειραιώς, σχολίασε τη φράση του πρώην βουλευτή περί  «αποβλάκωσης», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τατσόπουλος με αυτόν τον σχολιασμό δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό διότι προσβάλλει το οντολογικό θεμέλιο ἑκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ:

«Ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος που με την πολιτική του σταθερότητα από τον ΣΎΡΙΖΑ της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Προόδου προσεχώρησε στην Νέα Δημοκρατία και προεβλήθη ως υποψήφιος της ανήρτησε με αφορμή τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος» στο Facebook έναν δεικτικό σχολιασμό για «απενοχοποιημένη αποβλάκωση».

Οἱ χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις του κ. Τατσόπουλου και η πρόδηλη ειρωνεία του, με τις οποίες διακωμωδεί την πίστη τοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανικοῦ κόσμου, δεν αποτελούν προοδευτισμό διότι αποδεικνύουν ότι δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό διότι προσβάλλει το οντολογικό θεμέλιο ἑκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών πού είναι ἡ διά του Χριστού θέωση του ανθρωπίνου προσώπου. Ταυτοχρόνως λησμονεί ότι τα ολίγιστα δευτερόλεπτα του ανθρωπίνου βίου του κάθε υβριστού και διώκτου μέσα στην αιωνιότητα είναι απειροελάχιστες στιγμές πού σε εμάς τούς χοϊκούς φαντάζουν σημαντικές, ενώ μπροστά μας εκτείνεται ὁ αβόλιστος ωκεανός της αιωνιότητας. Επιτίθεται ὁ κ. Τατσόπουλος εις την πίστη των συνανθρώπων του, αλλά του διαφεύγει προδήλως ὅτι «εδόθη τοις ἀνθρώποις άπαξ αποθανείν και μετά ταύτα κρίσις» στην οποία ασφαλώς δεν πιστεύει αλλά δυστυχώς γι’ αὐτόν και τούς ὁμοίους του την αποδεικνύει a contrario ἡ ύπαρξη τοῦ αρνητικού πνευματικού κόσμου και τα ψυχικά και μεταφυσικά φαινόμενα και την πιστοποιεί η άτεγκτη αλήθεια του Πνευματικού Νόμου. Άλλωστε στο Σύμπαν επικρατεί σκέψις, νομοτέλεια και υπερμαθηματική ἀκρίβεια και σκοπιμότης, πού ανάγουν στον Αιώνιο και Άφθιτο Δημιουργό.

Μέσα στην δίνη τῆς ἰδεοληψίας του ο κ. Τατσόπουλος παραθεωρεί το αναντίρρητο πραγματικό και ἱστορικό γεγονός, ὅτι αὐτοί οἱ γνήσιοι Ἕλληνες, πού ἦρθαν πρόσφυγες από τις αλύτρωτες πατρίδες και συγκεκριμένα ἀπό τα Φάρασα και πού ενέπνευσαν την πατρώα ευσέβεια στον μικρό Αρσένιο, τον μετέπειτα οὐρανοβάμονα μοναχό Παΐσιο, μέσα στην ἀφόρητη αἰώνων καταπίεση και δουλεία των Ὀθωμανών και των Νεοτούρκων, αντλοῦσαν το ζείδωρο ύδωρ τῆς ἐθνικῆς και πνευματικής τους ιδιοπροσωπίας ἀπό την εις Χριστόν πίστη. Ἐνεπνεύσθησαν ἀπό τα αίματα των Νεομαρτύρων και των ἡρώων και Αγίων και δονούσε την ύπαρξή τους ὁ Σταυρός και η Ἀνάσταση. Παραθεωρεί ο κ. Τατσόπουλος ὅτι αὐτοί οἱ ἄνθρωποι θα μπορούσαν με μια απλή δήλωση ότι ασπάζονται το Ισλάμ να παραμείνουν στον τόπο τους και στο βίος τους, αλλά ἐκείνοι προτίμησαν την εξορία και την προσφυγιά και την συμπόρευση με τον σταυρωμένο Χριστό γιατί ήξεραν εμπειρικά ‘οτι μόνο με αυτή τη θυσία ανάγεσαι στην Ἀνάσταση. Αυτό μεταλαμπάδευσαν στον μικρό Ἀρσένιο και αὐτό εἰρωνεύεται ὁ κ. Τατσόπουλος, καταδεικνύοντας ότι είναι άμοιρος των ουσιωδών του βίου και άγευστος του πολιτισμού των ενθέων.

Επομένως παρέλκει κάθε ενασχόλησις με την νεκρά του ιδεοληψία, την αποτυχημένη άλλωστε διϊστορικά. Την απάντηση έδωσε ήδη η έκρηξη της τελεθεάσεως που κατεγράφη με την προβολή του πρώτου επεισοδίου, ἀλλά και την δίδουν καθημερινώς οι χιλιάδες «ερασταί» της όντως ζωής πού καταφθάνουν στο Ησυχαστήριο της Σουρωτής για να προσλάβουν ευλογία από τον απέριτο τάφο του ταπεινού ασκητή και να εμπνευσθούν από τον ένθεο βίο του για την δική τους αγωνιστική πορεία.

Συγχαίρουμε τον οργανισμό ALTER EGO και το MEGA για την υπέροχη πρωτοβουλία τους να εισαγάγουν σε κάθε σπιτικό την ευλογία των ουρανών και τα ζώπυρα της πίστεως, απαραίτητα δομικά στοιχεία κάθε υπάρξεως».

Υπενθυμιζεται η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου για τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος»:

 

Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματικός πυρήνας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, πυρήνας κυκλώματος αλλοδαπών, που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στη Μύκονο.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη τρεις αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, και σχηματίστηκε σε βάρος τους ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Επιπλέον, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός για απόπειρα προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.

Οργανωμένη εγκληματική οργάνωση με δομή και ρόλους

Όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, οι κατηγορούμενοι είχαν οργανωθεί σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους (προμηθευτής με αρχηγικό ρόλο και διακινητές) και προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί, με μικροσυσκευασίες, σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Ειδικότερα, για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, οι οποίοι, αφού σκιαγράφησαν την κινητικότητα των δραστών, προχώρησαν στον εντοπισμό και την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους, τη στιγμή που μετακινούνταν σε νέο κατάλυμα, προκειμένου να αποκρύψουν τα ίχνη τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

437 ναρκωτικά δισκία XTC με απεικόνιση νεκροκεφαλής.
Τριμμένα δισκία XTC σε σκόνη βάρους -91,8- γραμμ.
72 γραμμ. ναρκωτική ουσία 2 c – b.
219,8 γραμμ. κοκαΐνη.
270,9 γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (MDMA).
155,7 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη.
Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Τρία κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των 2.370 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθη ο τέταρτος αλλοδαπός, ο οποίος προσήλθε κατόπιν προκαθορισμένης συνάντησης στο σημείο, σκοπεύοντας να αγοράσει ναρκωτικά από τους διακινητές. Στην κατοχή του βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κοκαΐνη, 3,7 γραμμ. κάνναβη, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

www.in.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Πιλοτική εφαρμογή ανοιχτόχρωμης επικάλυψης οδοστρώματος στη σήραγγα ΘΗΣΕΑΣ στην Κακιά Σκάλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ολυμπία Οδός, συνεχίζοντας το πολυεπίπεδο πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει
και εφαρμόζει με συνέπεια σε όλο το εύρος των λειτουργιών της, ξεκινά ένα νέο έργο
εφαρμογής ανοιχτόχρωμης επικάλυψης οδοστρώματος πιλοτικά στη σήραγγα ΘΗΣΕΑΣ της
Κακιάς Σκάλας στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Στόχος είναι η αξιοποίηση των θετικών συνεπειών των ανακλαστικών χαρακτηριστικών των
ανοιχτόχρωμων οδοστρωμάτων σε σχέση με τα σκουρόχρωμα, διατηρώντας πάντοτε τα
λειτουργικά χαρακτηριστικά της επιφάνειας κύλισης σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, η
εφαρμογή μιας ειδικής επιφανειακής επίστρωσης στο οδόστρωμα μιας σήραγγας έχει ως
αποτέλεσμα τον ελαφρύ χρωματισμό του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και συνεπώς τη μείωση
του απαραίτητου επιπέδου λαμπρότητας στη σήραγγα με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο στη
λειτουργία της.
Πρόκειται για μια καλή πρακτική, η οποία μέχρι σήμερα έχει εφαρμοστεί τόσο στην Γερμανία και
την Αυστρία, σε σήραγγα μήκους μεγαλύτερου των 1.000 μέτρων, όσο και ευρέως στη Γαλλία,
όπου η εφαρμογή επιφανειακών επικαλύψεων που κάνουν φωτεινότερη την επιφάνεια των
σηράγγων έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ο θετικός περιβαλλοντικός αντίκτυπος αυτής της πρακτικής είναι διπλός και προκύπτει αφενός
από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αφετέρου από την αποφυγή αντικατάστασης του
ασφαλτοτάπητα, όπου και τα δύο μεταφράζονται σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του
άνθρακα και είναι σύμφωνα με την περιβαλλοντική πολιτική και τις δεσμεύσεις των μετόχων της
Ολυμπίας Οδού (VINCI Concessions, Hochtief PPP Solutions, AVAX, TERNA, AKTOR) για το κλίμα
και την κυκλική οικονομία.
Σημαντικά αποτελέσματα αναμένονται και στο επίπεδο οδικής ασφάλειας, όπου η πιο
ανοιχτόχρωμη επιφάνεια οδοστρώματος αναμένεται να δημιουργήσει ένα πιο άνετο οδηγικό
περιβάλλον. Επιπλέον θα τοποθετηθεί ανακλαστικός εξοπλισμός (μάτια γάτας) κάθε 10 μέτρα
κατά μήκος του κρασπέδου και στις δύο πλευρές της σήραγγας, ενώ για να διατηρηθεί η
αντίθεση διαγραμμίσεων στο νέο ανοιχτής απόχρωσης οδόστρωμα θα εφαρμοστεί ένας
συνδυασμός μαύρου πλαισίου με διακεκομμένη λευκή γραμμή στο εσωτερικό του.
Τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της σήραγγας με το νέο οδόστρωμα και προκειμένου οι
οδηγοί να εξοικειωθούν στο νέο περιβάλλον, το όριο ταχύτητας θα διατηρηθεί στα 80χλμ./ ώρα.
Στη συνέχεια, όταν επιβεβαιωθεί ότι σε αυτές τις συνθήκες χρώματος οδοστρώματος και
διαγράμμισης, η καλή εμπειρία που διαπιστώθηκε στις Ευρωπαϊκές Πρακτικές ισχύει και στην
περίπτωση της σήραγγας ΘΗΣΕΑΣ, τότε η νέα τεχνική θα επεκταθεί και θα εφαρμοστεί και σε
άλλες σήραγγες της Ολυμπίας Οδού.

Περισσότερα

Ελλάδα

Στα ύψη και πάλι τα κρούσματα – 18.297 νέες μολύνσεις, 28 θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 18.297. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.792.674 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.812 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 195.075 (4.9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.400 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 38 (38.78%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 60 (61.22%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.741 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 333 (ημερήσια μεταβολή +18.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 296 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα