Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

«Πυρά» Μητροπολίτη Πειραιώς κατά Τατσόπουλου για τα περί «αποβλάκωσης» με τη σειρά για τον Άγιο Παΐσιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δική του απάντηση στον πρώην βουλευτή και συγγραφέα, Πέτρο Τατσόπουλο, σχετικά με τα σχόλια του στα κοινωνικά δίκτυα για τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος», έδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Πειραιώς, σχολίασε τη φράση του πρώην βουλευτή περί  «αποβλάκωσης», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τατσόπουλος με αυτόν τον σχολιασμό δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό διότι προσβάλλει το οντολογικό θεμέλιο ἑκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ:

«Ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος που με την πολιτική του σταθερότητα από τον ΣΎΡΙΖΑ της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Προόδου προσεχώρησε στην Νέα Δημοκρατία και προεβλήθη ως υποψήφιος της ανήρτησε με αφορμή τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος» στο Facebook έναν δεικτικό σχολιασμό για «απενοχοποιημένη αποβλάκωση».

Οἱ χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις του κ. Τατσόπουλου και η πρόδηλη ειρωνεία του, με τις οποίες διακωμωδεί την πίστη τοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανικοῦ κόσμου, δεν αποτελούν προοδευτισμό διότι αποδεικνύουν ότι δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό διότι προσβάλλει το οντολογικό θεμέλιο ἑκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών πού είναι ἡ διά του Χριστού θέωση του ανθρωπίνου προσώπου. Ταυτοχρόνως λησμονεί ότι τα ολίγιστα δευτερόλεπτα του ανθρωπίνου βίου του κάθε υβριστού και διώκτου μέσα στην αιωνιότητα είναι απειροελάχιστες στιγμές πού σε εμάς τούς χοϊκούς φαντάζουν σημαντικές, ενώ μπροστά μας εκτείνεται ὁ αβόλιστος ωκεανός της αιωνιότητας. Επιτίθεται ὁ κ. Τατσόπουλος εις την πίστη των συνανθρώπων του, αλλά του διαφεύγει προδήλως ὅτι «εδόθη τοις ἀνθρώποις άπαξ αποθανείν και μετά ταύτα κρίσις» στην οποία ασφαλώς δεν πιστεύει αλλά δυστυχώς γι’ αὐτόν και τούς ὁμοίους του την αποδεικνύει a contrario ἡ ύπαρξη τοῦ αρνητικού πνευματικού κόσμου και τα ψυχικά και μεταφυσικά φαινόμενα και την πιστοποιεί η άτεγκτη αλήθεια του Πνευματικού Νόμου. Άλλωστε στο Σύμπαν επικρατεί σκέψις, νομοτέλεια και υπερμαθηματική ἀκρίβεια και σκοπιμότης, πού ανάγουν στον Αιώνιο και Άφθιτο Δημιουργό.

Μέσα στην δίνη τῆς ἰδεοληψίας του ο κ. Τατσόπουλος παραθεωρεί το αναντίρρητο πραγματικό και ἱστορικό γεγονός, ὅτι αὐτοί οἱ γνήσιοι Ἕλληνες, πού ἦρθαν πρόσφυγες από τις αλύτρωτες πατρίδες και συγκεκριμένα ἀπό τα Φάρασα και πού ενέπνευσαν την πατρώα ευσέβεια στον μικρό Αρσένιο, τον μετέπειτα οὐρανοβάμονα μοναχό Παΐσιο, μέσα στην ἀφόρητη αἰώνων καταπίεση και δουλεία των Ὀθωμανών και των Νεοτούρκων, αντλοῦσαν το ζείδωρο ύδωρ τῆς ἐθνικῆς και πνευματικής τους ιδιοπροσωπίας ἀπό την εις Χριστόν πίστη. Ἐνεπνεύσθησαν ἀπό τα αίματα των Νεομαρτύρων και των ἡρώων και Αγίων και δονούσε την ύπαρξή τους ὁ Σταυρός και η Ἀνάσταση. Παραθεωρεί ο κ. Τατσόπουλος ὅτι αὐτοί οἱ ἄνθρωποι θα μπορούσαν με μια απλή δήλωση ότι ασπάζονται το Ισλάμ να παραμείνουν στον τόπο τους και στο βίος τους, αλλά ἐκείνοι προτίμησαν την εξορία και την προσφυγιά και την συμπόρευση με τον σταυρωμένο Χριστό γιατί ήξεραν εμπειρικά ‘οτι μόνο με αυτή τη θυσία ανάγεσαι στην Ἀνάσταση. Αυτό μεταλαμπάδευσαν στον μικρό Ἀρσένιο και αὐτό εἰρωνεύεται ὁ κ. Τατσόπουλος, καταδεικνύοντας ότι είναι άμοιρος των ουσιωδών του βίου και άγευστος του πολιτισμού των ενθέων.

Επομένως παρέλκει κάθε ενασχόλησις με την νεκρά του ιδεοληψία, την αποτυχημένη άλλωστε διϊστορικά. Την απάντηση έδωσε ήδη η έκρηξη της τελεθεάσεως που κατεγράφη με την προβολή του πρώτου επεισοδίου, ἀλλά και την δίδουν καθημερινώς οι χιλιάδες «ερασταί» της όντως ζωής πού καταφθάνουν στο Ησυχαστήριο της Σουρωτής για να προσλάβουν ευλογία από τον απέριτο τάφο του ταπεινού ασκητή και να εμπνευσθούν από τον ένθεο βίο του για την δική τους αγωνιστική πορεία.

Συγχαίρουμε τον οργανισμό ALTER EGO και το MEGA για την υπέροχη πρωτοβουλία τους να εισαγάγουν σε κάθε σπιτικό την ευλογία των ουρανών και τα ζώπυρα της πίστεως, απαραίτητα δομικά στοιχεία κάθε υπάρξεως».

Υπενθυμιζεται η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου για τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος»:

 

Ελλάδα

Συντάξεις: Το σχέδιο του Μαξίμου για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά

Δημοσιεύθηκε

στις

Μιλώντας στον «ιαπωνικό ΣΕΒ» χθες στο Τόκιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης ως προς την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί ως τις εκλογές. «Παρά το γεγονός ότι θα έχουμε εκλογές τους επόμενους μήνες -αυτές προγραμματίζονται κάποια στιγμή είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο- παραμένουμε ιδιαίτερα πειθαρχημένοι όσον αφορά τη διαχείριση της δημοσιονομικής μας πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός, βάζοντας έτσι ένα φρένο στην άκρατη παροχολογία που και πάλι έχει ξεσπάσει, την ώρα που δεν έχουν γίνει ακόμα οι εκταμιεύσει για το Market Pass που εξαγγέλθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα ανώτερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου να εμφανίζονται φειδωλοί ως προς το ενδεχόμενο νέων παροχών, υπάρχει, πάντως, μια παρέμβαση που είναι επί τάπητος και εξετάζεται ως προς το εύρος της: μια εφάπαξ παροχή για συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση στις μηνιαίες απολαβές τους λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Πρόκειται για πάνω από 700.000 πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων, μάλιστα, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων δεν πήραν καν επιταγή ακρίβειας τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να είναι «αδικημένοι» εν μέσω της έκρηξης του πληθωρισμού.

Στην κυβέρνηση επεξεργάζονται, συνεπώς, ένα εφάπαξ βοήθημα που θα στοχεύει σε αυτούς τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά. Σίγουροι δικαιούχοι θα είναι όσοι δεν έτυχαν καμίας οικονομικής ενίσχυσης, η περίμετρος, όμως, αναμένεται να επεκταθεί και να πιάσει τους περισσότερους. Η παροχή, όμως, δεν αναμένεται να είναι οριζόντια, αλλά κλιμακωτή.

Τα ποσά που ακούγονται κυμαίνονται στην περιοχή των 200-300 ευρώ και οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, πάντως, επιβεβαιώνει το σχετικό σενάριο στο protothema.gr, λέγοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί ένα σημαντικό μέρος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου.

Αυτός, βεβαίως, δεν είναι ανεξάντλητος, αλλά περιορίζεται περίπου στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι ένα ικανό ποσό προγραμματίζεται να κατευθυνθεί στους συνταξιούχους, αλλά και ότι η κυβέρνηση θέλει να κρατά «κάβες», ιδίως σε μια εκλογική χρονιά, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για άκρατη παροχολογία. Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι οι εκλογές προσδιορίζονται πέριξ του Απριλίου ή έστω (το πολύ) τον Μάιο, μια νέα «επιταγή ακρίβειας» για το Πάσχα απορρίπτεται μάλλον ως ανεδαφική. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές ξεκόβουν, σε αυτή τη φάση, τα σενάρια επιστροφής του fuel pass που δεν ισχύει πλέον εδώ και μήνες, εκτιμώντας ότι οι διακυμάνσεις στα καύσιμα είναι παροδικές και όχι «δομικές».

Υπό αυτό το πρίσμα, ένα σημαντικό κομμάτι ελαφρύνσεων και παροχών παραπέμπεται για τη δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές. Αυτό αφορά, για παράδειγμα, τις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες προορίζονται να μειωθούν περισσότερο και όχι μόνο κατά 0,6% που εκκρεμεί, αλλά τα όποια σενάρια για τους έμμεσους φόρους, για το τέλος επιτηδεύματος και για την προοπτική επαναφοράς παροχών στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων με φόντο και το νέο μισθολόγιο που έχει προαναγγελθεί για το 2024. Στον δρόμο προς τις κάλπες, με τα ως τώρα δεδομένα, η βασική εκκρεμότητα της κυβέρνησης είναι ο νέος κατώτατος μισθός, τον οποίο θα εισηγηθεί στο μεθεπόμενο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ μένει να φανεί, αν μπορεί να υπάρξει κάποιο λίφτινγκ στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ιδίως για τους δικαιούχους που «βγήκαν εκτός».

PROTOTHEMA

Περισσότερα

Ελλάδα

Τι σχεδιάζεται για το «καλάθι της Σαρακοστής» και τα δύο «πασχαλινά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα προϊόντα που θα «μπουν» στο σαρακοστιανό «καλάθι του νοικοκυριού» το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες ενώ στο «τραπέζι» των συζητήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται η δημιουργία, πέραν του αντίστοιχου «πασχαλινού» και ενός ακόμη, με παιχνίδια, ενόψει των αγορών του Πάσχα.

Θαλασσινά, ταραμάς αλλά και ο χαλβάς τυποποιημένος, που διατίθεται από αρκετές εταιρείες στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι ανάμεσα στα προϊόντα που, σύμφωνα με πληροφορίες, «προκρίνονται» έως τώρα προκειμένου να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες του «καλαθιού του νοικοκυριού», για την περίοδο της Σαρακοστής.

Το «σαρακοστιανό καλάθι» με τα επιπλέον προϊόντα, αυξημένης εποχικής ζήτησης, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα -οπότε και ξεκινούν οι αντίστοιχες αγορές των καταναλωτών- και συγκεκριμένα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Θα διαρκέσει έως τις μέρες πριν από το Πάσχα, οπότε και το συγκεκριμένο «καλάθι» θα δώσει τη θέση του στο «πασχαλινό». Και σε αυτό, αναμένεται επίσης να προστεθούν προϊόντα που «γεμίζουν» παραδοσιακά το πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει τη δημιουργία και ενός «καλαθιού» με παιχνίδια. Στο μοντέλο εκείνου που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων σε συνεργασία με τα καταστήματα παιχνιδιών, για τις αγορές των δώρων των μικρών παιδιών. Άλλωστε ως προς το τεχνικό κομμάτι, η αντίστοιχη πλατφόρμα στο e-καταναλωτής είναι έτοιμη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέτρο που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είχαν συμμετάσχει πολλές αλυσίδες παιχνιδιών, μικρές και μεγάλες από ολόκληρη τη χώρα.

Με δεδομένο ότι το Πάσχα φέτος «πέφτει» στις 16 Απριλίου και την ίδια στιγμή με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το «καλάθι του νοικοκυριού» διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πηγαίνουμε σε παράταση του μέτρου. Κάτι άλλωστε που είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για «τρίμηνη- τετράμηνη επέκταση του καλαθιού». Προϋπόθεση ωστόσο για την παράταση αυτή είναι νωρίτερα να υπάρξει και η απαραίτητη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς η προηγούμενη έχει ισχύ έως το τέλος του Μαρτίου.

CNN.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Φεβρουάριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα για τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Για τα οικιακά τιμολόγια ισχύουν τα εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες: επιδότηση 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αφορά στο 90% των νοικοκυριών).
  • Για μηνιαίες καταναλώσεις από 501 κιλοβατώρες και πάνω: θα δοθεί επιδότηση 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα μόνο αν επιτευχθεί εξοικονόμηση 15% της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης σε σχέση με πέρσι.

 

Για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση θα είναι 88 ανά μεγαβατώρα.

Στα επαγγελματικά τιμολόγια, θα ισχύσει επιδότηση 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλους τους εμπορικούς και επαγγελματικούς καταναλωτές.

Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το σύνολο ολόκληρης της επιδότησης του Φεβρουαρίου ανέρχεται στα 95 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται αποκλιμάκωση στις τιμές ενέργειας και δη στις τιμές του φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα της επιβολής πλαφόν από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Για τον Φεβρουάριο, οι εταιρείες ρεύματος ανακοίνωσαν τιμολόγια μειωμένα κατά περίπου 65%.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα