Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΚΘΕΣΗ: “Το ταξίδι της μάσκας” στο κτήριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι

Published

on

Aνοίγει σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο εμβληματικό Κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι μια  πρωτότυπη έκθεση που θα μυήσει τους επισκέπτες της στο πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού και της μακρόχρονης ιστορίας του.

Πρόκειται για την εικαστική εγκατάσταση «Το ταξίδι της μάσκας» που διοργανώνεται  σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, μια πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης, ζωής, ψυχαγωγίας και μέθεξης. Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων εκτίθενται ως στοιχεία της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της Πάτρας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει βιωματικά σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο, χωρίς οριοθέτηση αλλά με έντονη σκηνογραφική διάσταση.

Το άνοιγμα της εικαστικής έκθεσης θα πραγματοποιηθεί από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας. Η εικαστική  επιμέλεια  της έκθεσης πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου  κ. Νικόλαο Ντούμα και τον κ. Δημήτρη Σιούντα, καθώς και άλλα μέλη του σχολείου.  

Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια με σχολεία της περιοχής και με ομάδες ψυχικής υγείας (Κατόπιν τηλ. ραντεβού στο 2631022081 ), ύστερα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του Κτιρίου Χρυσόγελου.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις  10.00π.μ έως τις 2.00μμ.

Κατόπιν τηλ. Ραντεβού στο 2631022081. 

Διάρκεια έκθεσης: 16 Φεβρουαρίου – 18 Μαρτίου 2022.

Το Κτίριο Χρυσόγελου ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement