Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΥΝΔΕΣΥ: Να αποδοθούν ευθύνες- Διαμαρτυρία για το εργατικό δυστύχημα στη ΒΙΠΕ

Published

on

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΠΕ για τον άδικο χαμό του 22χρονου εργάτη στη ΒΙΠΕ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Σε ανακοίνωση της επισημαίνει πως «ο πρόσφατος χαμός του 22χρονου εργάτη στη ΒΙΠΕ Πατρών που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΚΑ αποδεικνύει περίτρανα, ότι οι εργασιακές σχέσεις βρίσκονται σε τέλμα και ότι πρέπει να γίνει μια στοχευμένη προσπάθεια διασφάλισης των εργατικών δικαιωμάτων. Για να αποφευχθούν και άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, να αποκατασταθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να καθιερωθεί το 35ωρο, να ενισχυθεί η Επιθεώρηση Εργασίας, κα.
Μέσω αυτών των μέτρων θα προαχθεί η δικαιοσύνη και η ασφάλεια των εργαζομένων. Παράλληλα θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο και θα ανακοπεί το κύμα της ανεργίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι πρωταθλήτρια».
Ωστόσο, ανακοίνωση εξέδωσε για το εργατικό δυστύχημα και η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝΔΕΣΥ), ζητώντας να προχωρήσει η έρευνα και να διερευνηθεί γιατί το δυστύχημα αποσιωπήθηκε και από ποιους και να χυθεί άπλετο φως, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν.
«Δυστυχώς, η λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων συνεχώς αυξάνεται στην χώρα μας κάτω από την εργοδοτική παραβατικότητα. Απαιτούμε εντατικοποίηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας, της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, για να πάψουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές», καταλήγει η ΣΥΝΔΕΣΗ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement