Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τετράμηνος… χειμώνας!

«Σπάει» το φράγμα με 80 χιλ. εισιτήρια, 250 χιλιάδες επισκέπτες και έσοδα πλησίον των 2 εκατ. ευρώ! -Συνεχίζουμε μέχρι τον Απρίλιο δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων

Published

on

Χρονιά επιστροφής σε πλήρη κανονικότητα με τα ρεκόρ –σε επίπεδο εισιτηρίων και επισκεψιμότητας- να σπάνε, το ένα μετά το άλλο, κατά την τουριστική χειμερινή περίοδο 2021-’22, για την ΑΕ ΟΤΑ Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Πριν από λίγα 24ωρα (Παρασκευή 18/2/2022) συμπληρώθηκαν δύο μήνες συνεχόμενης λειτουργίας με τα στοιχεία προσέλευσης χιονοδρόμων να είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξα: Ιστορικό ρεκόρ με 75 χιλ. εισιτήρια και 240 χιλ. επισκέπτες.

Πρόκειται για στοιχεία που αποτελούν ρεκόρ χιονοδρομίας καθώς το προηγούμενο ρεκόρ, μέσα σε μια τρίμηνη χειμερινή περίοδο, ήταν 60.000 εισιτήρια.

«Μετά από μία πολύ καλή εορταστική περίοδο, έχουμε ξεπεράσει ήδη κατά 15% το προηγούμενο ρεκόρ επισκεπτών αλλά και εισιτηρίων, η προσέλευση παραμένει μεγάλη. Με βάση τον καιρό και την συνεχιζόμενη χιονόπτωση, αναμένεται ένας ακόμη μήνας καθαρής λειτουργίας, στον οποίο περιλαμβάνεται και το τριήμερο της Αποκριάς. Ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια του καιρού, θα φτάσουμε έως τις αρχές Απριλίου» αναφέρει ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Αγριος.

Το Χιονοδρομικό ξεκίνησε φέτος στις 18/12/2021, επιχειρήσεις με εξοπλισμό και είδη χιονοδρομίας είναι ανοικτές από τις 17/12/2021 ενώ η χειμερινή περίοδος για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής και τον κλάδο της φιλοξενίας (Τουριστικά Καταλύματα και Ξενώνες) κλείνει αυτή τη Δευτέρα τέσσερις μήνες συνεχούς λειτουργίας (28/10/2021-28/2/2021).

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ «ΑΓΚΑΘΙ»

Τα έσοδα που ήδη βρίσκονται στα ταμεία του Χιονοδρομικού αναμένεται να καλύψουν κατά 40% περίπου τις ζημιές της πανδημίας καθώς το κέντρο παρέμεινε κλειστό επί 16μηνο (χειμώνας 2020- φθινόπωρο 2021). Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το Χιονοδρομικό, μέσα στην πανδημία, είχε απώλειες κερδών της τάξης του 1 εκατ. ευρώ ενώ στο σύνολο της τοπικής οικονομίας (Εμπόριο, Φιλοξενία, Εστίαση) η ετήσια απώλεια υπολογίζεται κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

«Το Χιονοδρομικό κινεί το σύνολο του παραγωγικού τομέα της τοπικής οικονομίας, σε αυτή την περίοδο καλύπτονται απώλειες. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για την κάλυψη μιας μεγάλης απόστασης, ενός σημαντικού κενού, υπάρχει όμως σήμερα το ενεργειακό και το κόστος με την ακρίβεια το οποίο μας υποχρεώνει να αν αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, καλύπτοντας τμήμα αυτού του επιπλέον βάρους, προκειμένου να  μη δυσαρεστήσουμε φίλους και επισκέπτες» καταλήγει ο κ. Αγριος.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (Σάββατο 5 Μαρτίου, Κυριακή της Τυρινής 6 Μαρτίου, Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου) είναι το πρώτο καλό τριήμερο, ουσιαστικά μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους ξενοδόχους των Καλαβρύτων να ετοιμάζονται για μια ακόμη ανάσα ρευστότητας.

Μέχρι και προχθές Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας βρίσκονταν στο 70%, ωστόσο οι εκτιμήσεις είναι ότι όσο περνούν οι μέρες θα φτάσουν στο 90% και το 100%.

Το Σαλέ, με το Παρκινγκ από ψηλά (φωτ. ‘DRONE THS MOMENT’ / Θ. ΤΖΕΛΛΟΣ)

Ροή ειδήσεων

Advertisement