Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τεχνολογία

Google και Facebook «πολεμούν» την Ρωσία – Της κόβουν την πρόσβαση στις πλατφόρμες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα-ένα ακυρώνουν την πρόσβαση στη Ρωσία διάσημες διαδικτυακές πλατφόρμες, τονίζοντας αφενός πως δεν θέλουν να δέχονται προπαγανδιστικό υλικό σχετικά με το γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία, αφετέρου γιατί δεν θέλουν να επιτρέπουν την πρόσβαση στους ρώσους εισβολείς στο διαδίκτυο.

Μάλιστα όπως τονίζει ο Guardian, πρόκεται για ένα μεγάλο πλήγμα για την Ρωσία, καθώς ουσιαστικά δέχεται πόλεμο από μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες σε επίπεδο πληροφόρησης.

Συγκεκριμένα, σήμερα η κρατική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας ζήτησε από την Google να αποκατασταθεί η πρόσβαση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στο YouTube για όσους βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος.

Η Google περιόρισε την πρόσβαση σε μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των RBC, TV Zvezda και Sputnik, αναφέρει το Reuters.

Επίσης την Παρασκευή αρμόδιοι στη Μόσχα δήλωσαν πως υπάρχει περιορισμός και στο Facebook, κατηγορώντας το πώς λογοκρίνει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, το Twitter δήλωσε ότι γνώριζε ότι οι χρήστες αντιμετώπιζαν προβλήματα στη Ρωσία και εργαζόταν για να διατηρηθεί η πρόσβαση.

Μπλόκο και στις δύο πλευρές πάντως σχεδιάζει ο επικεφαλής του Telegram προειδοποιώντας Ρωσία και Ουκρανία πως θα τους απαγορεύσει την πρόσβαση, καθώς δεν επιθυμεί να διαδίδονται «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» – προσθέτοντας ότι δεν θέλει το Telegram να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πολέμου ή για την υποκίνηση μίσους.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement