Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι: Κόντρα στην κακοκαιρία χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν για να διασκεδάσουν

Published

on

Χιλιάδες νεολαίοι καταφθάνουν από χθες στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού σε πείσμα των καιρών, θυμίζοντας εικόνες πριν την πανδημία.

Παρά τη ματαίωση των καρναβαλικών παρελάσεων, για τρίτη συνεχή χρονιά, η Πάτρα παραμένει η πρωτεύουσας του Καρναβαλιού της Ελλάδας προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να ξεφαντώσουν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.
Η κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού, το οποίο και φέτος ήταν διαφορετικό λόγω των συνθηκών της πανδημίας, παρά τις προβλέψεις για κακοκαιρία και τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής είναι πανέτοιμοι για να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ να διασκεδάσουν.
Tο ενδιαφέρον κυρίως νέων σε ηλικία από μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως την Αθήνα, τον Βόλο, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα είναι μεγάλο με περισσότερα από 150 λεωφορεία να καταφθάνουν στην Πάτρα, μεταφέροντας τους επισκέπτες, κυρίως νεαρά άτομα, φοιτητές αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία.
Η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας έχει ξεκινήσει από τα μέσα της εβδομάδας, χθες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα. Παράλληλα αυξημένη ήταν και η κίνηση στην Ολυμπία οδό, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλησαν να επισκεφθούν την Πάτρα με τα ιδιωτικά τους οχήματα. Αυξημένη ήταν η επιβατική κίνηση και στον σταθμό του ΟΣΕ της Πάτρας καθώς πολλοί επέλεξαν να φθάσουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Υψηλός, εξάλλου, είναι ο αριθμός των επισκεπτών που θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία της πόλης, τα παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού. Η πανδημία και οι περιορισμοί που επέβαλε τα δύο τελευταία χρόνια ώθησε τους πολίτες στην ανάγκη να ξεφύγουν για το τριήμερο, να πάρουν μια ανάσα ακόμα και αν το Πατρινό Καρναβάλι κορυφώνεται χωρίς τίποτα να θυμίζει όλα όσα το συνοδεύουν στην κορύφωσή του.

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η μεγάλη επισκεψιμότητα στην αχαϊκή πρωτεύουσα για το Σαββατοκύριακο έχει θέσει επί ποδός την τοπική ΕΛ.ΑΣ.
Από σήμερα το πρωί μέχρι και τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας θα είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης στους δρόμους της Πάτρας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας.

Η Αστυνομία μετά την άρση των περιορισμών στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, θα ρίξει το βάρος στην αποτροπή έκνομων συμπεριφορών και στην αποφυγή επεισοδίων που μπορεί να προκαλέσουν ένταση και να αμαυρώσουν το γιορτινό κλίμα.
Διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της Αμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κλιμάκια της Ασφάλειας αλλά δυνάμεις από όλες τις υπηρεσίες θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης και θα επιτηρούν για την ομαλή λειτουργία της κατά την κορύφωση του ξεφαντώματος.
Επίσης, αυξημένα είναι τα μέτρα οδικής ασφάλειας ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό θα βρίσκεται στους δρόμους για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.
Επίσης, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς. Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση θα ισχύει σήμερα από ώρα 08:00 έως 13:00 και για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από την Δευτέρα (7/3), από ώρα 15:00 έως 21:00.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement