Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Ο εσπερινός της συγγνώμης

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Published

on

 

 

Με κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός την Κυριακή της Τυρινής στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο στάδιο των πνευματικών αγωνισμάτων και στα εφόδια τα οποία παρέχει η Αγία μας Εκκλησία, ώστε να φθάσουμε αισίως στο τέρμα, δηλαδή, στην Ανάσταση και εστίασε στην συγγνώμη.

Στο τέλος έγινε ο ασπασμός του Τιμίου Σταυρού και η ζήτηση και παροχή συγγνώμης, ώστε να αρχίσει αυτός ο ιερός πνευματικός αγώνας και να καταλήξει την Κυριακή του Πάσχα με τον ασπασμό της αγάπης.

 

 

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών το πρόγραμμα του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρόγραμμά του μέχρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας:

-Την Παρασκευή 11/3 στις 7μ.μ. θα τελέσει τους πρώτους χαιρετισμούς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών.

-Το Σάββατο 12/3 στις 7π.μ. – 11π.μ. θα τελέσει θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας Πατρών και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του ευεργέτου των Πατρών Θεοδώρου Τριάντη και των ψυχών των κεκοιμημένων λοιπών Ευεργετών και των αναπαυομένων στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών. Θα τελέσει επίσης τον εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ελαιοχωρίου.

-Την Κυριακή 13 Μαρτίου (Ορθοδοξίας) στις 7π.μ. θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου θα ακολουθήσει λιτάνευση των ιερών εικόνων. Στις 6 μ.μ. θα τελέσει τον Β’ κατανυκτικό εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement