Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μια πλατφόρμα που αγκαλιάζει δήμους και ασφαλίζει πολίτες

Published

on

Το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Έργα που συμβάλλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών προσφέροντας τους υπηρεσίες της δημόσια» στα πλαίσια της φετινής απονομής των ετησίων βραβείων «Best City Awards» εξασφάλισε φέτος -με τους συνεργάτες στην εταιρεία Roi Business Consultants- ο Σπύρος Θεοχάρης , Οικονομολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων.

Η απονομή των βραβείων των «Best City Awards» τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και αφορούν πρωτοποριακές εφαρμογές και δράσεις που αναπτύσσουν ΟΤΑ προς όφελος των δημοτών τους, έγινε την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.
H Roi Business Consultants με τους συνεργάτες της, παρέχει τα τελευταία χρόνια, τόσο στους ΟΤΑ Α’ βαθμού (Δήμους) όσο και Β’ βαθμού (Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση) αλλά και στις συνδεδεμένες με αυτούς δημοτικές και αυτοδιοικητικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, υπηρεσίες στρατηγικού σχεδιασμού τεχνολογιών «Έξυπνων Πόλεων».
Στα πλαίσια λοιπόν των «Έξυπνων Πόλεων», μια στρατηγική σημαντική για την ευημερία των πολιτών, των επισκεπτών αλλά και την αειφόρο ανάπτυξή μίας περιοχής, η Roi Business Consultants προτείνει ένα σύνολο τεχνολογικών λύσεων καθώς και μεθόδους για την υλοποίησή τους, σε τομείς όπως: e-gov (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση), Πολιτική Προστασία, Ενέργεια κλπ.
Το Χρυσό βραβείο στα πλαίσια των «Best City Awards» απονεμήθηκε στην εταιρεία για την ψηφιακή πλατφόρφμα «City.gr», έναν Ενιαίο Διαδημοτικό Χάρτη ο οποίος παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες που αφορούν τη καθημερινότητα του πολίτη οι οποίες είτε καταχωρούνται από φορείς όπως Ο.Τ.Α., Επιμελητήρια, είτε απευθύνονται σε άλλους φορείς και σε πολίτες (Δημότες ή Επισκέπτες).
Ιδιαίτερη σημασία έχει η ενιαία καταχώρηση πληροφοριών όπως λ.χ. της Πολιτικής Προστασίας, βάση του Τοπικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, οι οποίες εκτός από τους πολίτες, είναι διαθέσιμες μέσω διαβαθμισμένης προσβασιμότητας σε όλους τους υπόλοιπους φορείς διαχείρισης κρίσης, όπως λ.χ. Πυροσβεστική, Ε.Κ.Α.Β, Αστυνομία, Εθελοντικές ομάδες κλπ. Το κομβικό αυτό σημείο, μετά από διαβούλευση και άριστη συνεργασία με Δήμους όπως Ελληνικού Αργυρούπολης και Καισαριανής, αλλά και με έμπειρα στελέχη άλλων φορέων, έλαβε την τελική του μορφή και απέσπασε την ιδιαίτερα τιμητική χρυσή διάκριση στα βραβεία Best City Awards, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.
Βασικοί συνεργάτες της Roi Business Consultants για την ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρφμας «City.gr» είναι η Πόπη Παπαπαύλου και Κατερίνα Πατρόκλου Σκορδά.

Η εφαρμογή City.gr, ξεκίνησε από τον Δήμο Αιγιαλείας σε συνεργασία με την εταιρεία Roi Business Consultants και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αποτέλεσε μία καλή πρακτική την οποία το τελευταίο χρόνο, υιοθέτησαν και επέκτειναν περισσότεροι από 130 Δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Αθηναίων, Πειραιώς και πολλοί άλλοι.

Oπως δήλωσε στη «Γ» ο Σπύρος Θεοχάρης Oικονομολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων, «όταν η ιδέα σου γίνεται έργο και κατακτά χρυσές διακρίσεις μπορείς να αισθάνεσαι όμορφα. Ειδικά εάν πηγάζει από εμπειρία που διαθέτεις για την διαχείριση κρίσεων και δίνει λύση στο πρόβλημα του κατακερματισμού πληροφόρησης μεταξύ των φορέων!»

Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοχάρης, «η επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αποτελούσαν τροχοπέδη, με την συνδρομή της νέας τεχνολογίας, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αποκτήσουν περισσότερη εξωστρέφεια και με τις δυνάμεις που διαθέτουν να συμβάλλουν στην επίλυση σοβαρών θεμάτων που ταλανίζουν ολόκληρη την χώρα, όπως λ.χ. αυτό του κατακερματισμού της πληροφορίας.

Ο κ. Θεοχάρης ευχαρίστησε την Roi Business Consultants για την υλοποίηση του σχεδίου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την υποστήριξή του, τον Δήμο Αιγιαλείας για την πιλοτική εφαρμογή στην κεντρική σελίδα στο Διαδίκτυο καθώς και τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης για την υιοθέτηση των προτεινόμενων λύσεων αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη των δυνατοτήτων του City.gr ειδικά σε ότι αφορά τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας , στον Δήμο Αθηναίων και τους περίπου 130 Δήμους της χώρας για την συμμετοχή τους στις άλλες κατηγορίες της πλατφόρμας…

Ροή ειδήσεων

Advertisement