Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αθώοι για την κεραία Ηλιάδης- Μαντάς

Published

on

 

Δικάστηκαν σήμερα ο γιατρός εντατικολόγος ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης και ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγυιάς, Γιάννης Μαντάς, που κατηγορούνταν για φθορά ξένης περιουσίας και εξύβριση, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γιαννίδη.

Το δικάστηριο αθώωσε και τους δύο κατηγορούμενους.

Σε ανακοίνωσή της η Ώρα Πατρών αναφέρει πως «είναι γνωστό ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις κεραίες και τους σταθμούς βάσης χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και αποσπασματικότητα. Σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργηθεί ειρηνικά κινήματα για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Η δίωξη και οι κατηγορίες κατά των συμπολιτών μας στόχο έχουν να καταστείλουν και τρομοκρατήσουν τις κινηματικές διαδικασίες, επιτρέποντας την αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η Ώρα Πατρών θεωρεί απαράδεκτη την δίωξη, ζητά την άρση των κατηγοριών και την αθώωση των συμπολιτών μας».

Επίσης τη συμπαράσταση και στήριξή του στους δύο Πατρινούς που δικάζονται εκφράζει και ο Σύλλογος Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης ” Ο Άγιος Αθανάσιος”.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement