Connect with us

Εκπαίδευση

Κατσανιώτης : Στο «Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ» ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης

Published

on

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης στις 21 και 22 Μαρτίου 2022 προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική κυβέρνηση στο «Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ».

Η διοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία οι εικόνες βομβαρδισμών στην Ουκρανία επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη προστασίας του άμαχου πληθυσμού και του σεβασμού του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κατσανιώτης τόνισε μεταξύ άλλων στην κεντρική του ομιλία πως «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει σταθερός υποστηρικτής του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου γι’ αυτό και πρωτοστατεί στην διαμόρφωση μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του» ενώ πρόσθεσε «Υπό το πρίσμα των σημερινών ένοπλων συγκρούσεων, είναι ώρα για την Ε.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες διαμόρφωσης συγκεκριμένου πλαισίου για την απόλυτη προστασία των αμάχων και την απρόσκοπτη δράση των ανθρωπιστικών οργανώσεων».

Να σημειωθεί ότι το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι Υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας, Φιλανδίας, Ρουμανίας, εκπρόσωποι του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κ.α.
Ο κ. Κατσανιώτης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε «Ο φρικτός πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Η Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμβλυνση των συνεπειών, με σημαντικότερη την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου Μαριούπολης. Θα υπάρξει και συνέχεια».

Να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement