Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Πάτρα, το τριήμερο 8-10 Απριλίου η πρώτη εκδήλωση για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πόλη της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο, στα πλαίσια χάραξης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό, με τον τίτλο «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού» που διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας και τη διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου.

????????????????????????????????????


Τις σχετικές λεπτομέρειες έδωσε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και εκπροσώπους τοπικών φορέων.
«Τα τελευταία 2,5 χρόνια, κάναμε πολλές και βαθιές τομές στον αθλητισμό. Τομές για τις οποίες χρειάστηκε να συγκρουστούμε,να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά του αθλητισμού. Τομές που έσπασαν την αρτηριοσκλήρωση των κακών πρακτικών που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσαν το αθλητικό οικοσύστημα. Τομές με πληθώρα καινοτόμων ρυθμίσεων για όλες τις μορφές του αθλητισμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα ήταν και παραμένει η ουσιαστική στήριξη των ίδιων των αθλητών, της βάσης του αθλητισμού, η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η ενίσχυση της διαφάνειας και της δικαιοσύνης, η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, η τόνωση της εξωστρέφειας, η διεκδίκηση και φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ηαναγνώριση και αξιοποίηση του εθελοντισμού που είναι συνυφασμένος με τον αθλητισμό.
Ο κ. Αυγενάκης, επεσήμανε πως είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο ανοιχτός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό και στην κατεύθυνση αυτή, σημαντικό λόγο και ρόλο έχουν επίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι επαγγελματίες του αθλητισμού, αλλά και η κοινωνία.
«Έτσι ξεκινάμε τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων στην έδρα κάθε Περιφέρειας, υπό τον τίτλο “Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού”. Ξεκινάμε αυτές τις διοργανώσεις από την Δυτική Ελλάδα. Πρώτος σταθμός, λοιπόν, είναι η Πάτρα, 8-10 Απριλίου 2022, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» είπε, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί διήμερο ανοιχτό συνέδριο και τριήμερη έκθεση αθλητισμού, ενώ θα υπάρξουν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις και events.
«Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας. Τολμάμε να συζητάμε δημόσια και να αντιμετωπίζουμε θέματα, όπως η κακοδιοίκηση, η βία, το ντόπινγκ, η χειραγώγηση και η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό. Δίνουμε φωνή στους αθλητές μας, αφουγκραζόμαστε τους αδύναμους και ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Σας καλώ να είμαστε Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση. Στον στόχο αυτό είμαστε όλοι στην “ίδια ομάδα”. Ο αθλητισμός και το μέλλον του μας θέλει όλους μαζί! Μαζί συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.
Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ»
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης, εξέφρασε την χαρά του που η νέα πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού θα ξεκινήσει από τη Δυτική Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή είναι η γη του Ολυμπισμού και της Αρχαίας Ολυμπίας, με ισχυρή παράδοση στον αθλητισμό. «Στη Δυτική Ελλάδα δραστηριοποιούνται πάνω από 600 σωματεία με περισσότερους από 25.000 ερασιτέχνες αθλητές. Από αυτά τα μεγέθη και μόνο, γίνεται αντιληπτό ότι ο αθλητισμός αποτελεί για την περιοχή μας ένα πολύ σημαντικό και ζωντανό κύτταρο που έχει άμεση σχέση με την ίδια την ύπαρξη και την ανάπτυξή της. Γι’ αυτούς τους λόγους εξάλλου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ξεχωριστής Αντιπεριφέρειας Αθλητισμού και Ολυμπισμού, επενδύοντας δυναμικά στον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς μας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».
Ο κ. Φαρμάκης πρόσθεσε ότι το σύνολο των έργων που αφορούν σε ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στη Δυτική Ελλάδα και προγραμματίζεται να δημοπρατηθούν ή να συμβασιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ξεπερνούν συνολικά τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ εστίασε και σε σημαντικές διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν ή θα φιλοξενηθούν στην περιοχή, όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι, Μαραθώνιος Ολυμπίας, το διεθνές ράλλυ ΦΙΛΠΑ, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kite Surf, κ.ά.
«Η σύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και τον τουρισμό δημιουργούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο που μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να προσφέρει πολλά στην τοπική ανάπτυξη και στη Δυτική Ελλάδα που εμείς οραματιζόμαστε, της ενεργούς εξωστρέφειας και της δυναμικής παρουσίας στο ελληνικό και ευρωπαϊκό προσκήνιο» επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης, τονίζοντας πως η Περιφέρεια θα συμμετέχει ενεργά στο συνέδριο και την έκθεση που θα διοργανωθεί στην Πάτρα.
ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, σημείωσε πως και το σύνολο των Δήμων της περιοχής θα συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση, αφενός γιατί θα δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να αναδείξουν το αθλητικό «απόθεμα» που διαθέτουν και αφετέρου γιατί, όπως υπογράμμισε, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας, η «καρδιά του αθλητισμού χτυπάει εδώ».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕΑΚ Πατρών, Νίκος Παπαδημάτος, τόνισε πως οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ θα φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνος Νικολούτσος έκανε αναφορά στη σημασία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στο «πρότζεκτ» του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας. Μάλιστα, παρέμβαση από το Ντουμπάϊ όπου βρίσκεται και για το συγκεκριμένο θέμα, έκανε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σημειώνοντας πως το έργο είναι απολύτως ώριμο και γίνονται συζητήσεις με επενδυτές.
Τοποθετήσεις έκαναν επίσης, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Αλέξανδρος Κανδύλης, οι βουλευτές Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονας Φωτήλας και ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΓΥΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Αυγενάκης, ανέφερε ότι συγκεκριμένες ανακοινώσεις σχετικά με τις εξελίξεις για την ανάπλαση του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς και του περιβάλλοντος χώρου στην Πάτρα, θα γίνουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Επίσης, μιλώντας για το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας, υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και αυτή τη στιγμή εξελίσσονται διαδικασίες σε τρία επίπεδα, ωστόσο επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μας να μιλήσουμε αναλυτικότερα όταν θα έχουμε αποτελέσματα. Ξέρετε ότι για πολλά χρόνια, πέρασαν πολλοί και εξήγγειλαν πολλά. Δεν θέλουμε να κάνουμε το ίδιο. Εμείς, θέλουμε να μιλήσουμε με απτά αποτελέσματα. Απλώς, κρατήστε πως είναι ένα σχέδιο που έχουμε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα γιατί δεν θα αναπτύξει μόνο την περιοχή της Χαλανδρίτσας, αλλά όλη τη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα».
Ακόμα, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε πως δεν θα δοθεί νέα παράταση, μετά την 31η Ιουλίου για τη χρήση εγκαταστάσεων από αθλητικά σωματεία που δεν έχουν ενταχθεί στο αθλητικό μητρώο, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων σε όλο το φάσμα του Αθλητισμού. Χαρακτηριστικά τόνισε πως το Ράλι Ακρόπολις, κόστισε 3,125 εκατ. ευρώ και έφερε στη χώρα 35 εκατ. ευρώ, πέρα από την αξία της προβολής της χώρας. Αντίστοιχης σημασίας, τόνισε πως θα είναι και ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας που αναβιώνει από 27/4 έως 1/5/2022
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Αυγενάκης με τον κ. Φαρμάκη, συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τα έργα υποδομών και τις δυνατότητες που υπάρχουν – ή μπορούν να αναπτυχθούν – σε κάθε Δήμο.
Στη σύσκεψη, παρόντες ήσαν οι Δήμαρχοι: Κώστας Πελετίδης (Πατρέων), Γιώργος Παπαναστασίου (Αγρινίου), Γιώργος Γεωργιόπουλος (Αρχαίας Ολυμπίας), Θανάσης Παπαδόπουλος (Καλαβρύτων), Σπύρος Μυλωνάς (Δυτικής Αχαϊας), Βασίλειος Γκίζας (Ναυπακτίας), Γιάννης Λυμπέρης (Ηλιδας), Γεώργιος Αποστολάκης (Ακτίου – Βόνιτσας), Θεόδωρος Μπαρής (Ερυμάνθου) και Ιωάννης Τριανταφυλλάκης (Ξηρομέρου), όπως επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιο Ντίνος (Αιγιάλειας) και Χρήστος Ζαρκαβέλης (Αγρινίου).

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για τραίνα και προαστιακό – Αύριο τα πρώτα δρομολόγια

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια στα τραίνα και τον Προαστιακό τα οποία είχαν παύσει μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Χθες Δευτέρα (20/3)  συνεδρίασε το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για τα μέτρα ασφάλειας.

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και την αναστολή των δρομολογίων με τα τραίνα, η Hellenic Train ξεκίνησε δρομολόγια με τα λεωφορεία για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό.

Η επιβατική γραμμή που αναμένεται να τεθεί πρώτη σε λειτουργία αύριο Τετάρτη είναι αυτή που εξυπηρετεί την γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αεροδρόμιο, ενώ το τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη αναμένεται να επανεκκινήσει στις αρχές Απριλίου.

Τι αποφασίστηκε για την επανεκκίνηση τραίνων και προαστιακού

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/3) συνεδρίασε το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τραίνων. Σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις, οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, προκειμένου να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί σε όλα τα δρομολόγια των τραίνων και του προαστιακού, τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες, σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα, ήταν μόνο ένας.

Στα δρομολογια των InterCity Αθήνα – Θεσσαλονίκη, οι συνοδοί αυξάνονται σε τρεις από δύο που ήταν έως τώρα. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση

Ακόμη συζητήθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες.

Τα δρομολόγια που ξεκινούν από την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα

Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα

Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

Προαστιακός Πάτρα – Ρίο

Τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων

Θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής (όπως στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα όπου γίνονται εργασίες για την τηλεδιοίκηση).

Από αύριο θα υπάρχουν σε όλα τα δρομολόγια και του προαστιακού αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας σύνοδος αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν ένας όπως σε Παλαιοφάρσαλο, Λιτόχωρο, Πλατύ. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

Μείωση ταχύτητας:

80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς

100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Την ίδια ώρα θα υπάρξει σταδιακή εγκατάσταση από την Hellenic Train καταγραφικού στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ (σταθμάρχες, ρυθμιστές κυκλοφορίας.

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης

Μέσα σε κλίμα έντασης, ανάλογη της όξυνσης που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε χθες 20 Μαρτίου η ενημέρωση του Κώστα Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στη συζήτηση που προκλήθηκε με αίτημα της ΝΔ και στην οποία είχαν κληθεί προς ακρόαση, εκτός από τον Κώστα Καραμανλή οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης επί ΣΥΡΙΖΑ και Μιχάλης Χρυσοχοίδης την περίοδο 2013-2015 που υπογράφηκε η αρχική σύμβαση «717» για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για ζητήματα υποδομών και μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, που διήρκεσε περίπου 8 ώρες, η κυβέρνηση επέμεινε στον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους, επιρρίπτοντας ευθύνες στον σταθμάρχη για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα.

Στη Λάρισσα ο Αλέξης Τσίπρας

Χθες, Δευτέρα (20/3) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη Λάρισσα όπου μαζί με μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τις δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν μέχρι το 2019 και οι οποίες εν συνεχεία είτε απαξιώθηκαν είτε καταργήθηκαν.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισσας, το οποίο «έβλεπε» την κίνηση των τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ – δηλαδή και το σημείο του δυστυχήματος – και που λειτουργούσε ως τον Ιούλιο του 2019, έχει καταστραφεί πλήρως και μέχρι και σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Τί δήλωσε ο Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς της νύχτας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο  διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μετά τον πρωινό σεισμό των 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία.

Η ανάρτηση Τσελέντη

Αναλυτικά ο κ. Τσελέντης αναφέρει:

«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 02:20 ώρα Ελλάδος, τα σεισμολογικά δίκτυα του κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter. σε απόσταση 245 χλμ. ΔΒΔ των Αθηνών.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,8 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.

Έκτοτε παρατηρείται μια έντονη (μετά)-σεισμική δράση στην περιοχή με δεκάδες σεισμούς κάτω των 3 Richter.
Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

==>Κατά τη γνώμη μου, λαμβάνοντας υπ´ όψη και το σεισμικό ιστορικό της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ περιοχής η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα.

Μετατόπιση προς τις γειτονικές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες (που έχουν σεισμικό δυναμικό για πάνω απο 6 Richter) δεν έχουμε δει αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στη περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Φυσικά οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθούν ευλαβικά τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Αποστρατεύθηκε ο Ευρυβιάδης Σαπουνάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για το 2023. Ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του κρίθηκε ο διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του ΛΣ με έδρα την Πάτρα, αρχιπλοίαρχος Ευρυβιάδης Σαπουνάς.

Ο κ. Σαπουνάς ανέλαβε επισήμως τα νέα του καθήκοντα τον Ιούνιο του 2022, προερχόμενος από την 3η Περιφερειακή Διοίκηση στην Ηγουμενίτσα. Ο κ. Σαπουνάς τοποθετήθηκε στην Πάτρα μετά την αποστρατεία του προαχθέντος στον βαθμό του υπαναυάρχου, Δημήτρη Κυριακουλόπουλου, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ανήκει πλέον στο δυναμικό της Frontex.

Ο Ευρυβιάδης Σαπουνάς, κατάγεται από τη Νίκαια της Λάρισας, είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1993 εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, υπό την προεδρία του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνεκλήθη την Παρασκευή.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα