Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιχείρηση καθαρισμός του Γλαύκου

Published

on

Από τις όχθες του ποταμού Γλαύκου, στην Πάτρα, ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα δράσεων για το περιβάλλον και την αειφορία της Henkel Hellas και του Dixan, «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή».

Δεκάδες εθελοντές από τα supermarket της εταιρείας «Μασούτης» στην Πάτρα και την τοπική περιβαλλοντική οργάνωση Project Κα.Πα. φόρεσαν γάντια, πήραν σάκους στα χέρια και άρχισαν να απομακρύνουν πλαστικά και άλλα απορρίμματα από την περιοχή του Υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ, δίπλα στο ποτάμι.
Η οργάνωση νεαρών εθελοντών Project Κα.Πα., που δημιουργήθηκε στην Πάτρα την περίοδο της πρώτης καραντίνας, τον Μάρτιο του 2020, είχε εντοπίσει το πρόβλημα με τα μπάζα, τα πλαστικά και τα άλλα απορρίμματα στις όχθες του ποταμού, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει έναν καθαρισμό σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
«Σήμερα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί καταφέραμε να πετύχουμε ένα σημαντικό στόχο μας και με τη συνδρομή της Henkel Hellas, του Dixan και της εταιρείας Μασούτης, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάρα πολύ κόσμο και φέραμε τα κατάλληλα μηχανήματα, ώστε να καθαρίσουμε τον Γλαύκο και αυτό το πολύ όμορφο τοπίο», αναφέρει η Μαρία Ραλλούση, περιβαλλοντολόγος και ιδρυτικό μέλος των Project Κα.Πα..
Οι εθελοντές συγκέντρωσαν συνολικά 823 κιλά απορρίμματα, από τα οποία τα 245 ανακυκλώσιμα πλαστικά.
Tα πλαστικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τον καθαρισμό θα επεξεργαστούν περαιτέρω και μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας θα μετατραπούν σε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement