Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι απαντήσεις από το Εργαστήριο Τοξικολογίας του Α.Π.Θ. θα λύσουν το γρίφο για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας

Published

on

Η μεγάλη εβδομάδα στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα έχει φτάσει και η αγωνία για ορισμένους έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο…

Μέσα στην εβδομάδα οι Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα για τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, αναμένεται να έχουν καταλήξει αν η 9χρονη Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που πέθανε τελευταίο, έφυγε από τη ζωή από σπάνια και αδιευκρίνιστα παθολογικά αίτια ή επέδρασε εξωγενής παράγοντας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιστήμονες επικεντρώνονται σε κάποια ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης και κυρίως, στην ποσότητα αυτής της ουσίας.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΘ
Στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ βρίσκονται ήδη οι τοξικολογικές εξετάσεις και από εκεί θα βγει το τελικό αποτέλεσμα που θα φτάσει στα χέρια των Αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που τρέχει τη μεγάλη έρευνα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, οι αναλύσεις που θα γίνουν παίρνουν από μία εβδομάδα μέχρι και ένα μήνα. Δεν θέλησε να προσδιορίσει το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για το αδικοχαμένο παιδί από την Πάτρα.

«Προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί τίποτα άλλο εκτός της φαρμακευτικής ουσίας που χορηγούνταν στο παιδί από τους γιατρούς. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τους ιατροδικαστές και γενικότερα η ιατρική κοινότητα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτή την υπόθεση. Οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Ψάχνουμε και για φάρμακα που μπορούν να κάνουν ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο» συμπλήρωσε.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Εφόσον όλες οι ενδείξεις οδηγήσουν στο δεύτερο παράγοντα, έγκλημα, οι αστυνομικοί θα καταλήξουν στα ύποπτα πρόσωπα και σε τυχόν κίνητρα που είχαν.
Η υπόθεση πάντως από την Πάτρα, που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη της χώρας κρύβει δυσκολίες. Όλα δείχνουν πως ακόμα και αν όλα τα στοιχεία οδηγήσουν σε αυτό, οι αρχές θα χρειαστούν ομολογία ή και ομολογίες. Όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό.
Η υπόθεση της Πάτρας έχει απασχολήσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με ιατροδικαστές από τις ΗΠΑ να κοιτούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιδιάζουσα αυτήν περίπτωση.
Μιλώντας στο Mega, η Μαριάνα Βουδούρη, ειδικευόμενη Παθολογικής Ανατομικής και Βιοπαθολογίας στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η περίπτωση των τριών παιδιών από την Πάτρα έχει απασχολήσει την αμερικανική ιατροδικαστική υπηρεσία. «Σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία αν δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δει κάτι ή να υπάρχει κάποιο συμπέρασμα ότι έχει γίνει έγκλημα», σημείωσε λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί η αιτία θανάτου.
Λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις που υπήρξαν στις ΗΠΑ, έδωσαν είτε μάρτυρες, είτε οι ίδιοι οι δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους. «Σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνει αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου ή αιφνίδιος θάνατος».
«ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ…»
Για συλλήψεις που μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή μίλησε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος, από τη μεριά της. «Ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν συλλήψεις εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, χωρίς να υπάρχει ιατροδικαστικό πόρισμα ή ομολογία».
Οι γιατροί και οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν κοινά στοιχεία στους θανάτους των κοριτσιών και να καταλήξουν αν κρύβεται εγκληματική ενέργεια.
Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Σε διαφορετική περίπτωση, η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να μπει ακόμα και στο αρχείο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement